Komentari za tekst "Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom"

Komentara
9
Ostavite komentar
Da li neko zna sta je sa nama koje, po jos uvek neizmenjenim zakonu, primamo sramotno niske novcane iznose, jer smo ostale trudne u "pogresnom" trenutku? U mom slucaju ta cifra je 1100 din mesecno za porodiljsko bolovanje. Taman da kupim pola pakovanja pelena...
da li neko moze da odgovori kako ce se racunati novcana naknada za porodiljsko, s obzirom da sam trenutno na porodiljskom do jula 2019, a opet sam trudna? da li se racuna isti prosek kao za ovo porodiljsko ili nesto drugacije?
Da li poslodavac moze da zadrzava pare koje dobije da da trudnici?
Moze da radi sta mu se prohte....moj ne samo sto zadrzava vec mi sve uzima kao on je placao za mene doprinose, on je meni ucinio, sta hocu jos i pare...Tako da....
Nadam se da ce ovo procitati neko iz Bebca ko mi moze pomoci da pronadjem odgovor,elem, moj poslodavac tek isplacuje platu za septembar 2014, i to meni sa kasnjenjem od oko 20dana u odnosu na moje kolege a ja sam na porodiljskom.. secam se da je bila neka prica da ce od 1.1 vaziti uredba kojom ce porodikje primati zaradu ne zavisno do kpg je meseca sa isplatama stigao poslodavac? Da li sam u pravu, ima li neke sanse da ja krenem da dobijam normalno bolovanje a ne da molim poslodavca svaki put da mi izvrsi uplatu onoga sto mi po zakonu pripada?
Mene interesuje da li imam pravo na porodiljsko odsustvo i odsustvo sa rada radi nege deteta, ako sam primljena na ugovor (ugovor a privremenim i povremenim poslovima)? I da li mogu da dobijem otkaz ako sam trudna i tako sam primljena?
Zanima me da li je počela da se isplaćuje pomoć od 20 000 dinara mesečno za treće dete ?
pozdrav svima.imam jednu nejasnocu u vezi roditeljskog dodatkom. imam dete iz prvog braka i sada drugo. da li ja primam kao za drugo?prvo dete ne zivi kod mene a imam pravo da ga vidjam...
Vidim da su podaci azurirani 30.08.2010. ali mislim da se obracun naknade za porodiljsko vrsi pa novom zakonu tako sto se uzima prosek za poslednjih 12 meseci.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»