Komentari za tekst "Ova fotografkinja doji ćerku već dve i po godine (FOTO)"

Komentara
22
Ostavite komentar
Drage mame, osluskujte svoje dete i prirodu. Moj sin od 13 meseci i dalje sisa iako sam u 6.nedelji trudnoće. Priroda se za sve pobrinula. Opustite se i uzivajte u svojoj deci zajedno sa njima.
Drage mame,
prosto nemam reci koliko je tuzno neznanje i nepostojanje zelje da se obsvestite, a sve to na ustrb zdravlja fizickog i psihickog Vaseg deteta i Vas.

Neka mama je vec postavila sta savetije WHO ( Medjunararodna Zdravstvena Organizacija ) tako da ne ponavljam, ali sta god da Vam postavimo isto cete reagovati nazalost.

Od kad postoji sisar, majka doji svoje dete i ono raste razvija se i SAMO prestaje sa dojenjem.

Ako se raspitate do koliko godina su sisale Vase babe ili pradede...mislim da cete imati bar malo jasniju sliku.

Postoje brojna istrazivanja koja dokazuju sta sve pruza dojenje i koliko su shvatanja koja preovladavaju na Srpskim sajtovima-forumima.... pogresna, opasno pogresna!

Definitivno majcinp mleka menja sastav, ali ne zato sto postaje voda, ne zato sto je beskorisno ili koju vec glupost mozete smisliti, vec zato sto se potrebe deteta menjaju u toku dana a tek koliko se menjaju tokom GODINA.

NIJE prirodno, NIJE normalno, NIJE moguce da dete prirodno ( znaci svojom odlukon!!!) prestane sa dojenjem pre napunjene druge godine...............

Posto cete sad drvlje i kamenje na mene da dodam nesto vrlo bitno:

sve smo ponaosob divne i najdivnije majke, najbolje sto mozemo biti za svoju decu i verujte mi NIKAD nisam pomislila da sam bolja ili da je neka majka gora, samo mi je beskrajno tuzno sto ne zelite da se obavestite i prestanete da pratite modu ( jer ne dojenje je moda koja je presla u knjige, mentalitet, izrecice...).

Potrazi, procitaj, obavesti se pa TEK ONDA odluci!!!

sto se foto tice i ja se ne bih fotografisala ali ne zato sto je ruzno ili sta ste vec rekli vec zato sto ne volim da se fotografisem :-)

Pozdrav!!!

A sad krenite sa kamenovanjem, izvolte.....

A da "zaboravih" da Vam kazem da sam majka predivnog, samostalnog, prepametnog 4 cetvorogodisnjaka koji,
oh koji...
oh sta?
ma sta?
koji jos uvek sisa :-)
ali ima zuti pojas u karateu, zna da cita dosta dobro i pise takodje :-)


Od srca zelim da se neka mama zapita i obavesti!

Pozdrav
Ooooo Ico konacno nesto pametno ovde da procitam! Mislim da sam se pretvorila u papagaja sa preporukama WHO - pa je jos neka mama iskomentarisala "sta smo se uhvatile preporuka". Fascinira me toliki manjak zelje da se nesto procita, nauci pa donese informisana odluka (kakva god bila).
Meni prvo nije jasno jedno a to je sta koga briga do kad dete sisa,ako neko zeli da dete sisa 1-2-3 god neka sisa i treba.
Drugo zasto vam smetaju ove slike? Zena nije gola.
Strasno je da zena koja HRANI svoje dete to radi u javnosti + prekrivena?? Primitivno.
Svako ima pravo da odluci kako ce i sta sa svojim detetom,a drugi nemaju pravo da to osudjuju.
Sve nam je ok,gola du*eta,sex na sve strane a da zena doji bebu je PRESTRASNO!
Al' ste se uhvatile preporuka SZO...ko pijan plota!!!
Koji ce djavi detetu od dve godine sisa? Moze da jede sve.
Imala sam prilike da vidim i decu koja su dojena do godine, pa bolesljiva... To je sve individualno, nesto je i genetika. Nema pravila.
A ova mi promovise dojenje na pravi nacin, skinula se gola kao da pozira za neki muski casopis. Odvratno.
A cije preporuke da se slusaju, vodeceg svetskog zdravstvenog tela ili baba Perke, strine Zivke i komsinice Mare ? 😂 Pretpostavljam da dete vodite lekaru kad je bolesno a ne babama stinama i komsinicama... Licno slike mi se ne dopadaju, ne bih se tako fotografisala - ali to nema nikakve veze sa cinjenicom da je dojenje do i posle 2godine preporucljivo.
Majcino mleko gubi kvalitet nakon nekog vremena!!! Nije zdravo uopste! Nisam protiv dojenja,naprotiv,naravno da je bolje od formule,ali dok je beba-beba!! Ovo je grozno!
Odakle Vam ta informacija, i pritom ne mislim na rekla kazala, nego da li mozete reci da ste naisli na neku RELEVANTNU studiju? Zasto onda SZO, Unicef i drugi preporucuju dojenje do 2godine i nastavak kasnije ako je to u zelji deteta i majke.
Nije morala pozirati gola za "promociju dojenja". Uopste ne vidim svrhu u njenim obnazenim fotografijama osim potrebe za egzibicionizmom.
Koliko negativnih komentara. Ali šta očekivati od nacije gde 80% žena ne doji, jer “ beba neće da vuče, nemam mleka, nestalo mi”.
A sta pozitivno da pisemo za nekoga cije dete ima skoro tri godine, zna da govori, jede sve, verovatno zna brdo informacija i treba mu sisa.
Dojenje najbolja stvar za dete i bebu. Dete sto duze sisa to ima bolji imunitet👍
Draga Ivana, odakle informacija da majcino mleko gubi kvalitet? Molim Vas recite mi iz koje knjige ste to procitali, stavite link na neku naucnu radjenu studiju... bilo sta sto ce dokazati vase tvrdnje... Ja cam stavljam link SZO gde mozete procitati da se dojenje preporucuje uz uvedenu dohranu do 2godine a nastavak dojenja i kasnije ako postoji zelja kod deteta i majke: http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/ "Breastfeeding is the normal way of providing young infants with the nutrients they need for healthy growth and development. Virtually all mothers can breastfeed, provided they have accurate information, and the support of their family, the health care system and society at large.

Colostrum, the yellowish, sticky breast milk produced at the end of pregnancy, is recommended by WHO as the perfect food for the newborn, and feeding should be initiated within the first hour after birth.

Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods up to two years of age or beyond."
glupost najveca! posle godinu dana majcino mleko gubi kvalitet...da je tako,dojili bismo do punoletstva bar,kako neko rece...strasno sta ljudi rade da bi dobili lajkove po drustvenim mrezama...
Ja sam moje dete dojila 15 dana, sada ima 4 godine i prehladjena je bila da se nabroji na sake jedne ruke. Hvala Bogu, zdravo dete.
nije tacno
Budalastina i cista navika, nikakva korist, dete uveliko putem hrane unosi hranjive sastojke.
Draga Niki, odakle informacija da nema koristi? Majcino mleko zadovoljava 70%dnevnih potreba za glavnim nutritijentima. Molim Vas recite mi iz koje knjige ste to procitali, stavite link na neku naucnu radjenu studiju... bilo sta sto ce dokazati vase tvrdnje... U slucaju teskih bolesti i hospitalizacije, dijareje, povracanja, generalno situacija gde deca imaju smanjen ili nikakav apetit dojenje je dovoljno da ne dodje do dehidratacije i zamenjuje infuzije koje se primenjuju kod dece koja ne doje. Ja Vam stavljam link SZO gde mozete procitati da se dojenje preporucuje uz uvedenu dohranu do 2godine a nastavak dojenja i kasnije ako postoji zelja kod deteta i majke: http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/ "Breastfeeding is the normal way of providing young infants with the nutrients they need for healthy growth and development. Virtually all mothers can breastfeed, provided they have accurate information, and the support of their family, the health care system and society at large.

Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods up to two years of age or beyond."
fuj jako ruzno ,dete je veliko netreba vise da sisa

Da bre do punoletsva je doji.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »