Komentari za tekst "Vrtićki dinar - (dobrovoljni) doprinos roditelja"

Komentara
9
Ostavite komentar
Apsolutno se slažem sa roditeljom!
Konkretno na pitanje za televizor u vrticu. Da li vi kod kuce pustate deci televizor? Verujem da vecina to radi pocevsi od sebe,ja sam i majka i vaspitac. U vreme kada dolazite po decu taj deo dana se zove slobodne aktivnosti i nije striktno da sva deca moraju da gledaju televizor, ali je pozeljno da su umirujuce aktivnosti prvenstveno zbog bezbednosti jer nikome od nas nije do toga da se na kraju radnog dana desi nesto. A u ostalom avaki vrtic ima rezim dana i zna se kad se sta radi,. A i sami se zapitajte sta bi ponekad radili sa 30-oro dece, a nekada ne znamo ni sa jednim ne znamo sta cemo. A i da li vam je ikada palo na pamet da ta ista nasa deca provedu vise vremena u vrticu sa vaspitacima i da zive zivot kako porodicni takp i vrticki. Eto nadam se da cu bar nekolicini roditelja pomoci i podstaci na razmisljanje
Snežana tj.Lidija, Vi kao vaspitač, morate biti korektnog i vaspitnog ponašanja, što se odnosi i na medijalne poruke.
Bez prepucavanja.
Pa onda vi vaspitačice i vaspitači , sakupite novac medjusobno i kupite taj televizor jer je to vaš "alat" kojim smirujete decu u periodu "slobodnih aktivnosti".
Roditelju, izgleda da će morati, jer nemaju para da svakom detetu kupe telefon, pošto je to tvoj alat kojim smiruješ decu.
I u vrticu gde boravi moje dete dajemo novac za obnavljanje, konkretno sad tepih. Zanima me misljenje roditelja o televizoru u sobi jaslene grupe. U nasem vrticu ga vec imaju(roditelji prethodnih generacija su skupili pare i kupili ga).Skoro svaki put kad sam otisla po dete vaspitacice sede i caskaju a deca sede i leze na podu i gledaju pesmice na youtube-u. To mi se nimalo ne dopada,ali ne znam da li da reagujem.
Zna se,u Nisu,kako sazovu roditeljski sastanak,tako se nesto od roditelja trazi. Ja ne znam da su nasi vrtici nekad nesto sami obnovili ili kupili. Bar da su nekad oprali one tepihe od para koje smo dali.
Samo da se roditelji cerupaju gde i kako stignu.
Mi u vrticu nismo davali nikakav novac ali zato na pocetku svakog meseca dam pakovanje ubrusa i vlazne maramice a na pocetku godine blok, bojice, flomastere, kolaz papir.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »