Komentari za tekst "Kako mleko utiče na rutinu spavanja"

Komentara
28
Ostavite komentar
mame dajte konkretan savet kako povecati kolicinu mleka. moja beba od 5 meseci vec uveliko ima 2 obroka dnevno koja nisu mleko pa se plasim da brzo ne ostanem bez mleka jer ne sisa vise tako cesto kao pre.
neka sisa na zahtev moja ima 7 meseci jede cvrstu hranu ali obozava da coka dajem joh kada god pozeli ,mleka hvala bogu ima dovoljno ,i nocu sisa i nije mi tesko da je podojim ni 10 puta nocu ,brzo porastu nece vecito biti mali.
moja beba ima.mesec dana i jos uvek nismo uspostavili ritam dojenja. Dojim ga jos uvek kad god zatrazi i mozda u toku dana da mu dam 2 flasice. jednu ujutro i jednu uvece. jer on je lenj na dojci i brzo se uspava i onda mi zao nocu da se budi stalno. zato mu dam iskljucivo posle dojenja flasicu. i tada odspava 3-4 sata. a posto je po ceo dan na sikama one toliko izduvaji da se pitam kako jos uvek ima mleka.
bebu sto cesce na dojku moja je prvi mesec po ceo dan i celu noc visila na dojci cokaju oni i u snu:-) nemoj da dajes flasicu budi uporna moja ima 7,5 meseci i dajem joj da coka na zahtev,na sat nikada nisam gledala.
I moja beba je u početku bila jako pospana jer je dobila zuticu ali po savetu divne Patronozne sestre ja sam je forsirala da sisa 15 tak min tako sto sam je stipkala za stopalo kad se uspava. Pokušaj tako i da izbegavas dohranu jer beba lako navikne na flasicu jer curi i ne mora da se muci da sisa. Moja devojcica sad ima 2 meseca i spava mi po noci 5h u cugu. Prvi mesec je dobila 900 g. Srecno!
Ja bih ti preporucila slobodno kasice,naravno povrce jedno po tri dana,sokice ne,samo vodicu..tako je nas pedijatar savetovao.Ja sam nasla rešenje dajem mu non stop da sisa i ponudim mu Ad mleko koje je prihvatio jedva,ali mu dam bas kad vidim da place posle podoja i kad nema vise mleka,a to je dva puta dnevno i popije oko 100-150ml..Sada je zadovoljan hvala Bogu i spava kao i ranije od 20h-9h mada se probudi u 6h ujutru da rucka..Pijem hipp ov čaj za dojilje i puno vode i puno jedem,ali slabo odmaram..A da i jos vise sam se ugojila od porodjaja,ja ne znam kako neke žene tako brzo gube kilograme,jel ste pocele sa nekim vežbicama možda ? Poz za mame,ljubimo vas! 💋💋
idem na aerobik od kad mi je prestalo krvarenje.toplo preporucujem pre svega kao psihicki ventil.a i mnogo mi znaci za kondiciju,ledja a bogami i za liniju.
mi smo prosli dva dramaticna skoka u razvoju,manjak mleka i sve ostalo.sad bebi ima nesto.manje od 5m i imamo novu "zabavu":mleka imam i vise nego dovoljno ali bebac je jako aktivan i brzo potrosi sve sto je pojeo.kao da opet imam novorodjence,sisa svaki cas i opet se budi nocu.ne znam da li da mu uvedem kasice?htela sam do 6m da ga iskljucivo dojim,ali se sad premisljam.on lepo napreduje jos uvek,al mi zao sto se budi nocu,pa je ujutru neispavan i nervozan.
Ps.ovaj njegov rezim ishrane mi tako lepo topi kg,po 2kg nedeljno izgubim :)
m,hvala na savetu.evo dajem mu vec par dana bananu i sargarepu oko 6,pa onda siki oko 8 i lepo spava,budi se oko 3 da siki,pa spava do 6.mnoooogo je mirniji i veseliju ujutru.imam dovoljno mleka (moram i da se imlazam nocu) ali njemu to vise nije dovoljno kaloricno,napuni stomacic do kraja,ali to za cas svari.
mozda je vreme za neku kasicu koju bi davala kao vecernji obrok(ne pred samo spavanje) ali ne racunaj da ce tako mala beba moci da pojede dovoljno da bude sita od toga celu noc... aktivnost i zubi su vam sad najveci neprijatelji spavanja..
Nasa beba je na dohrani od pocetka, i iskustvo je takvo da od pocetka spava celu noc i nema grcice jer koristimo specijalne flasice i stavljamo je da podrigne u medjuvremenu. Nije mnogo ni bljuckala. Ali od pocetka koristimo i ljuljasku koja je mnogo smiruje i bas joj prija, bas smo zadovoljni. Jako lepo napreduje, smirena je, pedijatar je hvali. Eto mozda nekome nase iskustvo znaci.
MAM i AVANT flasice su super moj bebac pije NAN 2,ima 7 meseci,pije 180 ml pre spavanja i spava celu noc :-)
koje flasice koristite, koju dohranu? i moja je na ad ali se budi nocu, nekad prespava celu noc.
Da u pravu si Jelena,puno sam citala o tome..i onda sam mu non stop nudila da sisa na svakih pola sata,da bi se povecala kolicina mleka i to je trajalo nekih dve nedelje ali i dalje je isto..mada on je lepo napredovao trenutno ima 6500kg.Zivimo u inostranstvu i pedijatar nam je rekao da vec možemo za dve nedelje da pocnemo sa sargarepicom itd.Sada ima 3 meseca i nedelju dana..tako ću i uraditi..Pozdrav za mame i ljubite bebice!
Ja imam jako veliki problem,beba mi ima 3 meseca i sisa od početka,nije imalo potrebe za adaptiranim mlekom..međutim trenutno nemam puno mleka i jos uvek jede na 2 sata i kada dođje vreme za spavanje nema ga uopšte i tada krece haos,plakanje,neće da zaspi..a tada joj ponudim Ad mleko i samo pljuje i izbacuje iz usta..ne znam kako da je naviknem sada na Ad mleko..Da li je neka od vas imala slično iskustvo ? Pozdrav svim mamama
Garant je skok u razvoju. Beba je veća i jača i sebi navlači mleko. Može da traje po nekoliko dana. Samo treba izdržati i nikako ad!
Moras dobro da jedes jaku ali zdravu hranu, minimum 5 obroka. Ukljuci i caj za doilje 3x na dan i naravno odmaraj sto je vise moguce i neces imati problem sa mlekom. Pozz
Imam sličan problem sa bebom od 2,5 meseca. Polako vraćam mleko. Koristim 3x dnevno čaj od grčkog semena (piskavica, ima u zdravoj hrani) i izmuzavam se posle podoja (trebalo bi svakog, ali ne stižem) do poslednje kapi. To znači pumpica dok ide i onda ručno. Zaista je mučno ali uspela sam malo da povratim mleko , mada ne skroz, posle 7 dana. Još ne odustajem. Što se tiče flašice, pokušaj da razmažeš malo Daktanola na dudu pa onda ponudi bebcu, kod mene je jedino tako uspelo.
ovo pisu uporno kako je majcino mleko najbolje (sto i jeste) kao da smo mi zene retardirane da to ne znamo!
cao.ja sam se porodila pre tri meseca.i imala sam mleko, posle neko vreme se macice na neko vreme izgubilo.onda sam uradila sve moguće da povratim mleko i uspela sam.moja mala slatka devojcica sad pije moje mleko.strasno je tad bilo uplasila sam se da je necu dojiti uvek sam plakala.dok nisam ucinila nesto:-*
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »