Komentari za tekst "Sramotno: Poslodavac odbija da plati porodiljsko"

Komentara
9
Ostavite komentar
Meni je brat poslodavac i redovno mi placa doprinose i platu od svoje plate koju mu vratim nakon sto je uplati na moj racun. Od 16. avgusta sam na porodiljskom i prva plata koja mu je refundirana je za oktobar i to sada pocetkom decembra. Danas sam saznala da mu novac za prethodna ostale mesece nije refundiran iz razloga sto je guska koja radi na salteru u poreskoj cusnula moj slucaj sa nepregledanim papirima, zaboravila na njih i otisla na odmor, pa sada treba ponovo da predajemo iste ne bi li refundirali novac mozda u februaru. E Srbijo jadna li si! Zbog nje moje dete nece imati Novu Godinu, a sva sreca pa ima sta da jede jer mogu da ga dojim, a ja mogu da jedem hleb star 4 dana. Stalno pljujemo politicare (sa razlogom), a sta je sa radnicima koji ne obavljaju svoj posao i primaju platu za to sto presede celu smenu i mazu nokte ili vise na fejsbuku. A nemam kome da je tuzim... Sramota!!!
Naravno da sam ih tuzila. Spor je pokrenut, zakazano rociste, itd... Znam da ne smeju po zakonu da otpuste trudnicu, samo sto to retko koji privatnik postuje...
Moj je isto namerno kasnio sa prijavama da bi otpustio zato sto ne radim 10h dnevno vec odlazim ranije kuci (inace je naravno dogovor bio 8h). Svakako, zahvalna sam mu na otkazu jer sam uzivala u trudnoci umesto da se mucim i nerviram zbog idiota, a sa mnom i moja beba.
Zna li neko ko uplacuje porez i doprinose za trudnice, ja sam prijavljena na minimalac, dobijala sam oko 22000 platu, sad kad sam na trudnickom, stizala mi je plata od firme oko 20000 (oni kazu da je to 65%), a od drzave sam dobila samo 1600din? Takodje su mi u rfzo-u rekli da je na racun firme u moje ime leglo 27000 (bruto zarada). Ja ovu racunicu mogu da objasnim samo time da samoj sebi uplacujem doprinose sto mi nema logike, pa ako je neko informisan molim za odgovor.
Sramota! Mada i sama dozivljavam isto. evo svaki dan treba da se porodim a na odrzavanju trudnoce sam od decembra, medjutim moj poslodavac (inace privatnik) nije predao papire za moje bolovanje tako da ne znam sta ce bito sa porodiljskim. inace pola papira su izgubili i to je poslednje sto znam. Tako da bravo za drzavu i bravo za ovakve poslodavce
sramota za poslodavca ali sramota za drzavu koja kasni sa porodiljskim ... trazi hrpu glupih papira za roditeljski dodatak...a hocete da povecate natalitet...pa od cega odgajati to dete...SRAMOTA ZA SVE...




Prokleti da su privatnici, stvarno su retki oni koji su korektni. Ja sam radila kod jednog koji je za minimalnu platu hteo i sudove da mu perem. Jezivi su, gade mi se. Na vreme sam zbrisala od njega, sada radim u drzavnoj firmi, imam dete, plata je bila redovna i na trudnickom i na porodiljskom. Nisam htela dete, dok nisam nasla normalnu firmu.
Na zalost, ovaj ili drugi vid nepostovanja prava trudnica je danas postao praksa u nasoj zemnlji. Meni se desilo nesto slicno, kada sam poslodavcu odnela potvrdu o privremenoj sprecenosti zbog trudnoce, ja sam doubila otkaz. Ni poslednju platu mi cak nisu isplatili. Inace, radi se "Super Vivi" u Krusevcu.
Zasto ih niste tuzili?
Ne smeju da vas otpuste dok ste na trudnickom i porodiljskom!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »