Komentari za tekst "Evo kako trudnica sama da podnose zahtev za porodiljsko bolovanje"

Komentara
69
Ostavite komentar
Da li je neka mama otvorila porodiljsko nakon porodjaja, Posto mi u firmi ne daju resenje o koriscenju porodiljskog bolovanja dok se ne porodim?
Dokumenta za porodiljsko bolovanje:
1. Rešenje poslodavca o korištenju porodiljskog bolovanja i bolovanja radi nege deteta.
2. Zahtev za ostvarivanje prava na naknadu zarade, odnosno naknadu plate za vreme porodiljskog odsustva.
3. Izvestaj o privremenoj sprecenosti za rad majke u vreme porodiljskog bolovanja (doznaka kada počinje porodiljsko bolovanje).
4. Izvestaj o početku prve privremenosti sprecenosti za rad radi održavanje trudnoće (doznaka ako ste koristili trudnicko bolovanje).
5. Fotokopija kartice tekućeg računa.
6. Fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih za decu (ako ih ima).
7. Fotokopija lične karte.

Stavku pod rednim brojem 2. možete izvući iz pdf i istampati u fotokopirnici to popunjavati vi ili možete obrazac popuniti kada odete u 27 mart. Ali najbolje je da izvadite obrazac i popunite kuci jer će vam trebati pomoć knjigovodje.

Porodiljsko je najbolje predati dva do tri dana ranije pre datuma započinjanja svu dokumentaciju predati u 27-og marta.

Na koji mejl se salje zahtev?
Ćao devojke :) Da li neka od vas ima iskustva sa sledecim.. Naime poslodavac je preko nekog programa za novootvorene firme dobio povlasticu od drzave u vidu ne placanja doprinosa za nove zaposlene kojima je prvi posao. Sada zbog toga meni su doprinosi naravno 0 za taj period i porodiljsko mi je veoma malo jer su mi doprinosi placeni za možda mesec, dva. Vec dva puta su zalbe odbacene, cekam jos jedan odgovor. Da li neko ima iskustva sa ovim?
Stavka 1. Daje poslodavac
Stavka 2. Daje ginekolog iz Doma zdravlja
Stavka 3. Odnosi se na trudničko bolovanje koje je daje ginekolog iz Doma zdravlja, ukoliko niste koriste ne podnosi se
Stavka 5. Sekretarijat za socijalnu zaštitu u 27.marta
I sve se predaje u 27.marta? Jel da?
A stavke 1,2 i 3 gde uzimam odnosno ko mi ih izdaje?
U petak 08.02.2019. sam otvorila porodiljsko, ali nisam stigla da predam papire u opstinu, pa me interesuje postoji li vremenski ogranicen period za predaju dokumentacije? Zahvalna unapred na odgovoru
Interesuje me u koju Gradsku upravu nosim dokumentaciju za porodiljsko,u gradu u kome zivim ili u kom je firma?(zivim u Pancevu,radim u Beogradu)
Pozdrav
Napredujemo,sad sa stomakom do zuba treba da ideš od vrata do vrata i da nosiš papire i još da čekaš na isplatu kad administracija završi. Strašno!!! A šta je falilo starom sistemu?! Kuda plovi ovaj brod...
Zdravo devojke :) moze mala pomoc. Mene buni jedna stvar, koju doznaku mi predajemo u sklopu dokumentacije? Onu prvu kad smo otvorile trudnicko ili poslednju pred porodiljsko koju nam ginekolog daje? To mi jedino nije jasno u celoj prici, jer sam ja sve doznake nosila u firmu. A u spisku pise samo DOZNAKA.. Neka nam je Bog u pomoci..
Prvu trudnicku i porodiljsku - znaci dve doznake. Uzmi iz firme, ako su ti uzimali originale. Meni su uvek kopirali i vracali original da imam...
Ćao devojke,
Može li neko ko je već predao papire napisati u kom terminu se predaje papirologija u Sekretarijatu? Na njihovom sajtu sam naišla na različite podatke o radnom vremenu.
Hvala unapred. :)
Muž predao za mene papire u pola osam ujutro. :)
Od 9h rade do 15h u Beogradu.
Da li se zahtev za porodiljsko moze predati ranije, u 7.mesecu trudnoce,posto se na resenje ceka oko 2 meseca??
Ako neko sazna molim da nam javi..
Hvala
Porodiljsko se otvara najranije 45 dana pre termina a najkasnije 28 dana pre termina. Ocigledno je da cemo otvoriti sto kasnije da bi duze bile sa nasim bebcima kuci. Znaci ne vredi otvarati ranije zbog papirologije, jer se ceka jmbg bebin. Neke zene su htele ranije da otvore sa sto kasnijim datumom ne bi li manje cekale novac od drzave (tako sam razumela), jer izgleda da ce bar 3 meseca kasniti uplate, (dok se prikupe papiri, predaju, saceka resenje, pa posle resenja cekanje na uplate).
Neko je ovde pomesao platu porodilja sa roditeljskim dodatkom..
Hvala unapred na svim informacijama koje cete nam ostaviti ovde u vidu komentara: za podnosenje zahteva i naravno koliko se ceka na isplatu. .
Zvala sam 'svoju' gradaku upravu....Mozete da predate dokumentaciju kad god, ali resenje se radi tek kad tede dobije izvod iz maticne knjige rodjenih i svoj jmbg...tako da ne zurite dok se ne porodite, to moze i neko umesto vas. Svakako vam trebaju doznake,resenje iz firme da ste na porodiljskom, zahtev koji se dobija u Opstini i tekuci racun
Ne moze ranije, na zahtevu koji se popunjava pise se jmbg
sad mi nije jasno kako moze ranije porodiljsko da se preda ako ti treba jmbg novorodjenceta?ili je to samo za roditeljski...em sam glupavaq od hormona em je sve zamrseno da i normalna ne znam da li bi razumela
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »