Komentari za tekst "Zašto mi je u trudnoći zapušen nos?"

Komentara
14
Ostavite komentar
Pozdrav. Trudnica sam 27 nedelja trudnoce. Od 1. Januara, dakle 2 mjeseca vec imam potpuno zapusen nos, nakon prve upale sinusa u zivotu, nos je ostao zastopan potpunoo, bez da se otvori i na 5min. Nista ne pomaze, otopine morske vode, sprejevi prirodni, inhalacije, isla sam kod orl 4 puta, medjutim nista. S obzirom da mi se ovo desava 1.put u zivotu, ocajna sam, placem, hvata me panika, koristim srebrne kapi menta eukaliptus, ali otcepe me samo na 2 sata. Koristim nocu olinth da odspavam bar 3, 4 sata i tako u krug. Zanima me da li ima jos zena koje su prvi put u trudnoci dobile ovaj problem, da su morale isto koristiti dugo neki sprej i da im se vratio nos na staro nakon poroda? Hvala.
Evo moje iskustvo, olint sprej za nos koristim vec godinama, skoro mi je koleginica koja je istu muku mucila godinama preporucila srebrnu kap , sa timijanom, zalfijom i mentom. Bila sam vrlo skepticna zato sto nema sta nisam probala, ali hajde , samo jos to nisam, otisla sam do apoteke i uzela, imaju dejstvo kao olint ili bilo koji drugi sprej , a na prirodnoj su bazi i mogu ih uzimati trudnice i deca ( doduse bez dodataka ). Srecna sam sto sam napokon pronasla resenje, ono je bilo mucenje....
Ja sam u 23. nedelji. Od samog početka trudnuće kao prvi i jedini simptom javio mi se edem nosne sluznice. I kako je trudnoća odmicala sve mi je teže i teže. Ne mogu da spavam, budim se noću 2-3 puta. Zapušena sam do maksimuma! Bila sam kod ORL više puta - niko ne nudi rješenje. Bukvalno se gušim. Ako neko zna da bi nešto pomoglo, neka mi piše. Uključivali su mi dekongestive(iako nisu preporučljivi), slane rastvore, Srebrna kap, inhalacije. Ovo je katastrofa. Preživljavam takav stres, jer u životu ovako nešto nisam doživjela, kao da mi je neko stavio štipaljku na nos.
Draga Saska, s obzirom da se nalazim u istoj situaciji, i zivot mi se pretvorio u ovoj trudnoci u patnju zbog tog nosa koji je zacepljen konstantnoo, vec 2mjeseca i svaki dan srebrne kapi sa mentom koristim, a nocu moram dekongestiv spricnuti da bih odspavala bar 3, 4 sata, zanima me da li je Vas problem prosao po porodu? Kako se sve skupa zavrsilo?
Isti slučaj, ali problema imam još pre trudnoće. Srebrne kapi (obične) mi ništa nisu pomogle, ali srebrne kapi SINALZAN itekako otpusavaju nos! Druga trudnoća kako ih koristim, nosila sam ih i na porođaj u salu, noću po 3 puta uzimam kapi, ali stvarno odmah deluju. Inače koristim Avamys za alergiju i pomaže mi, samo u trudnoći ne smem jer je kortikosteroid, zato samo SINALZAN.
Upravo su mi koloid.rs , inace proizvodjac Sinalzana osgovorili da Sinalazan nikako u trudnoci. Meni je nos slaba tacka i ne znam sta cu da radim, inace koristim Sinalzan, ali sada u trudnoci nikako!
Sinalzan sadrzi zalfiju koja moze da izazove kontrakcije, ali zato zelene srebrne kapi sa mentom i eukaliptusom mogu u trudnoci.
Takodje sam godinama koristila kapi za nos jer mi je prolaznost vazduha bila 0%, a kako sam planirala trudnocu znala sam da moram da ih se resim. Jedino sto mi je pomoglo je lasersko stanjivanje zadebljale sluznice nosa (koja je i posledica dugogodisnjeg koriscenja kapi). Procedura traje 5min, naprska se lokalni anestetik, ne boli.. i evo vec godinu dana nisam ni pomislila da koristim kapi.. mislim da se radi samo u privatnim ordinacijama, jer imaju taj aparat.
Pozdrav, gdje ste radili stanjivanje?
Draga Zvoncice, muci me isti problem. Da li mozete da mu kazete gde ste radili datu intervenciju? Pokusala sam da pronadjem sama ordinaciju koja to radi, ali nisam uspela. Hvala unapred za info.
Ja sam se godinama mučila sa zavisnošću od kapi za nos i ostavila sam ih bukvalno za 2 dana neočekivano. Ne znam da li će i vama tako lako ići. Uglavnom stavila sam kapi za nos samo u jednu nozdrvu i spavala tako. Posle nekih. 24h se sama otpušila i onda je lako bilo i sa drugom. Sad mi je problem da nosom ozbiljniji, devijacija se pogoršala i još sam i trudna ali izbegavam kapi do maksimuma svakako od kad sam se skinula. Kad baaaaš moram prsnem najmanje moguće dečijih kapi u jednu nozdrvu, jedva da osetim koliko bude malo u u većini slučajeva bude dovoljno. I to isto gledam da bude baš retko.
Da li postoji neka trudnica koja je vec imala probleme sa sinusima i pre trudnoce, i koja je navikla na kapi, pa je u trudnoci morala da ih koristi (iako nisu preporucljive)? Kako resiti ovaj problem ako je vec neresen i pre trudnoce (govorim o deceniji lecenja i posete raznoraznim doktorima, nista nije pomoglo)
Da podelim moje iskustvo mozda vam pomogne.Poslednja tri dana su mi bila uzasna , u 5 mesecu sam trudnoce i pored cetrizina koji pijem protok kroz nos mi je bio 0%. Upala sam u paniku i naravno koristila operil koji ne bi trebalo jel dovodi do spazma krvnih sudova posteljice.Kupila sam sve u apoteci na prirodnoj bazi i otkrila cudo od kapi bar za mene, srebrna kap-sinalzan , sve ostalo su dzabe bačene pare.Ja sam odusevljena, nadam se da će i vama pomoci.
Isti slucaj je i sa mnom...Samo neko da nam odgovori sta i kako dalje 😕
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »