Komentari za tekst "Pokrajina konkursima menja ukinut roditeljski dodatak"

Komentara
7
Ostavite komentar
Molim sve da pročitaju sadržaj konkursa, koji je linkovan u tekstu Bebca koji nema veze jedan sa drugim. Konkurs se ne odnosi na promenu isplate roditeljskog dodatka, nego kako jasno i piše na pomoć porodicama sa tri ili četiri deteta koji kupuju ili adaptiraju stambeni prostor. Dakle ovaj članak sa Konkursom nije baš u vezi. Pa pre nego što se iznervirate i ostavite ovde komentar, pročitajte sadržaj. Sve najbolje mame.
Slavice, i sama sam pomislila na tužbu. Problem je što se nismo žalili na pomenuto rešenje u roku od 15 dana. Ja se nisam žalila jer sam pročitala da bih se žalila istom telu koje je to rešenje donelo. Verovatno sam pogrešila.
Draga Vanja,
U ovaj idejni projekat kojim Pokrajina pokušava da nadoknadi ono što nam je novim rešenjem uskratila, ja se ne uklapam. I da se sete da su pogrešili i propustili mame koje su rodile treće dete posle 25. decembra, ja ne bih mogla da konkurišem, jer ne adaptiram stan i ne kupujem nekretninu.
Ja sam, vidite, na osnovu rešenja moje Pokrajine i moje Republike podigla kredit koji sada treba da otplaćujem. A podigla sam ga jer sam verovala svojoj Pokrajini i svojoj Državi da će isplaćivati ono na šta su se obavezale.
Pokrajina je jednostavno donela novo rešenje kojim je ukinula prethodno. Ko mi garantuje da to neće uraditi i država posle nekog vremena? Meni za to vreme ostaje kredit koji treba da isplaćujem.
No, da se vratimo na moj pretodni komentar. Postavila sam ga, dakle, zbog porodica koje bi mogle biti oštećene ovim previdom, ne zbog sebe. A Vaš komentar je jako ružan. Niko ne rađa decu zbog državnih para. Deca se rađaju iz ljubavi. Ipak, ukoliko sistem (država, pokrajina) postoji, a mi smo deo njega, plaćamo ga na posletku, onda je u redu očekivati da se sistem i pobrine za nas, a ne da nas previdi, izneveri i zanemari.
To jednostavno ne sme da bude.
Ja sam upravo isto htela da pitam?
Roditeljski dodatak su ukinuli za decu od 25.12 a konkurski vaze za decu rodjenu od 01.01.2018.
Sramno. I jos nesto. Sta je preneto na drzavu odnosno republiku? Pa drzava vec daje. A na kraju krajeva to su potpuno razliciti budzeti i treba pitati gradonacelnika zasto nam se vredja inteligencija? I kako je moguce ukinuti nesto za sta si skupljao papire i za sta imas validno resenje. Znate mame treba da se skupimo i kolektivno tuzimo pokrajinu. Nije u redu ukinuti bilo sta za decu. Ali ako su imali nameru da "prenose" onda su trebali da prestanu sa skupljanjem papira i jednostavno ukinu podnosenje dokumentacije a oni koji imaju resenja treba da nastave da primaju novac. I naravno da "prenesu" i novac i da roditeljima isplacuju zbir pokrajine i republike. To znaci preneti sredstva. A ukinuti odnosno uskratiti nine jednako sa preneti.
Pa zar vam nije dosta deset godina po 12000? Zasto danasnje mame samo racunaju koliko ce dobiti za koje dete, pa jel radjate iz ljubavi ili zbog para?
Ko će ljudima ugoditi, ne valja kad ne daju, a kad daju onda malo. Pa šta hoćete više, da ih sutra ženite i udajete o trošku države.
Bebac, pošto ste Vi glasni u naše ime, molim Vas postavite našoj Pokrajini pitanje – Šta je sa porodicama u kojima se treće dete rodilo posle 25. decembra, a pre 1. januara, porodicama kojima je Pokrajina takođe ukinula rešenjem dodeljeni dodatak? A ukinula je jer smo dobili produžetak sa dve na deset godina državnog dodatka.
Mi smo nevidljivi ili su nas zaboravili?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »