Komentari za tekst "Raspored vakcinacije"

Komentara
119
Ostavite komentar
MOJA BEBA USKORO PUNI 5 MESECI I IDE NA POSLEDNJE PRIMANJE GRUPNIH VAKCINA... STVARNO SE JAKO MALO PRICALO O PENTAXIM VAKCINI,CAK NI SVI PEDIJATRI NE PREPORUCUJU.... MENE SU SAMO U TRENUTKU KAD JE ILIJA TREBAO DA PRIMI BOCU PITALI DA LI SAM JE DONELA.... NA KRAJU JE PRIMI SVE TRI OD JENDOM I MNOGO PLAKAO... CAK I KUCI KADA BI GA OKRENULI NA STRANU GDE JU JE PRIMIO.... PISITE O TOME, SIGURNO MNOGE ZENE NE ZNAJU... A MNOGIMA JE I VELIKI STRES KAD TO GLEDAJU....
Uzmite Pentaxim jer je super. Moj sin je primio sve tri doze i super je podneo, bez reakcije. Sada ima 7 meseci i sa vakcinama smo, nadam se zavrsili.
moja beba je primila ovu novu vakcinu pet u jedan i nije imala nikakvu reakciju. da li ce se kasnije pojaviti neka reakcija na nju.svim roditeljima predlazem ovu vakcinu. a i ogrlica za zubice je super.mi je nosimo od tri meseca i super je. preporucujemo je svima. pozdrav.
meni je doktorka rekla da dovedem bebu u devetom mesecu da primi vakcinu,o kojoj vakcini je rec
savetujem svim mamama i tatama da se odluce za nove vakcine sto idu tri u jednoj. mi smo pogresili i grdno se zeznuli. bebecu su se vratili grcevi kao reakcija na vakcine. od placa se kocioi plaveo .
Moja beea je greškom lekara dobila 3. dozu vakcine protiv hepatitisa sa 2 meseca. Da li je to opasno za bebu? Da li je izvršena imunizacija na hepatitis? Kako dalje sa vakcinacijom?
Jako sam uplašena!
Da li kod nas postoji vakcina protiv pneumococcusa,koja se na zapadu,cak sad i u Madjarskoj daje se kao obavezna vakcina deci ispod 2 godine ali i nakon toga.....
pozdrav
Moja beba ima mesec ipo dana, pre par dana sam primetila da joj se vakcina, koju je primila u porodilistu, zagnojila, da li je to opasno ili je to normalna reakcija?
Moja cerkica koja je sada 4 godine, primila je MMR vakcinu sa 14 meseci, na vakcinu je reagovala temperaturom, postoji mogucnost da smo joj u to vreme dali paracetamol da ublazi efekte. Kako su zadnja istrazivanja zvanicno potvrila da MMR vakcina u kombinaciji sa paracetamolom moze da izazove autizam kod dece, da li je potrebna kontrola, i o cemu treba voditi racuna prilikom revakcinacije. U svetlu ovig istrazivanja da li je bolje decu ne vakcionisati MMR vakcinom, jer nam je druga cerkica pred vakcinacijom?
odgovor za Ivanu: ni slučajno nemojte davati med do navršenih godinu dana jer je to izrazito alergogena namirnica. Ako u porodici neko pati od bilo kog oblika alergije ne treba ga davati do 1,5 ili čak 2. godine života. Isto važi i za koštunjavo voće i namirnice sa veštačkim bojama.
jako je bitno drzati se tacno rasporeda vakcinacije.Vakcine se daju da bi zastitile,za neke je potrebna revakcinacija,ako se ne da na vrijeme ni prva vakcina nema efekta,najbolje je da se javite u regionalni zavod za zastitu zdravlja i ispricate u cemu je problem.I mi smo imali slicnu situaciju,da nam kazu nema vakcine,pa posto smo im pokazali zube bebac je naravno dobio odmah sve vakcine.Pedijatar mora pregledati dijete,slobodno se javi direktoru ako doktor stvara probleme i nece,to je njegova obaveza ako vec radi taj posao,u protivnom mozes da tuzis tu ustanovu.
pozdrav svima, interesuje me da li je med stetan za novorodjence tj. bebu do navrsene 1 godine, zbog mogucih infekcija i alergija?
Med se ne daje odojcetu i novorodjencetu zbog moguceg izazivanja botulizma
u tabeli vakcina nisam videla vakcinu protiv meningitisa, za koju sam cula da postoji. Ne znam da li je u Srbiji uvedena kao obavezna vakcina, ako nije volela bih da mi se kaze da li je stetna i sa koliko meseci moze da se primi jer bih je ja kupila da vakcinisem sina koji ima 3.5 meseca, a inace je redovno kontrolisan i vakcinisan. Takodje bih volela da znam tacno ime te vakcine ukoliko nije stetna po zdravlje bebe.
moja beba ima 2 meseca i mi smo culi za PENTAXIM i danas prima oko 12h.Cula sam da ova vakcina ne daje reakcije,a i samo jedan ubod.Sve,sve da moja Masa maje place!
Nase dete jos nije primilo vakcinu koja se daje kad dete napuni mesec dana a uskoro ce imati dva meseca? Da li raspored vakcinacija nije vazan ili je to nemarnost doktora?
Moja beba ima pet meseci i redovno prima vakcine. Na preporuku pedijatra kupovali smo vakcinu Pentaxim. Molim vas da o ovoj vakcini nešto više objavite na sajtu. Hvala
Moje dete ima punih 7 meseci i nije primila jos vakcinu koju je trebala sa 6 meseci da primi, kazu da nemaju u ambulanti a doktorka nece cak ni da je pregleda jer je moj muz zahtevao da se moja cerka nepregleda i nedaje vakcina bez njegove dozvole. Recite mi sta da radim. Hvala unapred
Zorana: moje dete će napuniti 3 meseca a još uvek nije primilo DTP vakcinu jer vrbaski dispanzer nije nabavio! Da li je moguće kupiti vakcinu?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pročitajte savete o ragadama koji su zasnovani na iskustvu Bebac mama »
Lina Severinson kaže da su crteži nastali iz potrebe da ženama pokaže šta je realnost i da pomogne trudnicama da se osećaju bolje »
Lina Severinson kaže da su crteži nastali iz potrebe da ženama pokaže šta je realnost i da pomogne trudnicama da se osećaju bolje »
Saznajte na šta trudnice moraju obratiti pažnju na moru, reci, jezeru ili bazenu dok se sunčaju… »
Napravite od kuhinje malu učionicu i posmatrajte kako vaša deca napreduju »
Od početka pandemije koronavirusa, skoro 300 dece primljeno je u KBC Dragiša Mišović. Trenutno ih je osmoro »
Swimming Dad odgovara na najčešće nedoumice roditelja u vezi sa plivanjem »
Mama Milena sa nama deli svoje utiske o trudnoći i porođaju tokom korona virusa »
Napravite od kuhinje malu učionicu i posmatrajte kako vaša deca napreduju »
Istraživanje kaže da bebe izložene većem broju jezika razvijaju bolju pažnju u odnosu na decu koja čuju samo jedan jezik »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Šta je važno da roditelji znaju o usvajanju slova pre nego što im dete krene u prvi razred? »
Ako ovih dana planirate na put s malom bebom, verovatno vas okupira… »