Komentari za tekst "Kada će vrtiću u Srbiji početi sa radom?"

Komentara
14
Ostavite komentar
Citam komentare i ne verujem kakav jaz. Mame, vaspitacice situacija je i dalje rizicna, i ovo je situacija gde bi drzava trebala da nas sve zastiti, tako sto bi jednom roditelju obezbedila 100% zarade i da ostane kod kuce da
Brine o detetu. Jako je rizicno iz prostog razloga sto deca ne znaju da se distanciraju.
Jos nesto.Biti vaspitac nije sluga ni rob.Ako nekome trenutno posao ne odgovara,mozete drage gospodje da isti promenite( sami ste birali) ,budite sezonski radnik,cuvajte ovce,budite gerento domacica,privatna dadilja,budite lekar,radite u trafici. Pa vidite sta je bolje.Sve ima svoje prednosti i mane,samo je pitanje koliko smo spremni na kompromise.Samo bez kukanja molim.
Kad je "muka'" svakome je svoja najteza. Ovo je jako ruzno reci (UVALITI DETE) .Pocne se covek pitati kome to dete ostavljas,ali treba reci i hvala postenim i savesnim vaspitacima.Samo jos da roditelji prestanu pisati u Viber grupama u nepristojno vreme,i objavljuju sloke svoje maloletne dece(cemu to?) .Te grupe su radi razmene misljenje I informacija.Ne radi samopromocije.Hvala.
Ja radim od kuce pa je to jedina prednost, ali je svakako i mana, jer nema ko da mi cuva dete a ja nisam efikasna u svom radu na poslu jer prosto ne mozes da se foskusiras na rad sa malim detetom od 3 ipo godine i posao u kuci.
Ako računamo da u vrtiću u proseku boravi 100 dece koja neminovno dolaze u kontakt jedni sa drugima, u slučaju da se pojavi 1 prenosilac, to onda dovodi do više od 100 zaraženih porodica, roditelja sve te dece, kao i kolega tih roditelja na poslu, što znači da ćemo za 5 dana, samo u Beogradu, imati više od 10 hiljada obolelih (računajući samo 20 vrtića), a u Beogradu ih ima mnoooogo više!
Samo o Beogradu pricate i Novom sadu a samohranih roditelja ima svuda ... ja u poedeljak biram posao ili dete.. nemam drugi izbor
Vrtići moraju da počnu da rade,da li ova cenjena vlast zna zna da postoje roditelji koji rade u fabrikama i moraju da dođu na posao,briga mnogo privatnog poslodavca,nismo svi u državnim ustanovama,neko mora i da radi a šta deca da idu na posao ,jel to predlažete ili kod baka i deka to je "najbolje rešenje"
A vidim i vas bas briga sto vaspitaci imaju svoje porodice, decu i starije roditelje... Bas vas briga sto neke imaju 60+ godina, a neke mladje sa hronicnim bolestima.. Bez obzira na to dal je to drzavni vrtic..i ne zaboravite da se nas rad nastavio od kuce, gde smo u kontaktu s roditeljima, sa predlozima aktivnosti, gde dobijamo povratnu informaciju i pisemo izvestaje... Vama je samo bitno da uvalite dete a briga vas i za svone dete a kamo li za ceo kolektiv... Al takav smo narod... Samo na sebe mislimo..
Neko od ponedeljka mora na posao jer je samohrana majka. I ona ne uvaljuje dete i ne ide da kafeniše.
Virus je tu. Neće otići. A vakcine nema.
Ako si vaspitač onda ti nemoj ići na posao pošto to preporučuješ nekome drugom. I zaštiti se.
Draga gospodjo, da, vas rad se nastavio od kuce, moj se bez prekida odvijao, najnormalnije. Velika je to razlika. Vi ste bili mozda uz svoje dete, moju je cuvala baka 65+. Uvalite decu?! Sta to znaci? Objasnite kako pedagog. Vi necete morati da birate (osim ako ste u privatnom vrticu) dete ili posao, vecina nas verovatno hoce.
Sve najbolje zelim, samo molim vas nemojte kao vaspitac govoriti “uvaliti dete”, ruzno je.
Postovan,
sigurna sam da roditelji cene Vas rad od kuce, slanje zadatska putem Viber grupe je nas roditeljski omiljeni zadatak.
Mi roditelji idemo na posao, radimo Vase viber zadatke, o broju poruka necu ni da pisem, o vremenu i ne vremenu kada one stizu na grupu isto ne zelim da pisem, a vi sedite kod kuce, zaradite platu i pisite izvestaj.
Da ste toliko vremena utrosili u vrticu radeci sa decom, koliko na lajkove, bilo bi mnogo bolje za decu.
Obavezno i broj lajkova navedite u izvestaju.
U poverenju, moram Vam reci nepristojno je da koristite izraz " uvaliti" , jer niko Vama ne uvaljuje nista od nas roditelja.
To ste Vi, Vasa prava slika.
Zalosno je sto se ovakvi komentari pisu o vaspitacima. Ne znam zasto tim istim ljudima ostavljate decu na cuvanje, kad su oni samo korisnici viber grupe. A pri tom, Vi niste duzni da odgovarate na zadatke sa te iste grupe, izadjete iz grupe i to je to. Nemojte ponizavati rad ljudi, kojima cete sutra ostaviti dete na cuvanje. Stvarno nije u redu.
A briga vas sto ima i vaspitaca, ucitelja sa hronicnim bolestima i starijih preko 60 godina... Nema struka vise postovanja, vaspitac je sluga, rob, i radi ono sto danasnji roditelji smisle, jer boze moj, oni su roditli dete ustanovi a ne sebi u familiji.... fuj
Gospodjo draga broj 2., sta Vi to kazete????? Koji je to roditelj rodio decu ustanovi??? Sram da Vas bude. Sigurno ste onaj privilegovani roditelj deteta do 12. godina, pa mirno sedite kuci i cekate povratak na posao, ako uopste radite sem sto ovde vodite zustru polemiku prljavim recima.
Pazi sad ovako. Da bi bio vaspitac, moras da volis taj poziv i da se skolujes. To ti je poziv i posao, za koji si placen! (Plata moze, a i ne mora da ti odgovara), znaci placen si da to radis, kao sto i ja obavljam svoj posao. Ne razumem koji deo nije jasan? Pa zamislite samo koliko roditelja ima sa hronicnim bolestima koji su isli na posao, i vracali se svojoj deci kuci koju je “neko” cuvao, dok je on line vaspitac slao zadatke.
Lep dan zelim!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »