Komentari za tekst "Vaša 29. nedelja trudnoće"

Komentara
2803
Ostavite komentar
i ja sam puno kašljala i odem u apoteku i daju mi LOZENGE kao bombone 3x na dan a nije štetno jer je na biljnoj bazi, par puta sam uzimala i kašalj je prošao, a najgore je kad kašlješ i sva se treseš tako mi je bilo...
Zdravo,mozda nije pitanje za forum al da pokusam😁 da li ima neka mama da je putovala sa malom bebom na odmor,da mi napise svoje iskustvo. Mi zivimo u Njemackoj i isli bi u Tursku,znaci let bi trajao nekih 3 sata,beba bi bila stara 6 mjeseci. Mi bi da idemo ali opet se plasimo jer beba je mala 😞
Mi smo putovali sa bebom od 7m iz Beograda za Toronto na 15 dana, pa nazad... po 16h u avionu i aerodromima... Tako da bez brige 😁
Bebe su u tom periodu super ❤
Pozdrav!
Pozdrav mamice 😀 evo mi bili danas na pregledu, 28+1 sam trudna.. Bebač po mjerenju teži 1400 g... Koliko su teške vaše bebice? Mislite li da je moj bebač okej težine?
Ја сам била на последњем прегледу 31.октобра. По последњој менстриацији сам 27,5, а по УЗ сам била 29,4. Др каже да је беба крупна 1466гр...Све је то индивидуално. Свака беба расте и развија се индивидуално. Мислим да је све то ок! Уживајте!
28+5, 1352g iskreno mislim da je moja beba malo vise dobila nego sto bi trebalo, ali mi doktori jos nisu nista rekli.
Drage trudnice i mame. Molila bih vas za savet i pomoc jer vise ne znam sta da radim. Prva trusnoca je u pitanju 29-a nedelja. Jos u 5-om mesecu sam imala fleke od mleka ali nisam tome pridavala znacaja. Poslednjih par nedelja svakog jutra se budim sa mokrom majicom od mleka. Grudi su mi cvrste i kada ih pipnem ide providna tecnost. Moj ginekolog ne zna uzrok tome niti da mi objasni kako to da kontrolisem dok doktori iz halo bebe kazu da je normalno ali ne bas svaki dan... Iskreno nije prijatno. Zanima me da li se neka trudnica susrela sa tim i kako je resila? Hvala puno na odgovorima.
Meni se to desava od drugog mjeseca trudnoce i bas mnogo ide , 3 do 4 doktora su mi rekla.da je to normalno samo ne dirati i istiskivati nazor
Mojoj drugarici je lilo mleko od petog meseca kao posle porođaja dok se ne unormali laktacija..... Stalno je stavljala one upijajuce jastucice.... Verovatno hormoni malo poranili 😁
Uglavnom, kasnije je najnormalnije dojila, tj doji evo već skoro godinu dana i ima mleka koliko treba.
Pozdrav buduće mame
Na prošlom pregledu mi je rečeno da je sve dobro i da prednjači glavica. Drugi put do sada mi se dešava kao da se beba spusti baš nisko na dan dva , a stomak kao da je u grču čitav dan i odlazak u wc bezbroj puta. Prva mi je trudnoća, više ne znam šta je normalno a šta ne.
Isto🙈
Buduce mame, kako se borite sa bolovima u nogama,krstima,ledjima,preponama..kad malo duze sedim ili lezim dok ustanem treba mi malo vise vremena i sve je usporeno,kaze doktorka da je sve to normalno,prva trudnoca pa se sirimo..inace bebac vrlo aktivan,pijem i Mg mivela vodu ali opet..ima li nekog leka da ublazuje malo vise?
Voda,voce,magnezijum, vitamini, pravilna ishrana i fizicka aktivnost, setnja, joga, sta god vam prija, i naravno pravilne vezbe istezanja ledja.
Magnezijum direct, Farlin pojas za trudnice kada setam, gnezdo jastuk kada lezim.
4,5 kg.....
2 kg ☺
pozdrav mame,koliko ste se ugojile ja sam 29+4 ugojila sam se 16kg dali je to preterano ili normalno prva mi je trudnoca
Cao ja sam takodje 29-ta nedelja ocekujemo decaka...
Ugojila sam se 6 kilograma ukupno.
S tim da bebac ima kilogram i 200 od prilike...
13kg do sada

Ja sam 29 nedelja (28+5) i ugojila sam se 7kg. Druga mi je trudnoca. U prvoj sam puno, na porodjaju 20+ kilograma pa skoro blizu 30. Previse. Evo 5god je proslo a 7kg nikada nisam skinula, 🙄 Tako da sam sad zadovoljna sto je za sada 7kg u plusu. Mozda onih starih 7 budu otisli sa novim kilogramima 🤣.
Sto se tice vasih 16kg, jeste dosta, nije strasno ako ne utice na zdrvalje vas i vase bebe (pritisak, dijabetes, plodova voda...) Bitno da ste zdravi a kg ce se vec nekako smanjiti.
Svako dobro!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Prisutnost očeva na rođenju deteta je od velikog značaja za celu porodicu »
Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Prisutnost očeva na rođenju deteta je od velikog značaja za celu porodicu »
Prisetite se čuvenih crtanih filmova uz koje su mnoge generacije odrasle »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Prisetite se čuvenih crtanih filmova uz koje su mnoge generacije odrasle »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »