Komentari za tekst "Da li je izmlazanje mleka neophodno posle svakog podoja?"

Komentara
7
Ostavite komentar
ja imam hiperlaktaciju, grudi su mi ogromne i prepune. ne pomaze mi trenutno ni sto izdojim po malo jer su i dalje prepune i tvrde. prestacu da jedem da bi mleko pocelo da se smanjuje. beba je stara 5 dana, dok se uspostavi ponuda i potraznja bojim se da cu mastitis da dobijem. inace mi je druga beba a i sa prvom sam imala isti problem samo sto sam jedva nekako izbegla mastitis.
Hvala na odgovoru. 🌸Treba preziveti prvih nekoliko dana s dojenjem. Ja nisam toliko izdajala, ali sam dosta masirala da se ne stvore grudvice, sad je vec bolje i bice iz dana u dan sve bolje. Pozdrav 👶😊
Ja sam sa prvim detetom dobila mastitis prvu noc, cim sam izasla iz porodilista. Beba je imala zuticu, pa je slabo sisala, bila je pospana stalno. Ja sam se kao izmlazala, po par kapi, s obzirom da se prvi put susrecem sa tim, mislila sam da je to dovoljno, ali nije bilo. Kad sam naucila kako treba, a usled nezainteresovanosti bebe za sisanjem, izmlazala sam se godinu dana, beba je pila samo moje mleko na flasicu. Ali zato sa drugim sam uspela da izbegnem mastitis, iako su mi grudi bile prepunjene. Bebu sam stavljala cesce da sisa, izmlazala sam se prvih nekoliko dana i to ne malo, nego prilicno dok ne osetim olaksanje i manji pritisak u grudima.
Pozdrav, imam samo jedno pitanje. Ukoliko u dojci ima puno mlijeka a beba ne moze da izvuce svo mlijeko i da dodje do zadnjeg mlijeka da li treba u tom slucaju nesto poduzeti ili je pustiti da sisa koliko joj je potrebno?
Izmlazanje jedino u slučaju da moram da se odvojim od bebe na sat - dva... Sistem ponude i potražnje odlično funkcioniše dok smo skupa. :)
ja bih rekla da nije potrebno uopste. dojila sam prvo dete 19 meseci nijednom se nisam izmuzavala.... evo i drugo dojim bez izmuzavanja, sve je to priroda namestla.
Nije kod svakoga isto. Meni beba sisa sa jedne strane i sasvim joj je dovoljno. (za dva meseca je dobila 2.300g)
Dugo bi bilo da cekam 6h da posisa iz druge,pa se mora izmlazati. Medela mi je odlican saveznik u tome😊
Pozdrav svim mamama❤
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »