Komentari za tekst "Ova Beograđanka rado doji bebu u javnosti"

Komentara
197
Ostavite komentar
ne razumem zasto je dojenje toliko osetljiva tema?cim se pomene neko se nadje prozvan.ako jedna mama kaze da doji javno,druga se uvredi jer ona daje formulu ili doji kod kuce ili vec nesto trece.i obrnuto.dojenje i posebno dojenje u javnosti nije nikakvo dokazivanje da je neko "bolja majka" (od one koja doji u privatnosti ili koja ne doji uopste),a jos manje egzibicionizam.biti dobra mama je daleko kopmlikovanije od ishrane deteta,bar ja tako mislim.
I ja dojim dete javno.Podrzavam sve majke koje to rade.To je najzdravije za nase malisane.Ne razumem majke koje se stide da doje svoje bebe bilo javno bilo kod kuce kada imaju goste i sl. Ja zivim u inostranstvu i ovde je to sasvim normalna i prirodna stvar.A i kada sam u Srbiji ponasam se isto.Moja beba ima 8 meseci i uziva da doji.Ne vidim zasto bih joj to uskratila ako smo negde napolju.Najbitnije je da mi je beba sita i zadovoljna a da li to nekome smeta uopste me ne interesuje.
bravo danijela imas moj naklon ,moja beka ima 7,5 mes ,zivimo u Srbiji i coka gde god pozeli ,pozdrav :-*
Danijela,jedna od rethih zena koje zasluzuju da nose titulu "majka"....Svaka cast!
Drage moje,mnogo me je rastuzilo sto su majke u Srbiji toliko uskogrude,pune mrznje i nerazumevanja.Ne mogu da nadjem reci da opisem koliko su me svi negativni komentari potresli.Zamislite majke koje zive sa celom porodicom u jednoj sobi i nemaju uslove da odu u drugu sobu da doje kada im neko dodje.Sta one treba da radeZNemaju sve majke uslove koje mi srecnice imamo.Znaci treba dete da im bude gladno i da se odreknu socijalizacije.Inace socijalizacija je zdrava i za bebe jer tako se uce da ne treba da se stide stvari koje su normalne i obicne i dok doje pred drugim ljudima osecaju u istom trenutku i sigurnost u majcinom narucju i uce se da se ne plase kada su u drustvu.Sta ja treba da radim kada moja beba nece ni flasicu ni da vidi?!?!Cak joj i caj i vodicu dajem kasicicom.Kada je uznemirena i gladna samo me vuce za odecu da mi stavi do znanja da zeli da je podojim.A ne moze ni da zaspi ako ne doji.Sigurno sam ja kriva za sve te njene navike,ali sta da radim.Na silu ne mogu nista da postognem iako sam pokusala da je ucim da pije iz flasice i jos uvek pokusavam.U kolicima nece oka da sklopi.Spava samo u svojoj sobici i svom kreveticu.Ako sam joj uskratila bloskost spavanja sa mamom u sobi i krevetu,da li treba da joj uskratim i zdravo odrastanje i bliskost i sigurnost koju oseca dok je dojim?Ako je zenu sramota da doji u javnosti postoje pelene ili prekrivaci za bebe kojima mozete da se pokrijete,samo ne uskracujte bebi taj poklon uzivanja sa majkom.Ja sam moju bebicu pokrivala dok je dojim napolju,ali sam prestala kada sam je na 35 stepeni dojila u Cirihu a dete mi je vristalo sve vreme u narucju besmocno i bukvalno ukuvano.A ovde stalno vidjam zene da doje u javnosti,a iskreno da vam kazem,ne mogu se bas pohvaliti da vidjam zene i devojke razgolicene iz sasvim drugih razloga.Zato dobro razmislite kada iskritikujete i napadnete majku koja doji svoju bebu u javnosti.Nadam se da cete malo ukljuciti svoje mozgove i razmisliti sta je razlog sto ona to radi,a ne da je odmah osudite.Ovim nisam nikoga htela da uvredim ili osudim.Postujem sve majke koje doje svoju decu nebitno kakvo im je misljenje o ovoj temi.A postujem i majke koje uopste ne doje svoju decu jer sigurno imaju jake razloge za to,samo sto cu uvek biti za dojenje pre nego za formule i ostale nezdrave nacine ishrane beba.
Moze li neko da objasni zasto postoje minusi na komentare ispod? Je l' su to manje majke ako ne vade sisu pred gostima, vec se posvecuju svojoj bebi?
Necete detetu nista uskratiti ni ako ne dojite pred gostima. Valjda dojite radi bebe, a ne da pokazete gostima da dojite. Za toliko ce gosti sacekati da nahranite bebu.?
A ja ne vidim sto bih dojila pred gostima, kad mogu u drugoj sobi?
nervira me sto mnogi (pa i moji roditelji) misle da bebu dojim javno da bih eto pokazala da sam bolja majka ili sta god.bebu dojim zato sto je gladna i to je to.i zato sto zelim da uzivamo i beba i ja,a ne da sedimo u 4 zida i da se stresiram oko izmlazanja,i ispravnosti mleka u flasici.dojenje mi omogucava spontanost i slobodu.
Meni su doktori i privatni i u bolnici zabranili da se izmlazam.Ne kapiram zasto,a iskreno i ne treba mi.Uzivam da dojim svoju bebu i to mi niko ne moze uskratiti ni kritikom ni prekornim pogledom.Volim kada je moja beba zadovoljna,vesela i nasmejana.Sve dok lepo napreduje i razvija se ja cu je dojiti.I ne smeta mi da je dojim u svim situacijama i na razlicitim mestima.
Mozda vasi roditelji znaju da to nije neophodno, pa zato to tako i gledaju. Mi svakako ne sedimo u 4 zida niti nam dete gladuje, ali ne dojim javno. I uzivamo. Nije uslov za divno provedeno vreme sa detetom da se doji javno. Sve je stvar organizacije.
moju princezu rodila sam za sebe nas dve se ne odvajamo i ja uzivam u tome briga me sta ko misli neka svako svoj zivot vodi.Dojenje podrzavam i kad god zazeli moje zlato dobije svoju porciju ne zatvaram se zbog toga u kucu niti je ostavljam sa nekim uvek je samnom.Za par dana puni tri meseca a od mesec dana idemo zajedno u kafic,soping,setnje i uzivamo.Taja nam malo zavidi na tolikoj bliskosti ali imace i on svoje vreme.Imam dve cerke one su moj svet osmeh na njihovom licu i njihovo zadovoljstvo je meni ceo svet sta me briga da li nekom nesto smeta nek okrene glavu.To su uglavnom isfrustrirane i samozive osobe
Ja samo ne razumem da li zene zaista misle da ce deca umreti od gladi ili ce se nesto strasno desiti ako to ne rade napolju? Je l' to znaci da se majke 24h ne odvajaju od dece, da ako dete zaplace - istrcavaju mokre i gole iz kade, sa wc solje, iz prodavnice... Da li to znaci da njihovi muzevi, tj. ocevi te iste dece ne mogu da provode nasamo vreme sa svojim bebama, da ih izvode u setnju, jer ne mogu da ih doje? Ne razumem, da li je moguce uopste toliko onesposobiti dete da ne moze da se odvoji od majke, da bude sa tatom, bakom, dekom, da se ikako socijalizuje sa bilo kojom drugom osobom bez prisustva majke i njene sise?
slazem se u potpunosti, dojim bebu, ali kad planiramo izlazak vani, potrudim se da je nahranim prije izlaska. i ne shvatam cemu toliko hvalisanje oko dojenja, to je licna stvar, ove majke ocigledno da nemaju drugih zivotnih uspjeha pa traze bar neki nacin da se osjete "uzvisene". opet ponavljam, dojim bebu, ali ne osecam potrebu da to iznosim svuda i da zbog toga smatram da sam bolja od drugih majki... opustite se, zene...
Evo ova moja je ziva i zdrava i svuda sa tatom,moze bez mame a i treba da zna da ima oba roditelja.Kakvo crno dojenje napolju,tata ponese sve sto i kako treba a mama da siku kad krenu i tata ponese za kad ogladni.Uzivaju stalno i tako je i najlepse kad se sve podeli i onda moze i tata da uspava bebu i ne zavisi samo od mene pa nije ni plasljiva i hoce kod svakoga,ne place i ne buni se.
ako austrija ili bilo koja druga zemlja treba da bude uzor e onda svaka vam cast ! dalje od evrope kolevke svog zla mislim na zapad
Meni je samo žao što ranije nisam prevazišla blokadu i dojila na javnom mestu, naročito što uvek možeš da nađeš neko zavučeno ili manje prohodno mesto. Beba do 5-6 meseci nije imala ritam obroka, sisala je u proseku na dva sata, često i na sat - sat i po. Koliko je nervoze bilo kad treba da se izvede beba napolje, da naštelujemo dojenje tik pre izlaska iz kuće, da sve bude spremno da izletimo i vratimo se na vreme za naredni obrok, znači u roku tih sat - sat i po.
Tek sam nakon nekoliko meseeci ukapirala da to može biti mnogo jednostavnije i opuštenije i lepo. A uvek će biti pojedinaca kojima će smetati sve i svašta, ne samo bestidno dojenje van kuće, već i bestidno sedenje u bašti restorana, užasavaju se kad vide majke sa bebama u samoposlugama, pošti ili nedajbože tržnim centrima. Drže da je stvar kulture kada žena zna gde joj je mesto zajdno sa njenim detetom i što je najgore žene prihvaju taj koncept, misle da je red ovo ili ono, pa i to da dete malo istrpi gladno zarad tog reda ili čak i da ga ostave samog kod kuće dok one trknu da nešto kupe. Baš mi jedna starija gospođa u Maxiju onako zavrtela glavom sa komentarom ''domaćice, domaćice'' jer u Maxiju guram kolica. :)))))
Bravo Jelena. I ja tako ne zelim da mi bilo ko cuva bebu. A vama kojima je fuj presvlacenje pelena ili hranjenje verovatno ste mnogo fine mame... Ali dobro, nekima je lakse da ostave bebu na cuvanje i da idu negde... Ima tih slucajeva i u mojoj okolini
nevezano za dojenje,sjajni su mi i komentari da bebe vucaramo sa sobom samo da nas pustali preko reda (btw nikad nisam trazila da me puste).pa da,bas uzivam da vodim bebu u postu ili maxi.ne razumem jel bolje da je ostavim samu u stanu?ili da ne placam racune i ne kupujem hranu?nema ko drugi da mi cuva bebu,niti ja to zelim.
Ana, dzabe pricas o kulturi, vidis koliko minusa... Te bi sa govnjivim pelenama svuda mlatile. Fuj
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »