Komentari za tekst "Kada očevi postanu majke: Fotografije koje će vas raznežiti"

Komentara
13
Ostavite komentar
Samo napred?
Tata ne mora da bude na porodiljskom da bi se bavio decom. Hranjenje, presvlacenje, igranje...nije samo posao mame, jer treba oba roditelja da ostvare komunikaciju sa decom. Slike su lepe, imamo i mi slicnih... :-)
Slatki su skroz!
Moja beba ima 4 meseca i 9 dana. Ja sam advokat po struci i nazalost u Srbiji zene advokati retko koriste porodiljsko odsustvo. Sve vreme trudnoce sam jurcala po sudovima i radila, kucala na kompj, trazila polozaj kako da radim sa punih 9 meseci.A predmeta preko hiljadu u radu. Kada sam se porodila u sredu i dosla kuci u subotu, vec u nedelju sam kucala na kopj zalbu. Ja i dalje radim, podojim dete i presvucem pa trcim u sud ili cekam da se probudi kako bi to uradila, pa onda hvatam taksi do suda.U povratku isto tako. U pauzi između dva ročišta podojim. Cim beba spava ja kucam i prevrcem predmete.Tata koristi porodiljsko odkad je beba napunila 3 meseca i to do kraja novem 2015.g..Slabo mi pomaže, jer on ima svoje obaveze i mora da spava do podneva. Eto da vam se požalim. Bolje mi lajkujte mada znam da ste u šoku kao i cela moja okolina.Ali tu mi je pripravnica i mama pa guramo dobro. pozzz
Samo napred!
Slike su odlične i svaka čast državi koja želi i pospešuje i očeve da idu na porodiljsko. U Srbiji bi ti se smejali u facu i da spomenes ovako nešto.

Jedino mi se me svidja naslov. Zbog čega su oni postali majke? Zato što se brinu o SVOM detetu? Njihovo je koliko i ženino i treba da je potpuno normalno da se sve te obaveze i stvari dele.
milena- procitajte o EC (Elimination Communication) dosta mama to prakticira
mislim da cak u Kini bebe uopce ne nose pelene..
Procitala nakon ovog teksta. Nisam bas ulazila u detalje za tako malu decu, ali svaka cast, taj pristup zahteva puno paznje i truda. Samo me i dalje "tehnicki" kopka kako izgledaju ti znaci koje tako mala beba moze da da kad joj se obavlja nuzda. Tu su i grcevi i grimace razne, kako u tom uzrastu (1-4 meseca) "procitati" te znake. Za ove malo starije, mozda bih se i snasla. ;-)
Draga Milena, da li je moguce da vam je paznju privukla ta nebitna cinjenica pored svega divnog sto se dalo ovde procitati? Bdw kapa dole za ove oceve!
Draga Ana, mozda ste me pogresno shvatili, ali meni to nije nebitna cinjenica. Stavise, zelela bih da saznam kako se ostavljaju pelene sa 4 meseca jer bih sa drugim detetom svakako pokusala da to ostvarim. Konkretno me je zanimalo kako se "tehnicki" tj. prakticno to izvodi. Kapa dole za oceve, naravno!
Divne slikice!!!Nas tata-mislim moj suprug se ni za slikanje ne bi snasao, a u nekim situacijama nikada!!!:-)
Od 4 meseca, htedoh reci.
Nije mi jasno kako su bebu od meseca odvikli od pelena. Ta beba jos ne moze ni da sedi. A sto se tice fotografija, odlicne su!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »