Komentari za tekst "Deca koja ne prime obavezne vakcine biće izuzeta iz porodice?"

Komentara
7
Ostavite komentar
Mislim da ako nema dokaza da su djeca koja nisu vakcinisana imala teških posljedica i da su prenosnici zaraznih bolesti u velikim količinama zašto tjerati roditelje ako ne žele zašto država misli da zna ili voli nečije dijete od samog roditelja. Moji su obojica vakcinisani jer i ja sam i ne vidim ni tu ništa loše. Ali bi ipak ostavila prostor da roditelji odlučuju o svojoj djeci a ne neko drugi. O ovom ni ne vredi raspravljati niti pisati jer se to radi vec godinama i mišljenja su podjeljena a kako vidim vlasti su već donjele odluku tako da svaki nas komentar je suvišan nazalost
roditelj voli i zna svoje dete ali ukoliko nema doktorat iz medicine i to konkretno iz pedijatrije nije kompetentan ni na koji nacin da odlucuje o potrebi vakcine.
sto se tice toga da ako dete nije imalo neke posledice ne mora da se vakcinise je potpuno apsurdno jer kod vecine bolesti neko moze da bude prenosilac a da sam istoj ne podlegne, to prvo. a drugo ako ne postoji kolektivni imunitet koji je 95% vakcinisanih, onda ni svi vakcinisani ko da i nisu jer virus moze da mutira i da bude dzaba ste krecili. kome nije jasno sta to sve tacno znaci neka poprica malo sa svojim pedijatrom, a posebno o mogucim posledicama koje dokazano mogu da se jave ako dete nije vakcinisano.
ne slazem se sa ovom poslednjom merom nikako, ali zato podrzavam sve prethodne.
deca koja nisu vakcinisana tj njihovim roditeljima, ne treba da bude omigucen upis ni u vrtice ni u skole. mislim da postoje i neke novcane kazne koje treba naplacivati. sve to ako se sprovodi kako treba dalje poostravanje nece biti potrebno.
a iz iskustva iz moje okoline ljudi koji su protiv toga su apsolutno neinformisani, zadrti ili prosto bezobrazni.
a sve drugo na stranu, ako ne verujete svom pedijatru koji vam kaze da dete treba da se vakcinise zasto onda idete kod istog tog lekara za sve drugo? retke su situacije kada lekar ima pravo da odbije da leci pacijenta. jedna od njih je upravo nepostojanje poverenja kod pacijenta i to je nesto sto bi moglo da pocne da se primenjuje, pa neka antivakcinasi lece svoju decu kod nadri lekara, homeopata i kvantnih lekara.
Zivim u inostranstvu gde vakcinacija (hvala Bogu) nije obavezna. Tako da moje dete je primilo samo prvu i nece vise ni jednu, razlog je taj sto mi je pedijatar na moje pitanje "postoji li rizik da detetu nesto bude" (misleci na ostecenje od vakcine) dobila odgovor "niko vam to ne garantuje i za to niko ne moze da odgovara, vi ste jedini koji odlucujete za vase dete". O cemu mi dalje pricamo? Da li vi gospodo draga, majke, ocevi razumete sta ubrizgavaju u decu? Koju kolicinu aluminijuma i zive? Mislite to su iste vakcine kao i pre 20godina...Ja sam za to da roditelji sami odluce, a ova zabrana upisa u skole i vrtice je jos besmislenija, pa cega se vi (cija su deca vakcinisana od tih virusa) bojite? Pa zar ako su vakcinisana nisu zasticena od bolesti??? Pa valjda roditelji nevakcinisane dece treba da se boje? Jadan smo mi narod kad dozvoljavamo da nam drzava odlucuje o deci.
Ala se nalupa gluposti
Не дао му Бог да ми неко дође на врата са таквом идејом.
Pa vakcinisite dete pa nece doci .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »