Komentari za tekst "Mama kraljica: Realistična slika života mame koja doji blizance"

Komentara
7
Ostavite komentar
Dokle kriti šta se sa ženskim telom dešava zapravo nakon porođaja? Dokle kriti kakve sve mučne i psihičke i fizičke promene žena doživljava nakon rađanja deteta? Ovo nije sramota, ovo je realnost, surova, ne treba žmuriti i praviti se da ne postoji i da je sve sjajno i bajno, jer nije!!
Ja sam mama koja doji blizance, sada imaju 8 meseci, ne dohranjujem ih mlecnom formulom, nije nemoguce.. ali je iscrpljujuce :)
Svaka joj čast na snazi i upornosti, ali za mene su ove fotografije neprimerene. Lepo je što je htela da pruži podršku i primer drugim mamama koje doje, ali evo na mene je ostavilo neki uznemirujući utisak.
To nije vaše autentično osećanje, to je stigma nametnuta srpskom i svetskom kulturom. Ovo je realnost. Nije realnost gola izoperisana pevaljka na Televiziji na koju nemamo neprijatna osećanja jer je ona društveno prihvatljiva gola žena u medijima. Celulit, struje, vene, oklembešene grudi... To je sve prava žena. I da mučno je i imamo transfer blama jer nije nešto što televizije i internet predstavljaju kao autentičnu sliku žene. Niste vi krivi što se tako osećate i to ne karijete. Takodje na vama je odgovornost da to kod sebe promenite.
Na mene je vaš komentar ostavio uznemirujući utisak.
A ove fotografije mi bude najlepše I najnežnije majčinske osećaje I sećanja.
Sve to stoji, al svoje telo deliti javno je malo ruzno, to sto ona radi je za njena 4 zida. Moze da se podrzi dojenje i na drugi nacin ne samo golim slikama. I meni je ovo ruzno.
Gola tela na sve strane, i to bez trunke srama i blama setkaju se okolo u sorcevima koji vise lice na tanga gace nego na sorc. A majka koja doji svoje dete uznemorava okolinu. Dojila sam na zahtev, u kaficu, restoranu, parku, autu, autobusu, kad god je to bilo potrebno. Cudno su me gledale zene, muskarci nisu...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »