Komentari za tekst "Pelenski osip"

Komentara
5
Ostavite komentar
Nasa pedijatrica preporucuje pamucne pelene u toku osipa. Kod starijeg djeteta sam jedno vrijeme stavljala obicnu bijelu pamucnu pelenu do koze, a preko jednokratnu (da ne promoci), dok se osip ne smiri. Sad sa drugom bebom koristimo samo pamucne pelene, obicne bijele i ove "moderne", krojene kao jednokratne, koje se peru u masini. Preko se stavljaju zastitne gacice od novijih materijala (za razliku od nekadasnjih starih nepropusnih) koje osiguravaju da odjeca i trbuh ne budu mokri, ali propustaju vazduh i koza dise. Zadovoljni smo, jer je koza njezna, za ovih 5 mjeseci nismo imali pelenski osip, uprkos vrucinama, ali pelene cesto mijenjamo i prilikom presvlacenja peremo pelensko podrucje samo obicnom vodom kada smo kuce. Sto prirodnije, to je bolje za bebinu guzu.
Odlican clanak! Treba jos dodati savet da se prekine sa upotrebom jednokratnih pelena i predje na platnene (tetra pelene ili moderne platnene pelene) i guza ce biti kao sa reklame, meka, nezna i bez ojeda! Hemija u jednokratnim pelenama je stetna za bebinu guzu, gelovi, parfemi, boje, sintetika...pitaj Boga sta tu jos postoji, ali se nazalost reklamiraju kao najbolja varijanta.
Ne razumem cemu tolika promocija jednokratnih pelena poslednjih dana? Platnene pelene su puno zdravije za bebinu kozu i mogu da kazem da, otkad ih koristim, moja malena nema osipe po kozi,a imala ih je u pampersu...
Za vreme trudnoce sam se raspitivala sta bi mogla da koristim sem jp( jednokratnih pelena). Dosla sam do modernih platnenih pelena(mpp) koje su veoma lake za koriscenje, i 100 puta zdravije i ekoloske od jp. Kod nas relativno malo ima informisanosti o mpp. Mpp imate od bambusa, pamuka, organski pamuk. .. U svetu se daleko vise koriste, i zato je potrebno malo vise informisati javnost o njima. Pozdrav
Kako je vama kada onih par dana koristite higijenske uloske????zamislite kako je djeci 24/7 najmanje 2 godine..!!!!!!hvala lijepa!!!!
Moj izbor su platnene 😊😊😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

U toplim letnjim mesecima, idealno osveženje za trudnice i decu je domaći sladoled. »
Upoznajte se sa svim opasnostima koje vrebaju iz kućnih bazena, kao i načinom kako da se predupredi ozbiljno oboljevanje mališana... »
Krvarenje je najobilnije tokom prvih par dana nakon porođaja, nakon čega se postepeno usporava. »
Pogledajte zašto eksperti preporučuju VERIFIED ® 3.0 prenatalni test »
U toplim letnjim mesecima, idealno osveženje za trudnice i decu je domaći sladoled. »
Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) dao je odgovore na ovo pitanje »
Pročitajte reakciju i pismo porodilje koje smo dobili u izbornoj noći »
Pre mesec dana prvi put sam postala mama. Rodila sam zdravu i predivnu devojčicu tešku 3.400 gr u porodilštu Narodni front »
Važno je razumeti da je med i te kako zdava i dobra namirnica, ali je vrlo VRLO opasan za bebe... »
Pročitajte savete kako da voće i povrće učinite duže svežim i upotrebljivim za jelo »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...