Komentari za tekst "Leto, ovih par koraka i ZBOGOM PELENE!"

Komentara
27
Ostavite komentar
Bicu brutalna. Trenorate bebu kao psa i nauci. Nije to to. Prvo dete s morala rano da naucim,drugo neka uci samo!
Moja beba od 6 meseci vec kaki u nosu, mislim da je u pitanju samo upornost i trening ☺️
Bebe od 6 meseci uglavnom još ne sede potpuno samostalno, da ne pričamo da nemaju pojma o fiziološkim potrebama. Još samo da kažete da samo traži nošu...
Ne znam ko je uveo pravilo da se nikad i ni u kom slučaju pelene ne vraćaju detetu. Mi smo ih vraćali. Dete je bilo već dovoljno veliko (2 godine i 7 meseci) i prosto nije htelo da izađe napolje ili da ide u vrtić bez pelene u početku. Mi smo to poštovali. Kod kuće bi vežbala kako je biti bez pelene i tek kad se osetila dovoljno sigurnom u sebe, nije joj trebala pelena ni van kuće. To je došlo brzo. Očuvali smo svoj odnos sa detetom i nismo je silili na nešto što joj nije prijalo. Ja bih zato uvela pravilo da se ne slušaju pravila, nego slušajte svoju decu i srećno!
Nisi ukapirala. To što ste vi radili nije vraćanje na pelene,jer nije ni bila bez pelena napolju i u vrtiću, pa da bi ih vraćali. Misli se na to da je dete bez pelena i sad vi recimo krenete negde na put i kažete hajde da mi njemu ipak stavimo pelenu da ne moramo usput stajati da kaki u nošu i prati nošu na pumpi. E to je vraćanje na pelene,a ne to što ti navodiš. Jer tvoje dete nije ni bilo bez pelena u vrtiću recimo,pa da sad kažes vratili smo pelene. Znači skinuli ste pelene u svim situacijama i sad je bez pelena i ako biste sad stavili pelenu to bi bilo vraćanje. Inače,to nisu pravila,nego preporuke,jer ako dete čas ima pelenu,čas ne, zbunjeno je i ne zna da li treba u nju piškiti ili ne.
Moj sin ima 17m i kad ga stavim na nosu kao na zar da je seo. Vristi, otima se, ustaje odmah, nema sanse da ga smestim nekako. Kakio je na nosu, ali tako sto ja uhvatim pravi trenutak pa ga stavim.
Mi imamo isti problem i ne znam kako da ga rijesim. Dijete kao da se plasi nose i svega ostalog. Ne postoji nacin da je stavim da sjedi. Svaki savjet je dobrodosao.
Pokusali proslog leta, nije bila spremna, tad je imala 15 meseci. U medjuvremenu smo je stavljali svako jutro i vece na nosi i znala je sta se tu radi. Pre 7 dana smo joj skinuli pelenu, prvog dana se jednom upiskila i posle toga ni jednom, cak sama ode po nosu. Sve je to individualno, kod nekog ide lakse, kod nekog teze. Nikog ne treba osudjivati.
Moje iskustvo je takvo da cerku nikad nisam stavljala na nosu i letos jednostavno joj obukla gacice i za par dana je to uspesno savladala bez ikakve tenzije i pritiska.Nisam ocekivala da ce tako brzo savladati,ali eto.Nocu i dalje stavljam pelenu uglavnom je ujutru prazna ali se plasim da se ne upiski.Preko dana ne stavljam kada spava,mada se desi da se upiski.Da li stavljate uvece pelene ili ne?Pitam mame koje su skoro odvikle decu od pelena.
Ja sam sa obe kćerke morala već drugu noć skinuti noćnu pelenu,jer su vrištale da im se skine i same je skinule. Jednostavno im se dopalo u gaćama. Nisam imala izbora iako je starija par puta piškila u krevet,pa sam stavila onu podlogu ispod posteljine,pa ispod deteta jedan deblji peškir tako da noću samo promenim gaće,izvučem taj peškir i stavim novi peškir ispod nje tako da je posteljina ostajala skoro pa suva. Malo nezgodno,ali eto šta sam drugo mogla.
Stariju cerkicu sam odvikla od pelena sa 23 meseca, odmah i dan i noc. A mladja ima 18 meseci i vec je mesec dana bez pelena i danju i nocu. Nju jos uvek prevari ponekad ali napredujemo. Nocu stavljam podlogu za presvlacenje,ima ih u aksi i dm-u.
Ja sinu stavljam nocu ima'mesec dana kako smo skinuli.Pa cu videti kako ce teci sve to.Samo kad ih je ovako skinuo jer to za noc mi je smesno to se nadam da cemo lako izbaciti.
Mi smo skinuli pelene par dana prije 15.mjeseca i prve dvije nedelje smo stavljali noću,pa smo i noćnu skinuli.
Sanja, procitaj jos jednom sta si napisala, pokrij se usima i zmuri. Sram te bilo!!! Jer mene je sramota da majka ovako nesto moze da napise!
Kad dete starije od dve godine i dalje ima pelene ili su retardirani roditelji ili dete, ali najčešće roditelji.
Zvuči ružno,ali si u pravu.
Sanja ovaj komentar bas govori o tvojoj primitivnosti...
Mislim da je sramota da kažete tako nesto. Mi smo skinuli sa dve ipo a nismo retardirani. Jednostavno je tad bio spreman. Jako je ružno reci da je necije dete retardirano. Stidite se
Dete mora da bude spremno na takav korak, individualna je stvar, nisu sva deca ista kao ni roditelji... Mislim da ovde nije mesto vasem bezobraznom komentaru na racun dece i roditelja...
Obe kćerke su skinule pelene između 14.-15.meseca. Pedijatar mi je rekao da deca refleksno kake do 8.meseca, a piške do 12, tako da sam ih stavljala na nošu da kake od 8.5 meseci i od 9.-10.meseca su zaista bile naučene da kake u nošu. Dale bi znak, tako da počnu dirati pelenu i ja bih ih tada stavila na nošu i one kake. Za piškenje sam ih stavila prvi put malo pre 14.meseca. Jednog dana sam im obukla samo gaće i na svakih pola sata stavila da piške, onda su shvatile da ima neka vodica koja izlazi i bilo im je zanimljivo, dobijale su aplauz kad piške. Onda sam ih stavljala na sat vremena, par dana u početku se znalo desiti da se upiške u gaće, osetile bi da su mokre i povezale su te stvari, ali tamo negde od 15.meseca se nije dešavalo da se upiške. Jeste da smo nosili nošu u kesi ako putujemo negde, pa stavimo ih kad smo na pauzi, ali obe su rano skinule pelene i dok nisu naučile reći piški i kaki, pokazivale su prstom na nošu i htele bi da skinu gaće kad im se piški ili kaki.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »