Komentari za tekst "Kravlje mleko - da ili ne?"

Komentara
4
Ostavite komentar
Imam jedno pitanje za doticnu Dejnu???? Na kojem mleku ste vi odrasli?????
pa naravno da ne, makar dok ne budu spustili ( i pridrzavali se- znaci nikad) granicu aflatoksina.
Dejna, rekla bih da ste napomenuli sve, nema se sta dodati.
Ukratko - zašto mlijeko nije zdravo?

Kravlje mlijeko je dobro za njezino mlado. Za ljude ono nije zdravo jer sadrži kolesterol, ogromne količine masnoće i mnogo toga lošeg po čovjekovo zdravlje.

Čisto mlijeko sadrži 49% kalorija koje dolaze iz masnoće. Mlijeko s oko '2%' masnoća sadrži 35% kalorija koje dolaze iz masnoće. Sir sadrži 74% kalorija što dolazi iz masnoće dok maslac sadrži 100% kalorija što dolaze iz masnoće.

Ovakvo je mlijeko dobro za mladunče životinje od kojeg će to mladunče za kratko vrijeme narasti i dobiti 250 kilograma, ali za ljude nije preporučljivo jer je našemu tijelu teško preraditi tolike količine masnoće pa nije ni čudo što se čovjek brzo udeblja kad jede proizvode koji u sebi imaju kravlje mlijeko. Takvi proizvodi su sladoled, margarin, maslac, sir, mlijeko, čokolade, torte, keksi, kolači, itd.

Nadalje, mlijeko sadrži mnogo toga što bi mogli svrstati u otrove. Kravlje mlijeko sadrži 59 aktivnih hormona, razne supstance što izazivaju alergiju, velike količine masnoće, kolesterol, herbicide, pesticide, 52 vrlo snažna antibiotika, krv, bakterije i viruse. Sve je to povezano s modernim uzgojem odnosno iskorištavanjem krava, jer im se daju hormoni, antibiotici i razni otrovi kako bi proizvele što više mlijeka. U mnogim slučajevima krava više ne može stajati na nogama od opterećenja jer je pretvorena u stroj za davanje mlijeka, umjetno ju oplođujući i otimajući joj mladunče nekoliko sati nakon što ga rodi. Česti su slučajevi da krava iskoči iz zatvora gdje je čuvaju da bi tražila svoje mladunče. Jer svaka majka voli svoju bebu, bila ona životinja ili čovjek.

Propaganda mliječne industrije nas uvjerava da kravlje mlijeko trebamo piti zbog kalcija. To je najobičnija laž. Kao prvo, krave dobivaju kalcij jedući biljke. Kao drugo, krave mogu upiti sav taj kalcij u tijelo jer imaju isto tako velike količine magnezija. Da bi tijelo upilo kalcij i koristilo ga, mora se imati isto toliko magnezija. Pijenje mlijeka onda nema nikakvog učinka jer se i magnezij dobiva isključivo iz biljki.

Mlijeko sadrži velike količine proteina pa ga zato mnogi nazivaju tekuće meso. A dokazano je da taj protein izvlači kalcij iz ljudskoga tijela. Dakle, konzumirajući mlijeko ne samo da ne dobivamo kalcij nego još iz tijela gubimo kalcij koji dobivamo iz drugih izvora. Dokaz? Zemlje sa najvećom upotrebom mesa, mliječnih proizvoda i jaja imaju najviše slučajeva osteoporoze.

Velik broj žena kaže da se osjećaju manje napuhnute nakon što se odreknu mliječnih proizvoda. Onaj poznati osjećaj nadutosti u trbuhu prema kraju dana nestaje prilično brzo nakon prestanka pijenja životinjskog mlijeka.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »