Komentari za tekst "CRP kod beba i dece"

Komentara
3
Ostavite komentar
Prvi put sam cula za crp kada mi je muz zbog virusne infekcije pao u komu. Od tada ni doktorima ne dam da se igraju doktora, vec sa nalazima urin, krvna slika, crp idem kod dr sa decom. Ni sami doktori bez kompletnih analiza ne mogu da znaju da li dete ima virusnu ili bakterijsku infekciju, ukoliko nema neke ocigledne upale. Mom suprugu je nazalost jedna neiskusna i nezainterosovana dr dala antibiotiok, i 3 puta ga slala kuci, a da nije uradila analize, iako je on imao virisnu infekciju koja se ne leci antibiotikom i znacajno uvecan crp, na osnovu cega bi ona znala ( da je analizu uradila, a nije ) da treba da ga posalje dalje, a ne da gleda u pasulj kako da leci pacijenta. Moj savet svima, usled povisene temperature deteta ( a i odraslih ljudi ) ili zahtevajte od dr da vam uradi sve analize, ili sa rezultatima koje ste vec odradili negde van doma zdravlja idite kod dr ( urin, krvna slika plus crp ). Samo uz nalaze i pregled dr moze da ima kompletnu sliku vaseg stanja.
Crp nije povišen kod virusne infekcije, samo kod bakterijeske. I tačka! Tako sa se vi ne igrajte doktora..
Kako Vam je suprug? Moja cerka je zavrsila u bolnici zbog nemarnosti lekara koji je rekao da nema potrebe da se radi krvna slika( i ako sam ja insistirali da idrade kks) da ima obicnu prehladicu. Moja malena je dobila fras od visoke temperature i kolima hitne smo prevezeni za bolnicu gde su joj odmah uradjeni rezultati. Eserihija u velikim kolicinama,pocela da ostecuje bubrege,leukociti visoki,a CRP 114. Ostale smo u bolnici.. primala je jake antibiotike.. od tada cim primetim promenu vodim je kod privatno lekara i radimo lab.u privatnoj labaratoriji... Zene vodite racuna naCRP. kod vase dece...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Pročitajte za koje namirnice je preporuka da se sačeka punih godinu dana bebe.. »
Pročitajte savete kako da voće i povrće učinite duže svežim i upotrebljivim za jelo »
Pravilna ishrana veoma je važna kada ostanete u drugom stanju, međutim trudnice često imaju brojne nedoumice u vezi sa prehrambenim navikama »
Sada je pravo vreme da  obratite pažnju na higijenu i jačanje imuniteta deteta. »