Komentari za tekst "Bebac istražuje: Kako hranimo naše bebe?"

Komentara
22
Ostavite komentar
Mala primedba sto se tice ankete. Niste naveli opciju da dete ne pije kravlje mleko, vec samo da pije od druge godine. Takodje, nema opcije da dete ne pije sokove, vec najblaxa varijanta-pije iskljucivo cedjene sokove. Mislim da je vazno podici svest roditeljima sto se tice sokova. Cak i sveze cedjen sok nije zdrav, dajte ga detetu samo ako uopste ne zeli da jede voce.
da li smeju ocevi da popunjavaju?
Nipošto! Zabranjeno je. E jes ti glupo pitanje. Pa ko ti brani, popuni.
Popunila sam upitnik do pola a inda sam morala da prekinem jer su vam pitanjabo nemlecnoj ishrani obavezna a moja beba ima 3 meseca i jos uvek samo sisa..
Slažem se sa vama. Imamo dete od 3 godine i bebu od 2 meseca za koju ne mogu da završim anketu.
Postovani,
vrlo lepa anketa, samo mala dopuna bila bi vrlo korisna: kod pitanja kad smo dale ili planiramo da damo kravlje mleko ne postoji odgovor da ne planiram kao sto stoji kod pitanja u vezi mesa.
Hvala

Nemoj poštovana,nipošto mleko,ma to je otrov živi. Bar negde do 18.godine.
A ko kaze da ce dete ici u vrtic?!
Ti ne planiraš, a onda prvog dana u vrtiću dete dobije kravlje mleko ili nešto u šta je stavljeno kravlje mleko.
Anketa je divna, iskreno nemam nista protiv smokija ali sve posle dobrog i zdravog obroka moze jedan-dva...
ovako taj smoki ili neka druga grickalica, bas nece nista pozitivno da ucini organizmu mog deteta.. niti ce mu biti bolja krvna slika, niti ce se najesti ,niti ce napredovati, bas nema neki znacaj sem da dete poceska zubice sto moze i sa glodalicom..
oni su mali trebalo bi im davati svezeg voca i povrca i treba ih uciti zdravoj ishrani.
Mislim da žene koje prate Bebac prate i druge informacije na Internetu, vezane za hranjenje i negu beba, tako da anketa neće prikazati realno stanje. Mnogo ima neinformisanih žena, koje se čak i ne trude da saznaju nešto više, jer, slušaju savete žena iz okruženja koje se i ne sećaju kako su one radile, ali, imaju čvrste, tradicionalno loše stavove po tom pitanju.
Mislim da ce upitnik uglavnom popunjavati roditelji koji se koliko toliko pridrzavaju nekih pravila u ishrani, stvarno ne verujem d ce se.javiti oni koji svoje bebe mladje od godinu dana hrane sarmama, kremicima i smokicima, a na zalost takvih je mnogo. Licno sam cula roditelje koji se time hvale, jer misle kako im je dete zbog toga naprednije u odnosu na drugu decu. Tuzno je koliko se ugrozava zdravlje dece, ja da se nesto pitam uvela bih ko trolu po kucama!
Pokusala sam par puta sinu da dam sarmu (14 meseci), bez soli, malo bibera, karija i slatke paprike od zacina, i to bas tek tek. Smatram da je to ok dati bebi koja napuni godinu dana, beba u tom periodu i treba da se upozna sa zacinima (sem secera i soli).
Ja jednu takvu (sto daje przena jaja cela ebi od 5 m.) imam u komsiluku. XD
Da bi dete u tom uzrastu probalo sarmu, ona ne bi trebalo uopste da se soli, jer se so, kao i secer, verovali ili ne ne daju bebama dok ne napune dve godine, do jedne godine nikako, a kasnije pomalo i moze da se dodaje. Kiseli kupus, onako slan i kiseo, plus u kombinaciji sa mesom, masnocom, zacinima, pa ja kad pojedem sarmu stomak mi poludi, a kamoli bebe..evo moja deca od godinu ipo i tri jedu ponekad sarmu, sta su propustili sto je nisu jeli sa deset meseci?
Izvin'te, a sta fali sarmi (kiseo kupus kuvani, mleveno meso domace sa povrcem, kuvano na masti sa minimalno soli ali drugim zacinimA) i zasto da je ne pojede dete od 10 meseci? Pritom je sve navedene namirnice pojedinacno probalo i uvedene su uspesjo u jelovnik.
P.S. znam da ste aludirali na ozbiljnije prestupe u hranjenju dece, ali sarma je uljez medju smokijem i rafin. secerom.
Kod pedijatra sam srela ženu koja bebi od 5 meseci daje pržena jaja (cela). :)
Ja poznajem jednu baku koja je bebi od pet meseci dala da jede pasulj,sa sve zaprskom.A cula sam i za jednu koja je bebi od tri meseca dala sardine,pa bebica zaglavila u bolnici...Svega ima,nazalost!
krenula sam da popunjavam,ali mi se cini da ima previse licnih pitanja na pocetku
Sva pitanja su lična :) ništa nije preterano, osim datuma rođenja deteta, se ostalo je potpuno u redu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »