Komentari za tekst "Od 1. marta za decu još jedna obavezna vakcina"

Komentara
27
Ostavite komentar
A kako de zove vakcina o kojoj se piše u tekstu? Da li je to Synflorix? Prevenar?
Govore o novoj vakcini a u Vrscu deca nemaju vaknicu hepatitis b da prime na vreme. O cemu bre ova drzava razmislja. Postavljeni uslovi da je sve obavezno, ako ne dobiju vakcine kaznava se novcano, deca ne mogu u skolu i td. Cekajte koga roditelji da kazne sto vakcinu koju treba da prime nakon mesec dana rodjenja nje nema? Da kaznimo vladu?
Da li je moje dete obuhvaceno tom vakcinacijom? Upravo je napunilo 2 godine.
Ovo nema smisla ni sa kog stanovista a pogtovo uslovljavajuceg...mislim da je vreme da se ovakvom teroru stane na kraj...dajte deci vakcinu ako im je neophodna a ukoliko nije tako pustute ih da sami stvaraju imunitet aman zaman...
O hvala bogu! Konacno jedna smislena vakcina. Bidemo decu zbog bolesti koje su decenijama istrebljene, a što su na svaka 2 meseca pod antibioticima zbog upale uha, grla, krajnika, pluća to nema veze.

Moje dete ima oštećen sluh zbog čestih upala do 2.godine, a za tu vakcinu sam saznala slučajno iz Aksinog casopisa?? Odmah otisla da je vakcinisem, od tada evo vec 5 godina: NIJEDNA UPALA, NIJEDAN ANTIBIOTIK!

Drugo dete vakcinisala odmah cim je mogla s nekoliko meseci. Nisu tražili dijagnozu, kakva dijagnoza ako ti plaćaš. Ovde u Austriji je ta vakcina među obaveznim već dugo.

Sad cu i ja da se vakcinisem jer deca donesu razne prehlade, one to iznesu na nogama a ja sinusitis bronhitis tonzilizis i ostali itisi.

Da zaključim, KONAČNO JEDNA TRENUTNO KORISNA vakcina .
Kad vam dete bude svaki drugi mesec na antibiotiku zbog streptokoka koje su jako otporne,zamislicete se da li ih treba vakcinisati ili ne! O kakvom imunitetu pricate,niko nije otporan i imun na bakterije i viruse! Da je moje dete bilo u rizicnoj grupi dece koja dobijaju vakcinu,primio bi je 100%!!!
Mi smo prelezali sarlah ciji je izazivac creptokoka u velikom broju. Posle toga smo je lecili 14 meseci,svaki drugi mesec antibiotik! Prirodni imunitet na bakteriije je nemoguc! Deca koja su primila vakcinu nemaju problem sa grlom i usima. Kakav ce imunitet stvoriti kad su stalno na antibioticima? Bolje spreciti nego leciti! Mo smo prosli golgotu zbog streptokoka,izvadili sva tri krajnika jer se stalno kacila za njih i sad clse nadam da ce i za stariju decu uvesti vakcinu kao obaveznu! Ljudi,vracaju se bolesti koje su iskorenjene u proslom veku! Trovani smo na drugi nacin a ne vakcinama!!!
Zar ne mislite da upravo prelezavanjem infekcije dete stice imunitet na razne sojeve Streptokoke? I da se to onda razredi i zaustavi. I to je imunitet za ceo zivot
moja devojcica je posle svake redovne vakcine imala upalu usiju, jednom su je mesec dana lecili, nasi divni, cenjeni, najpametniji na svetu lekari, cast izuzecima, jer ih je jako jako malo. i sad ne cuje dobro. koju vakcinu jos da primi da povrati sluh? i ne, nije se tako rodila, nego joj se ostetio sluh nakon toliko upala. ma sad da rodim dete, ne bi mu dala ni jednu vakcinu, posebno ne ovu. imao je sin ovu bakteriju, koja je pravila samo zapusen nos. i reseno je. dok cerka nije imala nikad.. pozdrav pametnim ljudima koji se najlakse brinu o tudjoj deci, vise od nas roditelja!
Mи смо млађој ћерки морали да дамо ову вакцину, јер је била склона бронхитису и бронхиолитису од 3. месеца живота. Али, примила је тек са 14 месеци и стварно јој је помогла. Сину од 4 године није била потребна, јер никад није имао проблема са плућима, а и са ушима само два пута, тако да стварно мислим да нема потребе да ова вакцина буде обавезна. Довољно је да је приме деца која имају индикације за то.
Moja cerka ima 8 godina i primila je ovu vakcinu sa 2,5 godine ali se tada placala i narucivala preko Torlaka. Bila je oko 10000 dinara. A druga cerka je primila iz dva puta sa sest meseci i godinu dana. Sada ima 3 godine. Ima je u domovima zdravlja, ali tipa mora da je preporuci specijalista obicno je to ORL da bi je dete primilo. Pa je onda besplatna. Obicno ae prima iz tri puta. Sa tri sest i todinu dana. Nemoze dete da zastiti u celosti ali ako neko ima veliki problemn znatno pomogne. Vakcina je zaista dobra. Mojoj deci je pomogla. Posebno starijoj cerki koja je je imala veliki problem sa streptokokama. Preko 95%. Znaci pravile su joj haos.
моја деца су само једном имала упалу средњег ува,син у 9. месецу живота а ћеркица у 3. години.бронхитис не,упалу плућа не,о сепси да не говорим.и сад,што би се боли и превенирали нешто што се неће ни десити.имунитет се подиже здравом храном и здравим стилом живота а не вакцинама.што више будете боли децу,биће све болеснија.
можда је оволика упала средњег ува,крајника,прехлада итд. управо због тако густог календара вакцинације у бебећем периоду када беба заправо тек треба да ствара имунитет.ми немамо студију ЗДРАВА ДЕЦА/ВАКЦИНИСАНА ДЕЦА па да можемо да упоредимо али сви који нису вакцинисали своју децу тврде да су много здравија
Ovako pise neko ko ima mozga i logiku i ko stvarno razmislja o zdravlju svoje dece. Bravo!
Kada bebe starije od 2 meseca dobijaju prvu dozu?
Moj sin je u poslednja dva meseca imao tri puta upale ušiju. U Domu zdravlja kažu da imaju nekoliko doza vakcina, ali da bi je dobio mora da ima dijagnozu. Ne znam koliko upala ušiju teba da ima da bi mu odobrili besplatne doze vakcina? U maju puni 2 godine pa ne znam da li da čekamo te vakcine u martu ili ne? Nisam pametna.
Odlicno,evo moje dete toliko ima problem sa usima,da hocu da izludim.
Ja sam po preporuci sa instituta za majku i dete trazio ovu vakcinu za svoje dete. Nema raspolozivo. samo privatno 9000 din. Zale se ako ne vakcinisemo svoju decu, a kada mi kao roditelji trazimo vakcinu koja je potrebna onda nema.
Dobro je da je ubacena u kalendar obavezne vakcinacije. Previse dece ima problema sa usima
Ove godine sam tek čula za tu vakcinu i razmišljala sam da vakcinišem decu (2,5 godine i 3 meseca), ali smo sačekali upravo zbog najave da će biti uvrštena u kalendar vakcinacije, jer bi mi za starije dete trebao dati jednu dozu, a za mlađe tri, što je ogroman udar na naš kućni budžet. Sada me zanima da li će se praviti neki generacijski presek ili će sva deca starosti do pet godina primati?
O cemu vi zene pricate. Pa valjda je bolje spreciti nego leciti. Niste hteli ni vakcinu protiv malih boginja pa sad joj. Svi jure da je prime. Radim u DZ pa znam, ne pricam napamet.A tih uboda se dete nece ni secati ako vam je toga zao.
Nema smisla da dete toliko vakcina prima i da nas neko obavezuje na to, ja se baš ne sećam a ni moja majka da su mene toliko bockali kad sam bila mala.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »