Komentari za tekst "Mama došla s posla pa se uporedila s tatom. Razlika je drastična!"

Komentara
9
Ostavite komentar
Većina žena je odgajana tako da je potčinjena muškarcu i misli da on treba da radi i to je to,a ona sve ostalo. Pa ko vam je kriv što ste se loše udale? Ja o ovim stvarima ne razmisljam. Nemamo dane kad palimo mašinu,ko od nas dvoje vidi da ima veša za pranje ubaci i upali, posle opet ko se zatekne kod mašine kad završi uzme veš i prostre. O tom vešu na štriku niko ne razmišlja, muž izađe nešto da uzme do terase i ukapira da je suv i uzme ga,baci na kauč i svo troje slažemo, (ne peglamo ništa, ne vidim svrhu, isto je sve kad se obuče). Naše dete od 14 meseci to obožava,pa nas dvoje složimo, ona rasturi, tako par puta i nama baš zabavno. Kuvanjem se ne bavimo da o tome ne znam kako mislimo. Stavim dete u hranilicu i dam mu kutlaču da se igra i tako me gleda,a sve spremimo za max 30 min,jer ne pržimo masno i sl.gluposti, za pola sata imamo zdrav obrok, oko koga je najveći posao samo iseckati i to je to. U nabavku odemo svo troje jednom mesečno,to ne smatramo obavezom,nego uživanjem. Dete se voza u onim kolicima za kupovinu, posle svo troje slažemo po istom principu, mi vadimo iz kesa u stavljamo gde treba, dete povadi sve iz kesa, pa opet stavlja i tako se igramo. U glavnom da ne smaram, ko se u ovome pronašao loše se udao. Moj muž kad usisa nije usisao meni,nego nama, pa i on živi tu,nije gost.
Ja sam napustila posao, radim od kuce za mnogo manje novca. I cesto cujem osudjivacke komentare, pa sto si zavrsavala fakultet, nabila si se u kucu itd. Upravo zbog ovakvih stvari, radila sam podjednako odgovoran posao kao moj suprug, cesto uz prekovremene sate. Posle posla bih postavljala sto, sredjivala, stavljala masine vesa, ribala kupatilo, spremala garderobu za vrtic detetu, meni i muzu za posao i tako svako vece do 12h, 01h. Onda ustajanje pre 6h i sve iznova. A suprug on bi se zaista poigrao sa detetom dok pomalo cita novine, dremali bi zajedno, i odmarali. Secam se da sam ih cesto posmatrala sa ljubomorom dok se igraju i leskare. Sada sam.zahvalna bogu sto sam ipak privilegovana da ne moram da radim, sto sam u tome imala podrsku supruga i finansijske mogucnosti su nam to dozvolile. Ali skidam kapu svim zaposlenim mamama. Svaka vam cast mame!
Generalno tačno. Ja sam ta koja je trenutno kući sa bebom od godinu dana jer sam trenutno bez posla ali odradjujem gomilu stvari sve sama, i idem u nabavku sa detetom, kuvam, peglam, cistim, perem, pakujem stvari, postavljam, rasklanjam, kupam dete, uspavljujem ga, vodim kod lekara...priznajem ima dana kada mi bude pun k...c svega, dodje mi sve da oteram gde sunce ne sija, ali svesna sam da moj muz dodje mrtav sa posla i da samo zeli bar sat vremena tisine. I svesna sam da ce mi biti jos teze kad krenem da radim jer sam apsolutno bez ikakve pomoci oko kuce i deteta. A muzu jedino zameram sto cim dodje ukljuci tv i drzi ga non stop upaljenim tako i kad pokusam da pricam sa njim dobijem neki poluodgovor sto me izludjuje i sto sam mu jasno stavila do znanja.
Žene generalno rade više od muškaraca, to je istina i to nije dobro. S druge strane, ovo je 21. vek i pravila više nisu zacrtana u kamenu. Ako joj ne odgovara podela posla oko kuće i dece s mužem, neka se dogovara s njim o tome, umesto što k...a po internetu. Dok naš sin nije napunio tri godine, ja sam bio taj koji radi od kuće da bih mogao da se staram o njemu kad je bolestan, a žena je bila 8h dnevno na poslu. Ništa nam je falilo, ni meni ni njoj.
Donesi kući pare, zaradi, tegli, nosi, pomozi i na kraju ništa nisi uradio. Udovoljo ženi, šefu, rodbini. Igraj se sa decom pričaj, pravi gluposti i opet neko misli da je miž trebao i da doji i da se porodi.
Muž treba da bude podrška i svj deo posla da obavi i sve je stvar dogovora.
Pa u pravu je covjek.
Zena samo nosi trudnocu, porodi se, vodi računa o djeci, kuci, muzu (familiji generalno), cisti, pere, riba, kuva, pegla, zabavlja dijete,
docekuje rodbinu, prijatelje, pocne da radi pw onda I ONA ZARADI I DONESE I TEGLI, samo sto na sve to i dalje mora da vodi računa o apsolutno svemu u kuci. I onda se vi cudite kako smo to nekih dana, za ime Boga, umorne i kako bas i nismo odusevljene idejom da ste drustvo bas toga dana pozvali u goste kad zena mora opet da izmisli sta da spremi i doceka.
I plus treba da izgleda top i njeguje sebe.
Pa rodjaci, ne stavljajte se u isti kos sa zenama.
Kome da bude podrska i u cemu? Muz treba da bude otac i suprug. Ne treba da podrzi nego da odradi deo kucnih poslova, pri cemu ne pomaze zeni na taj nacin nego cisti sopstvenu kucu, iznosi sopstveno smece, bavi se svojim detetom. Nigde ne pise da zena treba da obavlja sve kucne poslove, slozicete se, prljamo zajedno, peremo zajednicki ves, jedemo istu hranu.... zasto nesto od toga ne bi muskarac uradio? Nemojte stvarati frustrirane i nesrecne zene. Domacinstvo kao i brigu o deci vodite zajedno i budite srecni sto imate o kome da se brinete i sta da odrzavate.
Udale ste se za delioce sperme, srecan vam zivot zelim. Ovaj post je suvisno komentarisati imajuci u vidu razlike u mentalitetu i sistemu zivljenja istoka i zapada, ali za one koje su zdusno prihvatile zapadni sistem 24h posla za zene bez realnog sagledavanja posledica imam samo nerazumevanje. Po meni muskarac je taj koji treba da obezbedi finansije i pomogne u kuci oko velikih stvari, a zena ukoliko zeli da radi treba da radi, pola radnog vremena ili posao u kojem se nalazi a ne zamara previse. Naravno u slucajevima gde zena mora da radi da bi obezbedila egzistenciju porodice podravumeva se da muskarac treba da obavlja sve poslove kod kuce i odgaja decu. U svakom slucaju sve se svodi na to kakvog ste muskarca izabrale lepotice, bildera, frajera, donatora sperme ili coveka koji ce vam biti oslonac i podrska. Nemojte kukakti po fejsbucima kako su svi muskarci isti jer ste se zaj**ale... Poyy
Istina ziva, citam i u potpunosti se pronalazim. Zensko je za muku rodjeno
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »