Komentari za tekst "Anastasija je rodila treće dete, a njena plata na porodiljskom biće 2.602 dinara"

Komentara
43
Ostavite komentar
Fascinantno je kako se uglavnom bune žene koje kao vole djecu, pa ih rode 2, 3, 4, a kopaju i nogama i rukama da povežu sva trudnička i porodiljska za to vrijeme i ne rade godinama. A broj socijalnih slučajeva samo raste. Nažalost, i ja znam preveliki broj žena koje se fiktivno zapošljavaju, da bi dobile primanja, ili trče na trufničko u 2om mjesecu trudnoće, sve samo da ne rade. I onda pričaju o svojim pravima.
A niko ne priča o ženama koje imaju 10+ godina staža, došle do pozicija, super plate, pa ne mogu da prime više od 3 puta prosječne plate na republičkom nivou. One su oštećene, ne vi koje na sve načine izbjegavate rad. A prije toga, vjerovatno i školu i učenje.
Ne znam ni zasto se uopste raspravljam i gubim vreme sa raznoraznim budalama koje nisu ni vredne paznje. Svako ima pravo na svoje misljenje, ako se ne slazem sa vama ne znaci da morate odma da hejtujete , kao ni ja vas. Ja vec imam dete, cekam drugo...nisam znala da bi sad trebalo da abortiram zato sto mi drzava oduzela moju platu. ODUZELI SU MOJU PLATU, A NE NEKI DODATAK. TO NIJE ISTO I NECU DA DOZVOLIM DA OSTANEM BEZ ONOGA STO SAM ZARADILA LICNO SVOJIM RUKAMA, A VI AKO OCETE DAJTE IM SVE.
Niki dobro si mi dala ideju!!!
Anastasija upravu si skroz.

Ja se prestala da se ubeđujem, botovi našeg velikog vođe, neće, ne umeju ili su naravno plaćeni da prave budale od nas. Jedno je POMOĆ, DODACI, drugo je ono što je naše, a što nam je uzeto. Sa tim NAŠIM platama možemo da obezbedimo iole normalan život i da ne tražimo ništa ni od koga. Ali džabe je pojedinima bilo šta objašnjavati, samo se dodatno nervirati..
A sta ces zivota ti da uradis povodom toga, da se polijes benzinom ispred Vlade. Oni ako su odlucili i doneli takav zakon, mozes da se slikas
Ako niste u stanju da obezbedite svojoj deci osnovne egzistencijalne uslove onda nemojte rađati gomilu dece i praviti od njih socijalne slučajeve. I ja sam tako mogla da naštancam sve jedno drugom do uveta pa da krivim državu, opštinu i sve oko sebe ali nisam. Imam jedno dete kome pružam sve što mogu sa platom koliku imam.
Pritom, znam dosta žena koje se fiktivno zapošljavaju, tj. prijavljuju kod npr. rođaka na šest ili koliko već meseci da bi dobijale pare tokom porodiljskog a posle toga opet prst u uvo i kao nema posla... Ima, samo neće svako svašta da radi. A porodica se PLANIRA, ne rađa se ad hoc pa posle kukaj za finansijsku pomoć. Najlakše je tako.
Pa ovde je reč o uzetom glavnom izvoru novca za život, a ne o dodatku. Zbog takvih površnih ljudi i žena posebno(zbog kojih me je sramota što sam žensko) nam i jeste ovako.
Koja gomila dece? Imam pravo na svoja primanja, ne trazim ne znam sta, trazim samo da imam za osnovne stvari, a sa 3000 nemam ni za mesec dana hleba.
Slažem se. Na ovom portalu su glavni komentari ko koliko dobija i sl. Porodica se planira, ali u Srbiji ne, ovde se dete zalomi pre nego se reše neka druga pitanja, stalan posao i krov nad glavom, pa posle kriva država. Dodatak je dodatak redovnim primanjima,a ne glavni izvor novca za život.
Ja sam jos na porodiljskom, tek treva da otvorim trudnicko, jer sam u medjuvremenu opet ostala trudna, sad se pitam sta ce biti sa mojom platim kad predjem na porodiljsko opet?
I jesam se pitala na vreme
A ja kad sam ostala trudna nije ni bila ova prica da je porodiljsko 3000din. Meni je moja firma sve redovno placala i svaki mesec sam imala platu istog datuma. Nisam ni morala da razmisljam dal cu imati za hleb ili ne.
Ti mene smatras ocigledno nekom glupacom...
Ja sam sebi stvorila sve uslove za porodicu, nisu u pitanju pare kao pare, nego to da ne zelim da me bilo ko ponizava zato sto imam decu i zato sto stvaram sebi svoj savrseni kutak, imam pravo na to kao i svaka zena. Ja sam neko ko je zaradio sebi porodiljsko, i necu da dozvolim da mi se oduzme nesto sto sam zaradila.
Pa, cekaj znaci da ne treba da imam porodicu zato sto mi drzava daje 3000 din?
Barem sam ja neko ko ima staza iza sebe i nije odma otrcao na bolovanje i zasluzujem da za svoj staz koji imam dobijem i makar 25000 mesecno, a ne 3000din.
Radila sam u maxiju kao konj i zasluzeno dosla do pozicije sefa na kojoj sam duze vreme, prema tome i smatram da ako sam znala da se borim i radim kao konj onda i zasluzujem da makar imam detetu da obezbedim hranu i pelene. Da li trazim previse?
Ah moja Anja, imati dete nije kao imati mačku. To se valjda pitaš na vreme, a ne kad si već trudna.
Ne razumem zasto ste zeni ovde nalupali minuse kad se i ona sama brine kako ce odgajati dete sa tako malim primanjem...treba svi da se zabrinemo, a ne da lupamo minuse drugima.
Pa i treba da se brine, da mozda mi ne trebamo, valjda prvo razmislis da li mozes sa svojim primanjima odgajati dvoje dece.
Tuga
Boze..citam i ne verujem sta su nam uradili. Ovo je takva sramota i bezobrazluk. Mene tek ceka isto,ja nosim trece dete,a nemam vezan staz 18 meseci..UZASSSS
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »