Komentari za tekst "Šta ako trudnica dobije male boginje?"

Komentara
7
Ostavite komentar
pozdrav. zanima me posle koliko se ispoli virus morbila. moja beba od 10 meseci je primala inekcije zbog upale usi i tri dana sam je vodila u bolnicu. sad se mnogo plasim da nije ne daj Boze pokupila virus, jer je bas puno zarazenih kod nas. od trece inekcije koju je primila do danas je deveti dan. da li bi se do sad vec pokazalo ?
Hoće li neko odgovarati za ovu epidemiju odnosno za podstrekivanje odbijanja vakcinisanja??
Naravno da nece. Dok se u ovoj zemlji budu vise slusale pevaljke od imunologa desavace se da deca koja nisu smela da prime vakcinu umiru. Kazace neki to je mali procenat i retko se desava al onom kome se to desi procenat je presudan.
Molim vas za savet! U 32. nedelji trudnoce sam, primila sam obe doze MMR vakcine,prvu '88. a drugu '98. godine. U nedelju sam bila u kontaktu sa detetom koje je 7. dana od primanja vakcine dobilo temp, a u nedelju uvece (10. dan od vakcine) mu je krenula ospa po licu. Narednih dana se ospa prosilira po celom telu, imao je i bele tacke po ustima, suv kasalj i sve simptome malih boginja. Lekari imaju podeljena misljenja, jedni smatraju da su boginje a drugi da je reakcija na vakcinu. Da li imam razloga za brigu? Da li moze doci do ostecenja ploda ukoliko ih dobijem? Konsultovala sam svog ginekologa, ona me ubedjuje da ne mogu da ih dobijem jer sam vakcinisana. Hvala!
Ja sam vakcinisana sa dve doze, pa ipak nemam dovoljan titar antitela tj. nisam zasticena.
Da li znate sta znaci kad je Igg 160?
Ako si dobila obe doze vakcins ne možeš dobiti Morbile, ali da bi bila spokojnija možeš u laboratoriji da uradiš test na Morbile koji će ti pokazati nivo Igg antitela koja pokazuju staru infekciju,odnosno da li ih imaš dovoljno nakon te dve doze, a povećan titar IgM antitela označava svežu infekciju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »