Komentari za tekst "Ko nema sedišta za decu, platiće kaznu i do 120.000 dinara!"

Komentara
10
Ostavite komentar
Kažnjivo je u svakom slučaju.Svaki taksista bi trebao da ima sedište kao i ostalu opremu,a za prevoz sa rođakom ili komsijom Vi treba da mislite tj.da nosite sa sobom.
Zna li neko da li se placa kazna i u slucaju da me poveze rodjak/komsija/taxi koji ne nosi decja sedista? Da li se u tom slucaju odgovara i ko odgovara?
U potpunosti se slazem. Samo treba i definisati sta kad mama sa detetom hoce da sedne u taxi vozilo. Na zapadu taksisti u gepeku nose autosedista...
Ovo me nešto podseti, kaže meni moja kuma kad idu na more da se vozi sa detetom pozadi. kakve veze to ima kad ono nije u autosedištu. nek mi je šta hoće, al isto tako da ih oderu kad su nesavesni roditelji.
Mene zanima da li se pod sediste podrazumeva i ona "sedalica", samo za ispod guze i dete naravno proposno vezano zadnjem pojasem?
Sedalica se zove buster (baster) i koristi ga dete od 15 do 36kg/odnosno od 3.godine
Dete sedne na njega i veže se pojasom iz auta.
Sediste do tri godine zivota, a posle sedalica do 130cm visine mislim.
Dete uzrasta od 4 do 11 godina MORA da koristi "sedalicu" na zadnjem sedištu automobila, koliko sam ja razumela odredbu novog zakona.
I treba da plate, deciji zivot nema cenu. Roditelji treba da shvate da decu stavljaju u stolicu zbog njihove bezbednosti a ne zbog policije.
I treba da plati.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »