Komentari za tekst "Stvari za bebu koje su apsolutno nepotrebne"

Komentara
37
Ostavite komentar
Mozda ste za cipelice i u pravu, ali svaka mama je kupila bar jedan par jer su taaako slatke. Što se tiče drugih nabrojanih stvari, ne bih se složila da je grejac za flasice beskoristan. U pocetku dok nismo uspostavili laktaciju pio je ad mleko i mnogo je lakše u 3 ujutru samo smuckati mlekce i znari da je temperatura odgovarajuća nego stojati kod sudopere i pustati naizmenicno toplu pa hladnu vodu i isprobavati na ruci. Sada taj grejac koristim za kašice ili odmrzavanje mleka i vredi svaku paru!
Stvari koje su mi bespotrebne ili koje smo koristili prvi mesec su krevetac,ogradice,jorgan,varalice,flasice,beluga gace za siroki (napravile mu modricu na nozi)
Korisno - ljuljaska (od 3m),komoda za presvlacenje,lazy kupko sto se kaci na kadu.
pa spava samnom u krevetu...a vodu ne pije jos uvek nego samo sisa (tako nam pedijatar rece dok ne pocne da jede cvrstu hranu voda ne)
eto 🙋🏽‍♀️
Meni je itekako koristio grejac za vodu jer sam nazalost bebu morala hraniti adaptiranim mlekom. Ustanes nocu sav pogubljen i izmoren a onda grej vodu pa meri da l je dobra temperatura a beba place... Onda sam dobila grejac i bas mi je znacio, odmah imam spremnu vodu i samo zamutim mleko.. Ja savetujem mamama sa predrasudama (kao sto sam i sama bila), da nece moje dete nista pozajmljivati, pa zar ne mogu da mu kupim.. da se oslobode toga sto pre.. Sve sto mozete da pozajmite od nekog, pozajmite. Vreme brzo proleti a vama se samo gomilaju stvari sa kojima posle ne znate gde cete. Krevetac, hranilice, ogradice i druge stvarcice..
Meni je grejac jako znacio. i to koji je star 14 god. nista mu ne fali. Ne razumem kako su ogradice za krevetac bezpotrebne? kad tad cete kupiti brzo bebac raste udarace glavom u krevetac ,nece vam biti dobro kad u pola noci place od udarca. kod nas ne postoji nepotreba stvar ,sve koristimo. Flasice,dudu,sterilizator,krevetac,ogradicu,podlogu gimnastiku,gnezdo za bebe je spas dok su onako jako male,ljuljaskicu... nesto kupljeno,nesto pozajmljeno
Grejac je najbolja stvar koja postoji. Vise od 2 godine ga ne gasimo. Uvek spremna topla voda, odlican i za put jer mogu i kasice da se ugreju jako brzo. Vredi svake pare
Ja sam kupila termos i prokuvanu vrelu vodu drzala i pravila sa hladnom koja je bila u flasici,isto prokuvana i ohladjena. Napravim dovoljno toplu da razmutim mleko i dodam jos onu 1/3 vode i bude taman. Brzo i jos jeftinije.
Sve je individualno.Komoda za presvlacenje spas za ledja ,kada prestanemo da koristimo pampers skidamo dasku sa komode i ostaje samo komoda.Monitor odlicna stvar,ljeti smo rostiljali ,navece gledamo film pojacamo tv i sigurnija sam kada vidim bebicu narocito sada kada se podize u krevetcu he..itd..itd..Ko moze i ko ima uslove naravno da to nije bacanje para nego spas i pomoc za svaku majku,a te price ostavite vi i ne ubjedjujte da nije potrebno,pa i nase bake su mogle bez svega toga pa???Da i mi isto tako.Naravno da cega nema bez njega se moze ali isto tako su jako olaksavajuce za mamice.Meni su olaksale sve te navedene stvarcice mnogo i odnele nervozu tako da sam uz pomoc njih bila i fit i raspolozena za bebicu i muzeka.Naravno ne uvijek u fullu ali stvaaaarnoooo znace,ko moze neka ne zali dati pare jer nisu bacene.Pozzz
mi smo kupili za sina baldahin i onu komodu za presvlačenje...i jedno i drugo je korišćeno par dana sklonjeno....očekujemo drugo dete sad u aprilu i presvlačiću je na krevetu...a ktevetac će sigurno biti bez baldahina....i kengur nosiljku sam samo 2 puta koristila....
nike zoom pegasus 34 pink yellow nike zoom pegasus 34 pink yellow , nike air max yellow and gray nike air max yellow and gray
belbewust
During an 18 month sting operation, undercover detectives rented a warehouse and ordered shipments of counterfeit brand name goods including Gucci handbags, Calvin Klein underwear, Nike sweatshirts, Rolex watches and other labels, Kelly said.
[url=http://nike2015airmax.1max87.com/]nike 2015 air max[/url]
nike 2015 air max
Tijana potpuno se slazem sa tobom mi imamo i solicu za hranjenje i jamper i kako mi zovemo vibraciju i sve to mu je olaksalo da imam malo vremena za sebe i da uradim nesto po kuci kada muz nije tu a bas me zanima kako je Dragana uspela da odgaja dete bez i jedne jedine flasice bebu pa nije valjda sest meseci pijo vodu na kasicicu deca rastu na kasicicu bas i ne moze da popije mnogo vode.
Mi smo kupili 3 flašice pre rođenja i nikad ni jednu nije koristila naša bebica. Cuclu nikad nije htela, dojila sam je kad god je želela, tako da vodu nije pila dok nismo krenuli sa nemlečnom hranom sa 4 meseca i tada sam joj ponudila vodu iz flašice na cuclu i nije htela, takođe ni flašicu sa guenim nastavkom, niti šolju sa nastavkom,nego je pila kao i mi odrasli što pijemo. U početku je to bilo skroz nevešto,ali sa 6 meseci je pila kao dete od 2 godina,po par gutljaja odjednom. Eto,mi flašicu nismo nikad koristili,tako da je moguće bez nje.
Cista istina! Mi nismo nista od ovoga kupili osim jednog seta posteljine. Ne bih kupila ni njega, ali trebala mi je ogradica za krevetac a nju nisam nasla posebno...

Dodala bih na spisak i flasice. Ako dojite bebu, nece vam trebati. A ako budete trebali da se prebacite na dohranu, lako cete dokupiti. Moj sin nikada nije hteo da pije nesto na cuclu. Voda je bila na kasicicu pa sad iz flasice sa siskom/piskom (kako se vec zove).
Moja ni na taj nastavak neće,nego direktno iz šolje. Cuclu ne zna ni da koristi, grize je i češe desni njom.
Moj malisa ima 9,5 meseci i ja jos uvek koristim podlogu za presvlacenje koja stoji na krevecu. Uskoro cemo morati da je izbacimo iz upotrebe jer postaje mala ali moja ledja su ovom izumu jako zahvalna. Kako cemo dalje nastaviti bez ove podloge, ne znam, jer je samo na njoj miran dok se presvlaci. :) Stvarno je sve individualno sto se tice izbora stvari za bebu koje cete koristiti. Treba probati.
Moja ima 15 meseci i jos koristimo podlogu, i ona ce stajati na krevetcu dok ne izbacimo pelene. Bas tako, nasa ledja su tome zahvalna.
Sto bi volela da vidim ove fihe mame kojima nista ne treba sem ljubavi u ovom filmu: prva beba, strana zemlja, ne znas jezik, ne znas nikog u gradu, muz po ceo dan radi, baba i deda, tetke i ostali tri hiljade kilometara daleko!
Jeste ljubav najvaznija, ali i mentalno zdrava majka da tu ljubav pruzi. Verujte mi da je bilo dana kad sam mislila da cu da flipnem u totalu i to samo zato sto ne mogu da zavrsim glupost sto sam zapocela (tipa da usisam).
Posle neko vremana sam izlecila perfekcionizam i pustila da prljavi tiganj stoji u sudoperi.
Ima stvari koje su nepotrebne slazem se, ali sta fali stolici koja vibrira ako beba voli da sedi u njoj. Ona uziva sa igrackama, a ja spremim rucak, pijem kafu, citam novine i komentarisem na glas, ona mi odgovori i site se napricamo. Lepo meni, lepo njoj!
Meni se vise cini da neko ovde ne zna kako stvarno treba da upotrebi te stvari.
A to palo dete sa daske za presvlacenje znaci samo jedno - ne ostavljaj dete bez nadzora na dasci za presvlacenje!
I meni je ta ležaljka spas,iako nikad duže od 10 minuta nije bila u njoj, ali dovoljno da jedem, operem zube, izručim meso iz kutije u vok, procedim pastu itd. Mi smo isto daleko,muž nekad bude na putu po par dana, nemamo nikoga, prijatelji isto rade i imaju svoje porodice, a kad bebica neće da leži na podu i gleda igračkice koje vise, onda je ta ležaljka spas. Platila sam je 60€ i nebitno što je bila do 10 min.najduže u njoj svakog centa vredi, svakog.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »