Komentari za tekst "Šta je sindrom nestajećeg blizanca?"

Komentara
14
Ostavite komentar
Kod mene je bio slucaj prirodne trojke u 6.nedelji,vec u 8.nedelji ostaju 2bebe,a u 13.na expertnom saznajem da je samo jedna beba ostala...nisam imala nikakvih komplikacija povodom toga...Sad sam 18.nedelja i nadam se da cemo dogurati do kraja,radila sam amino da vidimo jel sa ovom bebom sve u redu 👶❤
A sta se desilo sa bebama koje nisu prezivele da li si dobila neku inekciju ili si iskrvarila? Kako ste sad ti i tvoja beba?
Moj slucaj je takav da sam imala vantjelesnu i buradila betu 6 dana nakon embriotransfera koja je bila 137 (stim da csu vracene 3 blastociste) da bi 9. Dan beta pala na 31. Da li je moguce da je to beta odnjednog ploda ?
Moja snajka ima isti slucaj sto se bete tice,kako se na kraju zavrsilo kod vas,posto jako brinemo,a postoji mogucnost da je blizanacka pa da li je mozda beta jednog ploda.
Ista stvar i kod mene...u 6oj nedelji sam saznala da su blizanci,u 11oj nedelji je ostao jedan plod. Iskreno bilo mi je tesko jer sam dozivela kao gubitak deteta,ali sada sam 22.nedelja i jedino sto zelim je da sve bude ok do kraja,kao sto je sada :) beba koja je ostala,devojcica,odlicno napreduje i nadam se da ce tako biti i ubuduce :)
Ja sam par dana osećala bol u predelu jajnika,nije bio mnogo jak ali dovoljan da odem i uradim UZ i shvatim o čemu se radi. Koliko sam razumela doktorku moglo je da dođe i do krvarenja ali kod mene to nije slučaj. Meni je ostala opna od tog ploda,a sam embrion se apsorbovao. Od tada više nisam imala nikakvih smetnji osim što je ovaj zdravi plod ostao nisko ali to se dešava i kod normalnih trudnoća. Nadam se da sam pomogla. Pozdrav!
Jel možeš da mi napises simptome tog pobacaja?
Ja sam preziveli blizanac, onaj zli, levoruki :)
I ja sam 😂
I ja isto.Ako vidis ovaj komentar volela bih da te pitam kako se nosis sa tim?Mislim da si ti ziva a tvoja seka ili bato nije.Posto ja sam skoro saznala i nije mi bas lako...
I kod mene je isto.U 7.nedelji je bilo 2 ploda,ali se culo samo jedno srce.Sad sam u 29.nedelji,i ako Bog da,sve ce biti u redu.Nisam imala ni bolove ni krvarenja.Bolje je tako,ako vec mora biti,na pocetku,nego da dodje do nekih komplikacija kasnije.Inace vec imam blizance od 9 godina,mislim da bi bilo previse! :)
Sada moja dusica,koja je ostala u majkinom stomaku,ima skoro 5 meseci,dobila je 10/10 na porodjaju,hvala Bogu,sve je u redu!Inace,jedan od starije brace blizanaca zaostaje u psihomotornom razvoju,i plasila sam se da ako ostanu blizanci ne bude istih problema,ali moja malena je savrseno zdrava!Hvala Bogu!
I nas u prvoj teudnoci. Tacnije bilo je tri ploda u 7-8 nedelji, a vec u 10toj samo jedan! Sve je bilo ok sada dasa ima 6 god i pored sestre od 4 god ceka jos jednog batu!
Nas slucaj.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»