Komentari za tekst "Istraživanje: Roditelji troje dece pod najvećim stresom"

Komentara
13
Ostavite komentar
Ne znam kako je sa tri deteta, ali imam decaka 3god i devojcicu od 4meseca, uopste mi nije naporno, sve stignem da uradim, sredim, ocistim,opeglam,izvedem decu napolje, kupanje obavezno svako vece,na kaficu odem svako jutro sve sa njima,u teretanu....ma sve polagano jer drugu obavezu nemam...sokiraju me ove sto ne stizu ni da se okupaju kad imaju dete.
Deca se ne odgajaju do isteka porodiljskog bolovanja, nego i nakon toga! Uostalom, imate dvoje dece. Kad dodje i trece, javite se :) Pozz
cekaj samo dok krenes na posao i djeca u skolu...pa ces da sanjas o teretani i kafici😁
Da Jeco, sama kazem da drugu obavezu nemam, kao ni 90 posto zena koje se porode u prvih godinu dana, koliko znam ne rade ni druge...a decu valjda svi moramo izvesti u setnju, pa nece valjda biti zatvoreni u stanu po ceo dan....
Sami kazete, drugu obavezu nemate. Ali, postoje majke koje su zaposlene, rade po ceo dan, dolaze kuci u kasne popodnevne sate. Ne znam odakle ste, ali ja putujem sa posla 45 min u najboljem slucaju, a radno vreme mi je od 10-18h, zivim u Beogradu. Svaka druga subota radna. Da li zaista mislite da imam vremena za teretanu, setnje i ostale aktivnosti? Postoji i druga strana medalje, nemoj da ste sebicni. Pozdrav
Uh sto si pametna. Pucas od pameti.
Ako ste zeleli troje dece znali ste sta vas ceka, prema tome, trazili ste gledajte.
Da.. Kao da sebe gledam od pre par meseci, sa dva mala dečaka, pre rodjenja devojčice.. I onda se sve izvrnulo naglavačke.. Beba zahteva punu pažnju, pogotovo sada kada je već razumnija i želi da se nosi i da razgleda itd, dečaci takodje, a obično obojica traže u isto vreme različite stvari koje je prosto nemoguće istovremeno obaviti.. Šetnja je tek priča za sebe, pokušajte da predjete ulicu dok zadržavate dvogodišnjaka, držite za ruku četvorogodišnjaka i gurate kolica..
Svaka čast svakome, možda sam ja neorganizovana ili šta god, ali meni je za sada stresno i iscrpljujuće, iako to ne umanjuje činjenicu da sam zaista želela ovoliko dece.
Zaista svasta ima za pricitati. Imam decu od 2 i 3,5 godine i cekam trecu bebu. Cemu stres? Mnogo puta sve ostavim i igram se sa decom, ili setamo, mazimo se, skupljamo kamencice, kestenje, igramo se zmurke, vijamo se ili prosto citamo i crtamo. Obaveze nece nigde, cekace nas uvek, a deca ce porasti. Iskreno, mi svi zajedno jedva cekamo da se porodim pa da uzivamo sa bebom, da je razmazimo, gnjavimo, pevamo. Ne vidim ni jedan razlog zbog kog bih bila pod stresom, ako smo zdravi, zivi i citavi.
Pri tom radim i nemam pravo na bolovanje jer smo svoje gazde i resavam administraciju svakodnevno, i to traje. Jedina pogodnost je ta sto mogu raditi i u 5ujutro i u ponoć i sto banku, postu i ostalo odradjujem sa decom. A tu su nam i radnici, koji su ponekad prisutni i po ceo dan i kojima je potrebno spremiti obrok.
Daleko od toga da se hvalim, nisam takva, cak sta vise bude i borbe sa decom i milion malih carki, i oni se potuku i posvadjaju, ali idemo dalje. Mislim da je najvažnije ostati vedar i pozitivan i nema tu mesta za nervozu. Kada vidim kako brzo rastu, zao mi bude sto ne mogu jos vise vremena provoditi sa njima i sto ponekad mora da radi baka servis.
Pa pod stredom su uglavnom majke koje rade i odgajaju dvoje ili troje ili vise djece.jer treba stici na sve strane a dan traje samo 24h...one koje imaju tu mogucnost da ne rade i imaju srecu biti sa svojom djecom zasigurno su opustene
Upravu si Tijana, cemu zurba? Moji su 4 i 5,5, i u 9 sam mesecu i moja deca jedva cekaju bebu...
Sve zavisi od roditelja, neki su pod stresom i sa jednim detetom a tvrdim sto ih je vise lakse je ...
Sacekajte da stigne trece :) Pa cete sami zakljuciti:)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »