Komentari za tekst "Kada dete ne treba odvesti u vrtić?"

Komentara
8
Ostavite komentar
Samo naivni i povodljivi roditelji misle kako druga deca zaraze njihovu decu i da su yato bolesna. Naravno to se svakako desava, ali se u drzavnim vrticima cesto desava i diskriminacija zdrave dece koja dolaze svaki dan u vrtic puno radno vreme . Da li ste ikad pomislili kako je vaspitacicama kad moraju da brinu o dvadestoro dece koja dodju u 7h sati u vrtic? A one jos kafu nisu popile. Takav jutarnji docek razigrane dece ume da bude neprijatan za umorne vaspitacice.E pa iz tog razloga se uvrezilo glupo shvatanje da dete mladjeg uzrasta mora bar deset dana da bude bolesno u mesec dana. Ne mora i nije uvek slucaj. Moje iskustvo je takvo da mi je dete dobro, ali po prirodi nemirno (voli mnogo da trci, da se penje) i ide u stariju jaslenu grupu, al jos ne zna da prica. Ima dobar imunitet i nije se razaboljevao, al kad je poceo redovno da ide, sestra je pocela da mu redovno meri temperaturu. I otkrila da je ista blago povisena pa mora kod doktora. Doktor ga upiti na analize, pregleda i utvrdi da je zdrav. I kaze nema bolovanja nek ide u kolektiv. sledeći dan, kad je opet krenuo u jasle, za dva sata poziv iz vrtića i vesti da opet ima temperaturu. Brisevi u redu, nalaz krvne slike normalan, nema nikakvih upala a ni temperature. I šta činiti?
Ni dete kome curi nos nema sta da trazi u kolektivu jer u 80% slucajeva je u pitanju streptokok koji prenese na drugu decu. Jer kod nas je premalo vaspitacica naspram broja dece pa ce deca brisati nosice rukama i pipati sve oko sebe. Nama u grupi je dete donosilo bakterije u nosu od oca koji je donosio sa posla.
A ni vaspitačice ne bi trebale da prave promaju!
bolesna deca ne treba da idu u vrtic ne samo zbog sebe, vec i zbog druge dece. da su mame malo obazrivije ne bi toliko dece razboljevalo po vrticima. vaspitacice bi trebalo da mogu da vrate kuci dete koje je prehladjeno jer unosi zarazu u kolektiv. neka deca imaju bolji imunitet i lakse se bore protiv prehlada. ne treba misliti samo na sebe.
Pa se onda ceo kolektiv razboli zbog vaseg deteta i vaseg ponekad ..I ja radim i moji su daleko ...ako nemozete vi onda moze muz jedno od vas dvoje ako ne imate valjda nekog prijatelja .p[rijateljicu ,komsiku ,komsiju koji mogu da pomognu ..sebicno sa vase strane
Apsolutno se slazem ali i ja sam jedna od tih mama koja ponekad posalje dete u vrtic umesto da ga odvede u Dom zdravlja. Jednostavno moram. Nadjete se u takvoj situaciji ili da dobijete otkaz ili da dodjete na posao a bez posla i para kako da izdrzavam dete. Zaista je tesko ponekad uskladiti sve ustvari je nemoguce jer nam bake i deke nisu ni malo blizu a pritom su i oni jos zaposleni i nemas kud..
hvala na korisnim savetima
jadna majka s tolikom bebom! Kolika je ona bila, koliko je kilograma imala?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Nakon 6 meseci uredne trudnoće,na svet dolazi beba teška svega 740 grama »
Mame su dale svoje ocene i odličile koja su najbolja porodilišta i najbolji lekari! »
Preslače bebe, raspremaju stan, odmaraju više od supruga i imaju grižu savesti »
Oni uspešno brinu o roditeljskim, poslovnim, bračnim obavezama, ali i o sebi »
Naši bebci
 • Andjeo
  MALI ANDJEO
  hmmmm...
  lara
 • Avion
 • Beba Vuk
  Beba Vuk
  smeško