Komentari za tekst "Najčešći mitovi i zablude o porođaju carskim rezom u koje se veruje"

Komentara
18
Ostavite komentar
Meni je kod carskog nateze ,,palo'' prvo ustajanje i zatezanje rane,pri kašljanju ,smijanju..
Ali, sam porođaj nije bio bolan, kao kod zubara! I opet bih rodila na taj način!Oporavak protekao super!
I naravno - obje vrste porođaja su POROĐAJi! Žene ,nekad bude puno lakše nego što očekujemo!I nije kliše kad se kaže ,,sve se to zaboravi kada ugledate svoje maleno biće!"
Hrabre smo i zato-bez straha!
Mene apsolutno nista nije bolelo posle carskog reza, nijedan analgetik nisam dobila u bolnici. Doktori i sestre kazu da je to izuzetno retko, ali eto, desava se.
Mene je nesto najvise bolio 3.dan od carskog. Prva 2 sam razmisljala: izguracu, nije bas toliko strasno. Kad me je treci sastavilo isplakah se tamo sama u sobi solidno. Pogotovo boli kad se ustaje sa wc solje. Tamo u bolnici nisam imala za sta da se uhvatim, a niska solja. Sad me ceka drugi nakon 5 i po godina i uopste mi nije svejedno.
Pomoc oko ustajanja... To je posebna prica. Niko te ne pogleda. Kaze ustani sama. Nemam reci sta bih dalje napisala. Daju ti stalak za infuziju pa ti se snalazi kako znas. Katastrofa!
Da sam mogla da biram ne bih nikad u zivotu izabrala carski rez. Ni c od carskog. Ali eto,beba nije htela da se spusti nikako posle 14h indukcije.... Nikad necu prezaliti sto je morao carski reZ.
Zbog cega imate takav dozivljaj sa carskim?
Po meni je jako suludo porediti iskustva vaginalnog porodjaja i carskog reza, a kod nas se žene još i takmiče. Oba su prirodna.. Dakle niti je svetica majka koja rodi vaginalno niti je zrtva ona koja se porodi carskim, oba su bolna i oba zahtevaju oporavak. Meni se desilo da me je neonatolog u privatnoj ordinaciji maltene izvredjala jer sam porodjena carskim a nju je “bog blagoslovio tri puta vaginalno”. To kako zene umeju da budu beskrupulozne i surove oko gluposti kao sto je tip porodjaja je jako ruzna i ukorenjena navika kod nas. Na kraju detetu ništa ne znači kako je rodjeno, bitno je da je voljeno i paženo.
Carski rez oporavak noćna mora za mene, drugi sam odlučila da nema šanse carski, biće vaginalni... sam porodjaj horor, posle porodjaja laganica! Tako da, što se mene tiče... NIKAD VIŠE NI U LUDILU!
Dva vaginalna, treći carski. Da sam mogla da biram, nikada ne bih izabrala carski. Neuporedivo lakši oporavak posle prirodnog porođaja.
Ja sam odusevljena carskim rezom.. Rana malo boli posle porođaja, ali nista posebno, prođe posle 15 dana.. Svima bi preporucila..
Pa kad te uspavaju nista ne boli hahahah
Jako smešno, što si ljubomorna?
Probaj pa vidi kad i koliko boli😘
Mene nije boleo carski, eto. Uopste, bas nista. Tako da...
šta glume žene koje se porode carski, pa kažu da ne boli?
šta bre ne boli? seku ti 7 slojeva da dođu do bebe. iseku ti stomačne mišiće. nosis kateter, ne jedeš bar 2 dana, dok se creva ne vrate u normalu... nemojte da glumite ludilo
Ne seku stomacne misicje🧐🙄. Idu izmedju njih, ali ih ne seku. Materica jeste izgradjena od glatkih misicja, te otuda mozda ide ta zabluda, ali abdominalne misice NE SEKU!
Pitajte hirurge ako ne verujete.
I shta? Sve je bol, bitno je da mozete da zatrudnite, da dete iznesete do kraja teudnocje, da nema poroka, da dete dodje neoedjeno na svet, alo vecj organizam majke nema sposobnost da se prirodno iznese porodjaj. ili postoje kontraindikacije po zdravlje majke ako se uradi indukcija , kad vecj ne ide prirodno. Hvala bogu da postoji ta opcija, i da je bezbedna, ko trolisana. a ne kao u 16om veku gde se svaka operacija porodjaja zavrshavala smrcju majke. .. nemojte Vi da plasite zene, svaki organizam je za sebe, svaka zena je jedinstvena i svaka ima svoj prag , bola, period oporavka, itd ITD!
Ne glumimo, neke od nas jednostavno nije toliko boljelo. Njje sad ne podnosljivo 😅
bravo tacno tako
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »