Komentari za tekst "Gde bebe mirnije spavaju - kod mame ili u krevetiću?"

Komentara
41
Ostavite komentar
Moja beba je do skoro spavala sam, sve dok jednog dana nije pocela da place kad god bi je spustila u krevetu/krevecu. Ne znam sta da radim i kako da je naviknem da spava gde god samo ne u mom narucju. Inace ima 2 meseca. Ako neko ima iskustva u ovome neka mi pomogne.
Nasa beba ne spava nigde lepo, ni u kreveticu ni kod mame i tate.. 😀 ne voli dete da spava, to je tracenje vremena... 😀
Cerkica je spavala u pocetku sa nama ali se ispostavilo da nije bilo pametno jer smo saznali da ima refluks.Polako smo je navikavali na krevetac i nije bilo niti sad ima problema sa spavanjem.Zna i sama da zaspi,prespava celu noc,ujutru je nasmejana i raspolozena.Ponekad se ni ne cuje kad ustane jer se sama igra u krevecu.
Naša ima 8,5 meseci i spava sa nama od druge nedelje. Srećna je ona i srećni smo i mi. Predivno je kad protegne ruku i zakači mi se prstima o potkošulju, pa promeškolji obraščićem uz moje grudi. Pa ujutru kad se budi sva nasmejana i gleda u mene da li spavam, pa mi gurne prst u oko. Onda se okrene na drugu stranu i puže ka tati, pa ga povuce za nos.
Uh i ja sam mislila da je to slatko i neodoljivo. Ali on sada ima 2 godine i kada god nam se uvuce u krevet, bude boks rukama i nogama. Ona naspavan a mi izudarani :D heeheheh
Trebalo bi uraditi i istrazivanje za roditelje koji imaju blizance, trojke, cetvorke, gde ta deca bolje spavaju, u svojim kreveticima ili sa mamom i tatom u krevetu, pa da vidimo kakvo bi to istrazivanje bilo. Svako ima pravo na svoj izbor gde ce dete da mu spava, a vi majke koje se cudite sto nam deca spavaju u svojim krevetima (ili drugoj sobi), ne znaci da ste bolje majke od nas, jer deca spavaju sa vama. Vas niko ne osudjuje, nemojte ni vi nas...
Moj sin 2,5 god od pocetka spava u svom kreveticu. Do druge god smo koristili lazu i bilo je budjenja da se vraca laza. od juna ne koristimo lazu i od tad se vise ne budi nocu,zaspi u 21,spava do 8 ujutru bez budjenja. Desi se da predje jednom u 15 dana kod nas u krevet,tata zavrsi na ivici kreveta,mama na dnu,iskrivim se,ujutru sam katastrofa nervozna. Svako dete je za sebe,a ja posto radim,a spavam po 6h krevetac nam je spas. Svi srecni i zadovoljni.
Draga Kaca,podrzavam vas stav i zaista realno gledate na situaciju.Nebitno je gde beba spava,da li pored mame ili u svom kreveticu,svaka beba je razlicita kao i mi.Nijedno dete nije isto,pa makar bila i deca istih roditelja.Bitno je da mi kao roditelji vidimo gde bebi prija da spava i kako i vodimo se time,a ne iskustvima drugih roditelja ili osudjivanjem istih tih roditelja koji se muce svako na svoj nacin za svoje dete.Hajde vec jednom da prestanemo da se medjusobno osudjujemo i da se cudimo sta drugi rade,vec da se mafjusobno podrzavamo i pokusamoda napravimo neki bolji svet za nasu decu.Ponasamo se kao razmazeni klinci koji ne znaju sta hoce,a svi smo valjda toliko svesni da ukljucimo mozak i razmislimo sta treba a sta ne.Moj zivot-moja stvar i zato molim svakog od vas da se ne blatimo ovde vise,jer ako se raspravljamo oko svacega,sta li tek radimo licem u lice s drugim ljudima.Pozz svima
Upravo tako!! 😊
Totalno smesno. Brinu za stres deteta i razvoj mozga a niko ne pise kako ta majka moze da spava i da ima normalan iole san dok spava pored bebe. Svi mi znamo da tu sna normalnog nema. Onda majci ne moze da lepo nadodje mleko jer je neispavana, hronicno umorna, i nervozna i sve to vodi dodatnom stresu na majcin organizam sto se prenosi na bebu kroz mleko. I to je zacarani krug. S toga smatram da kad je beba sita i presvucena i ako od pocetka spava u svom krevecu mnogo je bolje i za majku i za bebu a i za oca koji se ovde izostavlja kao da ne postoji.
Ja nisam stavljala bebu kod mene u krevetu dok je bila mala. Oko 6,7 meseca sam pocela,ali ne tako često.
Svako radi ono sto misli da je najbolje za svoje dijete...nema potrebe da jedna drugu osudjujemo...to sto meni beba spava u svom kreveticu, a ne sa nama u krevetu, ne znaci da ja svoju bebu volim manje nego vi svoje bebe! Ja smatram da moja beba ljepse spava u kreveticu jer tada nas dvoje odraslih ne disemo u nju, i sigurnija je, jer ne mozemo uraditi sve ostalo rizicno po bebin zivot...krevetic je pored kreveta, ako je gladna u toku noci, uzmem podojim je i vratim u svoj krevetic...a onda, mislim da mi na kraju dana, kada bebica zaspe, nista ljepse nema od suprugovog zagrljaja u krevetu...tako da, svako po svom nahodjenju, iznesite svoje misljenje, ali ne osudjujte druge zato sto rade drugacije 😊 mi mame treba jedna drugu da podrzimo, a najgore smo jedna prema drugoj...nikada mi nece biti jasna ta potreba zena!
U potpunosti! 😊
Ja bih odlepila da ne mogu da zagrlim muza narednih 6 godina u nasem krevetu zbog deteta. Jesam mama i volim svoje dete najvise na svetu,ali sam i zena jos uvek...ako me razumete.
I stariji sin i cerka spavaju sa nama od prvih dana nakon izlaska iz bolnice. Pokusala sam da spavaju u krevetcu, ali nije uspelo. Mnogo puta su se budili nocu, stenjali, cvileli i plakali. Onda sam odlucila da spavaju sa nama. Jeste da je nama teze, manje mesta imamo. Ali oni mirno spavaju. I onda je nekako i nama lepo.
Moj mali spava samnom i spavace jos neko vreme dok mu ne nabavimo redovan krevet.Iz krevetica hoce da izadje na glavu
Moj stariji sin je od prvog dana spavao u krevecu u drugoj sob,sami,i nije imao problema sa spavanjem i sad sa 5 godina spava sam celu noc bez problema. Isto tako i sa mladjim-sad ima 9 meseci-sam u svojoj sobi nez problena i budjenja... Stvar je samo u tome kakve detetu stvoris navike!
Sada988 Svaka cast na oba komentara. Moj mali spava u svom kreveticu od pocetka,ima godinu ipo dana,ali kod nas u sobi. Budi se nocu jos uvek,ali sad vec redje. Razmisljala sam da ga prebacim u drugu sobu,ali se plasim (ne znam ni sama cega). Samo da prespava par noci bez budjenja i ide u drugu sobu,a i ostavljacu ga ponekad kod bake preko vikenda kad se to ostvari. I mi roditelji imamo dusu i treba nam nekad odmor i vreme samo za nas dvoje.
Hteli ste nesto da kazete sa tim?! Ja kazem kako ja postupam sa svojom decom,nisam rekla da Vi treba tako da radite...
Koliko vidim ovde treba da se pise ono sta drugi zele da cuju inace ispadate veatica koja ne voi svoju decu u odnosu na "super" majke... prvi put sam nesto komentarisala na forumu i mislim da se tu i zavrsava jer ne zelim da ulazim u diskusiju od strane kraljica koje su ovde da te ponize ajo se ne slazu sa suprotnim misljenjem... Mislila sam da je ovo forum o razmenjivanju iskustava a ne igra koja se zove "Ko je savrsena mam". Pozdrav
Zasto u drugoj sobi, bolje u drugom gradu, tako ste mirniji da vas nece buditi ako mu nesto treba.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »