Komentari za tekst "Dete vam nije primljeno u vrtić, šta dalje"

Komentara
12
Ostavite komentar
Zdravo,
Treba mi informacija vratili smo se u Srbiju i hteli bi da upisemo cerku u vrtic.Da mi mozemo sad da konkurisemo i da li imamo pravo da dobijemo refundaciju ako se ne upise u drzavni ?
Drage mame,
Majka sam 4 dece, ove godine konkurisala za upis u vrtić za njih tri. I nijedna nije primljena. Pisala žalbu i ništa. Najstarije dete sad završilo PPP u istoj PU. A, treba da idem na posao. I suprug i ja smo zaposleni za stalno. Da li neka ima savet šta da radim? Kome da se žalim? Pozdrav svima.
U Valjevu nema mesta ni u drzavnim ni u privatnim vrticima.Ja sam konkurisala i prosle i ove godine i opet mi dete nije primljeno.Suprug je zaposlen,ja sam zaposlena.Dete mi je pazila svekrva koja je u aprilu obolela od akutne leukemije.Bas me zanima,sta dalje?
Zasto subvencija za trece dete u privatnom vrticu nije 100% za one privatne vrtice cija je Cena ista kao I ekonomska Cena drzavnog vrtica? Trece dete treci put odbijeno oba roditelja u stalnom radnom odnosu! Toliko o njihovoj brizi za natalitet! Ovo je realna prica a bajke koje Gak I Vesic pricaju za TV verovatno su namenjene onim roditeljima cija su deca studenti pa nemaju nikakve veze sa istim.
Moram da Vas ispravim :
1. Grad subvencionise roditelje i kada su deca odsutna sa 50% od cene dana
2. Od septembra 2020 do juna 2021 subvencija roditeljima kasnila je samo JEDNOM i to desetak dana.
Ne mogu da shvatim jednu stvar.. kazu svi da ima manje dece, a i dalje nema mesta za sve u vrticima.

Rodjen sam 1974 godine, moj brat 1977 i obojica smo dobili mesto u vrticu, a tada je bilo znatno vise dece. Da napomenem samo podatak da je u mojoj osnovnoj skoli bilo 9 odeljenja sa po najmanje 35 djaka.
Kako je moguce da sada pored opsteg pada nataliteta nema mesta za decu u drzavnim vrticima plus valjda je neki sagradjen za ovih zadnjih 45 godina posto ja imam sada 48.
Bio bih zahvalan na odgovoru da bih bolje shvatio ovu apsolutnu nelogicnost
E pa vidite. Osamdesetih, kad sam ja išla u vrtic, oba roditelja su MORALA DA BUDU ZAPOSLENA. A majke koje ne rade, a tada ih je bilo, složićete se, koliko i danas, jednostavno je bilo sramota da vode decu dq ih čuvaju drugi dok one sede kod kuće. A i muževi im to nisu dozvoljavali, ni da rade, a ni da sede besposlene.
Drugo. I važnije. Vrtic je, prema recima moje majke, ona licno celu svoju odlicnu platu, davala za svoje dvoje dece u vrtiću. Sad je računica prosta. Nije skupo, ubaciću dete kad već imam vezu, ne mora da ide.
Kasnila je proslogg meseca tri nedelje.

Mogu da Vam dostavim dokaz kada mi je uplaceno.
Zna li neko šta napisati u žalbi kad nisu navedeni razlozi zbog kojih nismo primljeni?
Dobar dan. Da li neko zna da li dete može da se upiše u prvatni vrtić i da krene sa privikavanjem i pre isteka porodiljskog bolovanja, a da ima pravo na subvenciju?
Dobar dan, zanima me kako dete koje je primljeno u jaslice ne moze da krene pre septembra? Zvali smo centralu i rekli su da je ovo bio konkurs za upis dece od septembra. Ugovori se potpisuju u drugoj pol. avgusta. Sta da rade roditelji koji rade, koji nemaju ko da im cuva decu tokom jula, avgusta? Da li to znaci da smo trebali da konkurisemo godinu dana pre? Mada, bebe u slucaju da nisu napunile godinu dana ili dve, ko ima troje dece, automatski odbijaju. Barem je to u nasem slucaju bilo.
Bebac je rodjen u februaru, u martu smo konkurisali i primljeni smo za ovu vrticku god koja kreće od septembra. Na e portalu smo stavili februar kao polazak s obzirom da drzavni vrtići ne primaju decu dok ne napune godinu dana, makar u našem okruženju. Svake godine je u martu konkurs za godinu koja je od tog septembra do sledećeg, mada znam i za slučajeve koji su se naravno preko veze upisivali u decembru i počinjali u januaru.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »