Komentari za tekst "Imaš platu - ne rađaj!"

Komentara
88
Ostavite komentar
U Austriji ista ta Mama koja tako mnogo zaradjuje nece primiti celu platu nego iznos koji joj sleduje dok je naporodiljskom bolovanju, isto kao i ona koja zaradjuje prosecno ili minimalc.. zakon je takav za sve mame.
Decu rađaš zbog sebe a ne zbog države,ja bar tako mislim i radim.Jesam zapošljena,(trenutno na bolovanju)21. nedelja trudnoće i zadovoljna time što sve teče kako treba jer mi je to prioritet jer sam nakon 10 godina nakon jednog spontanog do ovde stigla.I može država da mi ne da ni dinara to ne bi uticalo na mene i na moje razmišljanje.Inače ovo mi je drugo dete,ćerkica mi ima 12 god. tad nisam bila zapošljena pa jbga preživesmo....😉
Da li bi vredelo da pokusamo da protestujemo? Mame,trudnice udruzimo se i da se izborimo za nasa prava! Za bolje sutra nase dece!
Broj gradjana koji se godisnje dodatno oporezuje zbog velikih zarada je oko 20000, od toga je samo 10% zena. Neka je i veci procenat, razmislite samo koliko njih je spremno i zeli da radja bas u ovom trenutku. Ovakvi zakoni izazivaju revolt i naravno da nas teraju u sivu zonu ili iz zemlje.
Jedino se ovo za vakcine i skolovanje slazem.Ostalo je katastrofa....
Cilj je da nas bude sto manje - time sto su zeni otezani uslovi ako hoce bebu i time sto dete treba da primi gomilu virusa i metala kako bi se ostvario roditeljski dodatak (o upisu u vrtic i skolu da ne pricam).
Kada sam pročitao da je jedan od uslova i primljena vakcina, odnosno da se za zdravljem deteta od najranijeg doba igra ruski rulet, više nemam motiv da pravim decu, a verujem da to i jeste cilj ovih struktura koje pišu zakone. Ako i budem imao još dece, ta deca će se roditi u nekoj od država gde vakcinaicja nije obavezna. Pozdrav.
Da li ste znali da od 1. jula preduzetnice nemaju prava na porodiljsko vec samo naknadu za negu deteta i to ti niko ne regulise diprinose vec primas bedu ...? Apsolutno su oduzeli sva ljudska prava trudnicama i kaznili ih jer su resili da imaju dete.
Sve gore i gore..ja sam dobila otkaz kao tehnoloski visak kada sam se vratila sa drugog porodiljskog odsustva.Iako sam brzo pronasla drugi posao, i radim,tu nemoc da se boris protiv drzave i jacih od sebe, dozivela sam kao veliko ponizenje i razocarenje.
u ovoj državi samo lopovi imaju para. posteni gradjani rade za racune i hranu.
Znaci ja sam lopov?
Ko mi da 200.000 din platu, dobiće od mene 50.000din mesečno, neće mi biti žao... :-D
Taj neko bi morao 18 meseci da daje drzavi jos toliko na doprinose, pa vi vidite kome se to isplati!
Upravo na ovakav mentalitet i računaju vlastodršci ;)
Plata se zaradjuje a ne dobija
Ja ostala bez posla odmah po isteku porodiljskog,i to u drzavnoj firmi.Tamo sam sad na crnoj listi,jer kako sam smela,pobogu,da ostanem trudna,a radila 3 godine pod ugovorom??? I opet kazem,u drzavnoj firmi!!! O privatnicima da ne pricamo! Neko je pomenuo da su i u Nemackoj smanjili plate maximalno do 1800e.Da,ali je tamo drugi standard.Moze da se zivi i sa minimalcem.A kod nas ne moze!!! Kasice za decu su kod njih od 50centi do 1e,kod nas minimum 150 din na dalje! I tamo svako dete, bez obzira na plate roditelja,prima deciji dodatak.I nema PDV na deciju opremu.Kod nas toga nema! Nikakav oni podsticaj radjanja nisu sproveli.Daj posao i plate,drzavo! Pomoc za decu nam ne treba!!!
Jako los naslov, kapiram razocarenje ali brate.. preterali ste.. Ako imas uslove, radjas dete, svi vi ovde se bunite kao da ste svi do jedne samohrane majke i samo vi imate prihod.. pa gde su vam muzevi? Sto ste pravili decu ako prvo niste stekli uslove za iste? To mi je kao kad oni karton siti nakote 10 i onda kukaju drzavi Pomooooc.. I ne, nisam bot, zena mi prima 28 000, imamo stambeni ali gle cuda ja radim i zaradjujem za sve potrepatine koje su potrebne i super nam je.. Tako da, jedino mogu da razumem samohrane ali ove ostale razmazene, sto hoce lagodan zivot bez muke.. oce to al na filmu..
hahhahhahahhahahhahahhah u srbiji je greh zeleti "lagodan zivot"u momentu kada ti se desava najvaznija stvar u zivotu.postajes roditelj malom bicu koje bez tebe zivo nije. Totalno je normalno da se tada rves sa drzavom oko plate da pozajmljujes jer kasni i po 4meseca."lagodan zivot"je nesto drugo ovo je prezivljavanje i sa muzem i bez njega.ZASTO UOPSTE U TIH GODINU DANA MORA DA BUDE NEIZVESNOSTI VEZANO ZA PRIMANJA.ZAAASTO?hahahhahaha lagodan zivot.pobedio si😁
Mozda je trebalo da procitate clanak pre komentarisanja. Ovde se radi o zenama koje imaju visoke plate, koje se cak i dodatno oporezuju a sada na porodiljskom nece primati 100% te plate .
Nismo razmazene, al s obzirom da sam radila kao konj i da sam spala na to da mi je plata za 10, 11 hiljada manja zasto se ne bih bunila, ako sam vec posteno zaradjivala te pare. Nama uzumaju, a za migrante ostale koje kakve slucajeve ima para koliko oces.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »