Komentari za tekst "Kako bi trebalo da izgleda bebina soba?"

Komentara
34
Ostavite komentar
Mi smo nasu bebu prebacili u sobu kada je imala godinu dana.Prvih godinu danas je spavala sa nama.Imala je krevetac pored naseg kreveta.Ali kada je prestala da se budi nocu mi smo joj napravili njenu sobu.Soba nije u jakim bojama.Ima bez zidove,beli krevetac,njen ormaric za odecu je isto beli,a ormaric za igracke je neke prljavo bele boje.U uglu sobe ima velikog braon medvedica.I ima tepih koji je blago roze boje.I jos detalja sa blago roze bojom.
U hladnom luksuzu?!?!?! Kad neko ima odvojenu sobu za bebu, odmah je gladni luksuz, a ako živi u 3 sa 3,i zajednici, jer se nema za više, odma je toplina i ljubav.
U pravu ste,kod nas se sve prikazuje kao krajnost. Ne znam kad je siromaštvo postalo vrlina a posedovanje sobe za bebu sinonim za nezainteresovane roditelje. Moja beba još nema svoju sobu a sa druge strane imam primanja kojima mogu mnogo da joj pružim. U šta onda mi spadamo?😂
Drage mame, nemojte biti frustrirane jer bebe nemaju od prvog dana svoju sobu, njima to apsolutno ništa ne znači, znači im blizina i toplina roditelja. Mi smo svom detetu oko druge godine obezbedili sobu, ali ona i dalje stoji lepa i prazna, nismo spremni još nekoliko meseci da se razdvojimo ☺️
prelepa soba za bebu
17 sam nedelja,očekujemo blizance. Čim dođem kući iz porodilišta,bebe idu u svoju kometno opremljenu sobu od 16m2. Ni ne želim da pomislim da nemaju svoju sobu od prvog dana!
Gluplji komentar od ove Milice nisam skoro procitala, zar je bitno da li je zasebna soba ili zajednicka sa roditeljima? Bebama treba ljubav, a ne odredjeni broj kvadrata.
Kakav komentar! Ti imaš sobu, svaka čast, ali zvučiš kao da smatraš sebe boljom majkom od mene koja nema sobu za bebu. Neka su sve bebe žive i zdrave, sigurno je da svaka normalna osoba želi najbolje za svoje dete ali se nema u svakom trenutku uslova.
Pametnice naša.
Slazem se sa tekstom,ali sta je sa parovima koji zive u zajednici?U 24nedelji sam,i kao i svaka buduca majka volela bih da moja beba ima svoju sobu,ali nemam drugih mogucnosti i moracu krevetac da stavim u svoju sobu gde bas i nema mnogo prostora.Bitno je da ce biti ispunjena ljubavlju i paznjom :)
Naš sin spava u istoj sobi s nama evoheć deveti mesec! I mi živimo u zajednici sa svekrom i svekrvom
pozdrav Biljo :-) ja sam se u avgustu porodila i nisam za to da beba ima odvojenu sobu jer puno puta ce ti se zagrcnuti u snu...ovako ti je sigurnije a ni mi trenutno nemamo uslove za jos jednu sobu :-) Videces zeleces je pored sebe i kada spavas a ne u drugoj sobi :-)))))
slazem se da bebi ne treba ceo namestaj, bitno je da ima gde da spava....nazalost meni je beba odmah pored radijatora al sta da se radi, tu jedimo moze da stane radijator. i da, bolje i u garsonjeri punoj ljubavi i topline nego u hladnom luksuzu
Bebama nije bitno dal imaju sobu ili ne njima je potreban topao dom ljubav paznja briznost i hrana i da imaju sve sta im treba .Pa Makar bila to i koliba svejedno je.Mi roditelji preterujemo sa kupovinom opreme samo kako bi drugima dokazali Sto skuplje bolje je.Lepo je to a netreba preterivati.I to pusenje ko zna da imate malo dete Nece paliti Jednu za drugu nego ce se sudrzati.moj Muz je pusac i svi u njegovoj fam.ali niko nije pusio u dnevnoj nego u kuhinji ili na Balkon i nisam morala Ni da ih opominjem sami su znali da tako treba.Nisam za to da se dete gusi u dimu Ali nemora se preterivati .
Normalno je da se ne puši u spavaćim sobama pa se podrazumeva i u dečijoj, ali nije pogrešno ako se beba malo boravi u prostorijama u koji se oseća duvanski dim jer vi dete ne možete da držite pod staklenim zvonom gde god da odete neko će zapaliti cigaretu a vi ne možete da kažete "ugasi". Da napomenem da sam ne pušač i da nikada ne bih pušila u trudnoći ili dok dojim dete te majke bih zakonom kaznila.
Samo zelim da kazem da u inostranstvu niko Kod nikog ne pusi unutra Svi vani izadju zapale i unutra opet ...Samo Kod nas to ne rade
Slažem se apsolutno. Kaznila bih svaku trudnicu koja puši. Užas !!!
Ne želim u dalju raspravu. Odgovoriću vam samo da saž bila mnogo str stroga prema sebi tako da sam cigare ostavila godinu ipo dana pre nego što sam zatrudnela i u trudnići nisam okusila ni kap alkohola čak ni u prvom mesecu kada nisam bila sigurna da li sam trudna. A nisam ni za to da žena dok doji pije pivo zbog nadolaženja mleka jer je mleko u tom slučaji gorko, već da jede namirnice koje podstiču mlečne žlezde. Zvučala sam grubo za zabranu ali stvarno se ježim kada vidim trudnicu sa cigarčinom u ustima ili majku koja doji dete i drži cigaru u ustima. Opet mi je to mnogo gore. U suštini svako neka radi sa svojim detetom šta misli da treba.
Draga Bojana, isto vam je to, s tim da u trudnoci mozda posteljica i precisti nesto a ako je dete u prostoriji u kojoj se pusi, ono vam je pasivni pusac. Smatram da je podjednako vazno, mozda i vaznije, zastititi ga od toga koliko i prestati pusiti u trudnoci. Nisam pusac, da napomenem, ali preostro je kaznjavati zene koje su pusaci a s druge strane zagovarati navikavanje na dim. To nema veze sa imunitetom. Pa zar nam nije cilj da ih sto vise zastitimo dok su mali i slabi? Naravno da ne mislim da trujete dete, pa vi ste mu najbolja majka, kao i ja mom i sve majke uostalom, ali isuvisno je osudjivati i kaznjavati. Budite strogi prema sebi, blagi prema drugima. Ako bismo svi tako, sve bi bilo lepse. Pozdravljam vas i zelim svako dobro.
Zato što su ovo mame koje drže dete pod staklenim zvonom pa kada napuni 7 godina i krene u školu nahvataće milion virusa jer nisu stekli imunitet. Vidim da su moje reči izvrnute izvučene iz konteksta, ispade ja da ja trujem svoje dete, mogu samo da se nasmejem. Nije ni čudo što toliko dece ima astmu kada ih konstantno inhaliraju ne daju im da steknu imunitet sterilišu flašice i cucule deset puta dnevno, neka pitaju svoje mame i bake da li su to radile i da li je to zdravo. Jedno je pušiti u trudnoći ili dojiti dete dok pušite, jer to ide direktno u mleko kojim dete hranite, a drugo je kada boravite u prostoriji gde se zapali jedna dve cigare koju naravno provetravate. Pametnom jeste dosta ali očigledno da nisu svi pametni. ;)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »