Komentari za tekst "Raspored vakcinacije"

Komentara
118
Ostavite komentar
Uzmite Pentaxim jer je super. Moj sin je primio sve tri doze i super je podneo, bez reakcije. Sada ima 7 meseci i sa vakcinama smo, nadam se zavrsili.
moja beba je primila ovu novu vakcinu pet u jedan i nije imala nikakvu reakciju. da li ce se kasnije pojaviti neka reakcija na nju.svim roditeljima predlazem ovu vakcinu. a i ogrlica za zubice je super.mi je nosimo od tri meseca i super je. preporucujemo je svima. pozdrav.
meni je doktorka rekla da dovedem bebu u devetom mesecu da primi vakcinu,o kojoj vakcini je rec
savetujem svim mamama i tatama da se odluce za nove vakcine sto idu tri u jednoj. mi smo pogresili i grdno se zeznuli. bebecu su se vratili grcevi kao reakcija na vakcine. od placa se kocioi plaveo .
Moja beea je greškom lekara dobila 3. dozu vakcine protiv hepatitisa sa 2 meseca. Da li je to opasno za bebu? Da li je izvršena imunizacija na hepatitis? Kako dalje sa vakcinacijom?
Jako sam uplašena!
Da li kod nas postoji vakcina protiv pneumococcusa,koja se na zapadu,cak sad i u Madjarskoj daje se kao obavezna vakcina deci ispod 2 godine ali i nakon toga.....
pozdrav
Moja beba ima mesec ipo dana, pre par dana sam primetila da joj se vakcina, koju je primila u porodilistu, zagnojila, da li je to opasno ili je to normalna reakcija?
Moja cerkica koja je sada 4 godine, primila je MMR vakcinu sa 14 meseci, na vakcinu je reagovala temperaturom, postoji mogucnost da smo joj u to vreme dali paracetamol da ublazi efekte. Kako su zadnja istrazivanja zvanicno potvrila da MMR vakcina u kombinaciji sa paracetamolom moze da izazove autizam kod dece, da li je potrebna kontrola, i o cemu treba voditi racuna prilikom revakcinacije. U svetlu ovig istrazivanja da li je bolje decu ne vakcionisati MMR vakcinom, jer nam je druga cerkica pred vakcinacijom?
odgovor za Ivanu: ni slučajno nemojte davati med do navršenih godinu dana jer je to izrazito alergogena namirnica. Ako u porodici neko pati od bilo kog oblika alergije ne treba ga davati do 1,5 ili čak 2. godine života. Isto važi i za koštunjavo voće i namirnice sa veštačkim bojama.
jako je bitno drzati se tacno rasporeda vakcinacije.Vakcine se daju da bi zastitile,za neke je potrebna revakcinacija,ako se ne da na vrijeme ni prva vakcina nema efekta,najbolje je da se javite u regionalni zavod za zastitu zdravlja i ispricate u cemu je problem.I mi smo imali slicnu situaciju,da nam kazu nema vakcine,pa posto smo im pokazali zube bebac je naravno dobio odmah sve vakcine.Pedijatar mora pregledati dijete,slobodno se javi direktoru ako doktor stvara probleme i nece,to je njegova obaveza ako vec radi taj posao,u protivnom mozes da tuzis tu ustanovu.
pozdrav svima, interesuje me da li je med stetan za novorodjence tj. bebu do navrsene 1 godine, zbog mogucih infekcija i alergija?
Med se ne daje odojcetu i novorodjencetu zbog moguceg izazivanja botulizma
u tabeli vakcina nisam videla vakcinu protiv meningitisa, za koju sam cula da postoji. Ne znam da li je u Srbiji uvedena kao obavezna vakcina, ako nije volela bih da mi se kaze da li je stetna i sa koliko meseci moze da se primi jer bih je ja kupila da vakcinisem sina koji ima 3.5 meseca, a inace je redovno kontrolisan i vakcinisan. Takodje bih volela da znam tacno ime te vakcine ukoliko nije stetna po zdravlje bebe.
moja beba ima 2 meseca i mi smo culi za PENTAXIM i danas prima oko 12h.Cula sam da ova vakcina ne daje reakcije,a i samo jedan ubod.Sve,sve da moja Masa maje place!
Nase dete jos nije primilo vakcinu koja se daje kad dete napuni mesec dana a uskoro ce imati dva meseca? Da li raspored vakcinacija nije vazan ili je to nemarnost doktora?
Moja beba ima pet meseci i redovno prima vakcine. Na preporuku pedijatra kupovali smo vakcinu Pentaxim. Molim vas da o ovoj vakcini nešto više objavite na sajtu. Hvala
Moje dete ima punih 7 meseci i nije primila jos vakcinu koju je trebala sa 6 meseci da primi, kazu da nemaju u ambulanti a doktorka nece cak ni da je pregleda jer je moj muz zahtevao da se moja cerka nepregleda i nedaje vakcina bez njegove dozvole. Recite mi sta da radim. Hvala unapred
Zorana: moje dete će napuniti 3 meseca a još uvek nije primilo DTP vakcinu jer vrbaski dispanzer nije nabavio! Da li je moguće kupiti vakcinu?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

U velikom nacionalnom istraživanju portala Bebac Kakva su nam porodilišta učestvovalo je 12.201 mama »
Ovih 20 ginekologa je preporučilo najveći broj mama Bebac istraživanja 2019: Kakva su nam porodilišta »
Njegova želja je da ohrabri druge muškarce da zasnuju porodicu bez obzira na virus koji nose »
Garantujemo osmeh na licu bar pola sata nakon gledanja ovog videa... »
Biti s bebom u onim prvim satima njenog života zaista je posebno, a ovi snimci to dokazuju »
Ovo zvuči kao neki natprirodni fenomen iz naučno-fantastičnog filma, ali istina je »
Možete li da zatrudnite dok dojite i da li je dojenje pouzdan oblik kontrole začeća? »
Sonja Milosavić je Bebac mama koje je bila deo Frutek avanture. Koji su njeni utisci? »
Naši bebci
 • Andjeo
  MALI ANDJEO
  hmmmm...
  lara
 • Avion
 • Beba Vuk
  Beba Vuk
  smeško