Komentari za tekst "Država je okrenula leđa roditeljima!"

Komentara
13
Ostavite komentar
Ovo je uzas, ispade da su poslodavci bili revnosniji od drzave a drzava se samo vadila na njih. Mene vise od svega zabrinjava cinjenica da dok je bio prosek 12 meseci nije bilo ovoliko prituzbi, da li je moguce da zena u ovoj drzavi ne moze da spoji 1,5 godinu na poslu bez prekida?
Dok je Djilas bio na vlasti u Bg, delili su šakom i kapom za trudnice i porodilje...
A ovi, sta rade, sprdaju se , e ovo je survivor, kad ti sa 1000 din treba da prezivis ceo mesec ...
Iskreno volela bih da se vrati gospodin Djilas.Mozda jeste krao ali on je I davao porodiljama I bio je savesniji,a ovi sad samo u svoj dzep da stave,sramota.Djilas da se vrati,hocemo izbore!!!!
Nije drzava kriva vec mi sto im dozvoljavamo, umesto da svaki dan protestvujemo mi se kao zalimo u komentarima. Svaki dan protest pa kad izadju ljudi, bice onda cekaj, stanite, polako. A mi, sta radimo ? Bio jedan protest pre dva meseca i to je to. Svaki dan treba tako, ako ne moze svaki, onda svaki drugi. Farbaju nas kako stignu, bice, bice, prave nas budalama..
Tako smo glasali pa nam tako i treba.
Sramota. Strasno a ovamo nam pricaju o natalitetu i tome slicno. Ma strasno bre. Nasta oni misle uopste? Kako da sa tim parama sto dobijamo i sto nam oduzimaju da kupimo pelene i ostale stvari za bebe a da ne pominjemo za ostala placanja. Kako oni uopste dele te pare em kasne isplate za decije dodatak em za roditeljski em nam uzimaju od porodiljskog a i jos i ovaj novi zako. Jel smo mi majke buduce majke kaznjene sto uopste zelimo decu pa nam zato uzimaju ili sta je vise upitanju. jeli nas to nasa drzava kaznjava sto mi buduce majke zelimo da imamo decu? Ne kontam vise to. Strasno vise Bruka.
"Evo nas na pragu zime, a vecina porodilja ce primati iznose od jedva nekoliko hiljada dinara." Bojim se da je taj iznos zapravo nekoliko stotina ili 0 dinara. Srbijo, stidi se!!!
Mame ujedinimo se. Ovo sto se desava je sramno. Postoje mame koje ce primati po 2.000 din.u periodu kada im je novac najvise potreban. Neko debelo radi protiv nataliteta u Srbiji. Ginekolozi u Dz su pretrpani. Nemaju vremena da nam se posvete i vode trudnocu na adekvatan nacin. Stanje u porodilistima je srasno...prodjes sve to dovedes dete kuci i onda nemas za osnovne potrebe. Dali su ti neku jednokratnu isplatu a izeli ti 5 puta vise nego sto su dali jer su ti smanjili platu. Onda krenes kod pedijatra i shvatis da ces svaki put cekati po tri sata jer su i oni ptetrpani. Toliko je lose stanje da smo dotakli dno.
Nikada majke nisu bile u gorem polozaju!Bruka I sramota!!!
Jadan nam život u ovoj državi...
Najveca nebriga, bruka i sramota za jednu zemlju, blago receno! I posle se navodno cude zasto se deca ne radjaju i zasto svi jure sansu da pobegnu iz zemlje i zasto veliki broj roditelja odluci da ostane na jednom detetu... Jer nema nikakve izglede ni za prezivljavanje!
Hvala Bebcu sto jedini pise i govori u emisijama o ovoj sramoti. Niko drugi nista, sram ih bilo. Dobila sam resenje na 16000din bruto, znaci neto oko 11000din.... Prva tri meseca sam imala minimalac. Imam godina i godina staza, ali nemam vezano 18meseci,vec nekih 12. Moja devojcica je zeljeno i planirano dete, nisam je rodila drzavi vec sebi i muzu, ali ovo je sramota. Neko ima jedva hiljadu dinara, strasno...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »