Komentari za tekst "Da li će beba prestati da sisa ako joj damo flašicu?"

Komentara
12
Ostavite komentar
Ja samo dojim...beba ima 6 nedelja,i kad treba da joj dam caj ili vodicu,ona se gadi,nece flasicu nikako,ni dudu,i onda moram da joj spricam u usta da bi popila nesto bar...a u bolnici je bio sve na dohrani,jedno do dva puta sam ga dojila,ali uz dohranu,dok mi nije krenulo mleko...tada je hteo i flasicu,ima i kada je samo dohranu jeo..od kako smo kuci dosli,slabo bas..nece
Mi imamo mesec dana,i zbog jakih grčića počeli smo da koristimo senjački čaj (koji nam itekako pomaže) kao i lažu,posle par dana beba je krenula da pravi problem kada siki...Pogubi se totalno i ne zna da povuče siku,onda se iznervira i kreće haos....tako da...flašicu smo izbacili,sve što dajem dajem isključivo preko kašičice,dok lažu koristimo i dalje...E sad malo se pomučimo oko sike i dalje ali ne odustajemo...
Moj bebač je 1 mjesec bio samo na siki, ali nije dobijao na težini... pa 2 mjeseca na flašici (ali moje mlijeko), pa opet mjesec i po na siki, pa kombinovano i jedno i drugo...
Moj odgovor na gore postavljeno pitanje bio bi: Beba neće prestati da sisa ako joj damo flašicu... Ali to je samo moje iskustvo.
Po mom skromnom mišljenju - ne možemo generalizovati, sve je idividualno.
Moj sin je na primer odbijao da sisa nakon uvođenja dohrane.. Tako da je izgleda sve individualno..
Dohranjujemo bebu od pocetka. Sada je stara mesec i po. Dojka joj je prava poslastica i ne propusta je dok flasicu nekada odbija...
Nije bilo te flasice koja bi zamenila maminu "prirodnu flasicu"... 😁🙈 Odbijao je stalno mleko iz flasice, bilo moje ili dohrana.
Moja beba sisa i nece flasicu ona je kontra :D
Mi koristimo dohranu od 3 meseca i nema problema sa dojenjem zbog flasice. sada beba ima 6 meseci...
Odlična!
Mi imamo tu cuclu beba pokusava da vuce ali nece da krene uopste da curi, na kraju sam i ja probala i nista, da se nije negde zapusila ili sl. Beba ima 4 meseca, kad je rodjena jasno mi je da nije imala snage da povuce i da smo uzalud pokusavali a sta je sada?
Verovatno se zapusila ima na 2 mesta rupice koje se mogu zapusiti ako se ne odrzava pravilno. Moj decak je od rodjenja mogao da povuce iz nje, nije mu bio problem.
Kod nas je problem sto curi sama bez vakuma posle 15tak puta upotrebe.. da li je fabricka greska ili nesto drugo ne znam.
Nije se zapusilo pravilno je odrzavana rasklapana svaki put posle koriscenja sterilisana i prana. Ni vodu nije uspevala da povuce cak sam i ja pokusavala jako je tesko premale su rupice. Odustali smo vrlo brzo od nje u teoriji super u praksi bacene pare.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »