Komentari za tekst "Vaša beba u 9. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
422
Ostavite komentar
Moj sin se tako najvise budio sa 9 meseci. Dal su bili zubi propuzavanje ili neki drugi momenti ne znam, ali od 11 meseci je poceo da spava celu joc ALI sam razdvojila sisanje i spavanje (nisam ga uspavljivala sisajuci(. Sad imam drugu bebu i samo jedno znam: tek kad beba nauci sama da zaspi (bez sisanja nunanja itd) ima sanse da prespava noc (i tada ce se pomalo buditi- predlog da tata pomazi bebu tada i smiri je) ali to u roku od nekoliko dana prestaje i vecina dece pocinje dugo i lepo da spaba. Znaci, pokusajte od sledec meseca ili kad osetite da je trenutak da menjate uspavljivanje i izbacujete nocno sisanje. Ja sa ovom bebom jos nisam spremna :) ali se spremam! Pozdrav srecno!
Isti slucaj i kod nas.Nikad cesce se nije budila, spava sa mnom u krevetu, samo bi sisala, hoce na meni da spava, na mojoj ruci...ja sam kao zombi.Kicma me boli, zbog nepravilnog lezanja,"spavanja".Ne sastavi ni 3 h, eto je, budna i odmah krece da puze.Mame, pomagajte:)
Isti problem, drugo dete😕Prezivecemo!
Da li je neka mama dala bebi komadiće hrane i kako su prihvatile? Naša već jedan mesec pojede celu obarenu šargarepu, ako otkine veći komad pljune ga, ali stvarno ne znam kako da joj dam recimo meso, nisam sigurna da bi znala da sažvaće, mada pojede i cvet brokolija,karfiola.
I moj bebac jede komadiće skuvane hrane,od „čvršće“ gricka ponekad sredinu hleba sa pavlakom,ne dajem suv tipa koru da se ne bi zagrcnuo,oni to natope pljuvačkom i lako mogu da progutaju veći komad. Probala sam i sir,ali ja mu otkinem komadić,pa on malo izgricka. Još uvek se ne usudim da mu dajem baš komade čvrste hrane,uglavnom izgnječim viljuškom. Što se mesa tiče,ja ga izrendam na sitniju rendu i promešam sa ostalom hranom.
Hvala Nina za odgovor, ali ne znam da li si me razumela. Mi hranu ne pasiramo već sigurno jedan mesec, jede komadiće hrane,sama gricne i sažvaće. Ali za meso se nisam smela usuduti, ali evo već par dana jede i komadiće mesa, tako da ne pasiram ništa više, jede dosta sporije sad, jer ipak treba sažvakati to sve, ali koliko vidim zanimljivo joj je.
Stapnim mikserom mozes sve da ispasiras :) Moj sin Aleksej ima 9 meseci i jede sve,u pocetku sam sa mikserom sve pasirala,a sada je poceo da zvace :)
Da li je neka mama dala bebi komadiće hrane i kako su prihvatile? Naša već jedan mesec pojede celu obarenu šargarepu, ako otkine veći komad pljune ga, ali stvarno ne znam kako da joj dam recimo meso, nisam sigurna da bi znala da sažvaće, mada pojede i cvet brokolija,karfiola.
drage mame da li vase bebe imaju zubice? mi smo usli u 10 mesec i namo jos ni jedan a odavno nas muce zubici. pa me cisto interecuje kakvo je stanje sa bebama njenog uzrasta. hvala unapred
ni moja beba nema jos ni jedan zubic,s obzirom da sisa i dalje,meni ne smeta,
dobice zubice svakako uskoro,ko zna,mozda i vise odjednom :)
sa 4 meseca izasao prvi,sad imamo 7 zubica i danas punih 9 meseci. svaka beba je drugacija,prvo dete mi je sa 8 meseci dobilo prvi zubic
Naša ima tek dva, a od moje drugarice devojčica ima čak 6, tako da ne brini,kad tad izrastu 😀
Mi imamo dva zubića. Isto mučimo muku već duže vreme (još od trećeg meseca), a zubići su nikli tek sa 8,5 meseci. Ali nemojte da brinete što vašoj bebi još uvek nisu nikli zubići. Sve je to individualno i normalno (mojo kumici je npr. tek sa godinu dana).
Poštovani moj sin se rodio u maju 2017 evo napunio posam meseci. Počeo 9. On se od rodjenja non stop budi a vriska jecaji su i preko dana i noci. Obisli smo sve moguce doktore. Niko ne zna zasto. Jer je ovako zdrav i napredan. Osim sto se budi i ima gasove nocu pa ja ustajem i po 18 puta nekad. Jednom sam brojala 22 puta sam ustala. I kad ga uzmem nosim ljuljam onda je ok. I kad ga spustim prodje 5 minuta i eto je vriska. I tako vec 9 meseci. Muz mi radi nocnu i ne pomaze mi nista. Ja radim plus sve oko bebe i svi kucni poslovi nemam pomoc od majke bake itd. ali to je sto je. Izdrzavam a kako ja cu znati. Sta da vam kazem osim da vas razumem a da vam pomognem ne znam kako. Jer mucimo istu muku
“ Senzorijum” kabinet za senzornu integraciju u Beogradu, tu rade dve divne gospodje Snezana i Marija i bave se senzornom integracijom i ranim razvojem kod dece. Mislim da Vam mogu pomoci i dati neke odgovore zašto beba toliko plače. Pre svega sam mama sedmomesečnog dečaka , a zatim i defektolog po struci i sama na edukaciji o senzornoj integraciji, tako da ovo nije nikakva reklama već zaista smatram da mogu pomoći.
Želim Vam da sa bebom uspostavite bolji kontakt i da plakanje prestane. Sve najbolje..
Mojoj devojcici je ustanovljena alergija na proteine kravljeg mleka. Imali smo takve noci poput vasih zbog jakih grceva. Sada smo na pocetku 9og m.a ja vec 4-5 meseci ne unosim nista ni u tragovima mlecno. Noci su nam mirnije puno, mada nam rastu zubi 😊 Nadam se da je kod vas nesto bezazleno...ali eto naseg iskustva.
Ja mislim da njemu fali tvoja blizina. Zaštiti krevet da ne padne i prebaci ga kod sebe.
Postovana hvala od srca na savetu. Ali na zalost mleko mi je prestalo jos kada je imao 3 meseca. I kad spava pored mene isto su jecaji i vriska. Pre nedelju dana mi je pao tako dok smo spavali sa kreveta. Sreca pa se dobro zavrsilo. Jer je zivahan i previse aktivan. Stoji sedi puzi mislim da ce za mesec dva da prohoda.
Prebaci ga pored sebe u krevet i kad vrisne podigni preko ramena da podrigne, ako nema šta da podrigne ponudi mu sisu i bićete oboje odmorniji ako spava pored tebe i uz tebe.
Naš Aleksa plače u snu, ne možemo da ga smirimo, budi se 5-6 puta uveče i samo noću i bukvalno se budi na 5 do 15 minuta.
Pedijatar kaže da sanja ali naporno je, ja radim rano, ustajem pre 5h ujutru a na poslu samo "bodem" glavom.
Ima li neko sličan problem, zna li neko rešenje?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Uskršnja dekoracija stola pored šarenih jaja može imati i druge jestive ukrase »
Pogledajte slatke fotografije njene ćerkice Aleksandre koja leži pored šoljice, banane, albuma slika, para cipela, vekne hleba... »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Zbog čega farbamo jaja i koji uskršnji običaji su se u narodu zadržali do danas? »
Uskršnja dekoracija stola pored šarenih jaja može imati i druge jestive ukrase »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Učiteljica Tatjana Hadžić za Bebac govori o najvažnijim aspektima spremnosti za školu »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »