Komentari za tekst "Šta je Gatrijev test i kad se radi?"

Komentara
26
Ostavite komentar
Ovaj test se radi u svim porodilistima osim u Novom Sadu, jer je otpustanje beba u roku od 72 sata, a test se radi 5. dan po rodjenju. Zato se naknadno ide na testiranje. Test je obavezan i pise na otusnoj listi
To se radi svakoj bebi u PORODILISTU,i sve bebe MORAJU proci ovaj test,hteli vi to,ili ne....Suzana tvojoj bebi su isto uzimali krv,budi sigurna u to,mislim da ne moraju da obaveste roditelje o tome,jer je ovaj test OBAVEZAN!!!!I od uvek postoji!!!!!
Taj test ne postoji od uvek, vec u Austriji, Nemackoj, Svajcarskoj postoji od 1966 godine. Tako da nasi roditelji , recimo moj otac 1963 godine NIJE testiran time...ma da je to u srbiji tek mnogo kasnije pocelo da se testira !! Moja cerka ima Pku, tako da sam se dosta informisala ;)
Dragi roditelji,
nista ne brinite,mojoj bebi su radili ovaj test jer je imao zutilo.Ja sam to prihvatila jer test ipak moze upozoriti na neke promjene pa da ih na vrijeme rjesavate.

Pozdrav iz Banja Luke
moja beba ima 4 meseca i ja sada prvi put cujem za ovako nesto,niko me nije obavestio o tome,ni u porodilistu,a kamoli ovako.ja sam sokirana...
Mene samo interesuje da li neko moze da me ubedi da su sve te analize deo normalne procedure koje se obavljau u Srbiji. Nisam siguran. Pa znate kolio bi se onda povecao obim posla koje bi zdravstvene ustanove trebale da obavljaju, a tek kolike bi plate trebali da imaju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Upoznajte se sa svim opasnostima koje vrebaju iz kućnih bazena, kao i načinom kako da se predupredi ozbiljno oboljevanje mališana... »
Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) dao je odgovore na ovo pitanje »
Krvarenje je najobilnije tokom prvih par dana nakon porođaja, nakon čega se postepeno usporava. »
Pogledajte zašto eksperti preporučuju VERIFIED ® 3.0 prenatalni test »
Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) dao je odgovore na ovo pitanje »
Koliko je naš organizam spreman da se aklimatizuje i adaptira novim klimatskim uslovima… »
Pročitajte reakciju i pismo porodilje koje smo dobili u izbornoj noći »
Pre mesec dana prvi put sam postala mama. Rodila sam zdravu i predivnu devojčicu tešku 3.400 gr u porodilštu Narodni front »
Važno je razumeti da je med i te kako zdava i dobra namirnica, ali je vrlo VRLO opasan za bebe... »
Pročitajte savete kako da voće i povrće učinite duže svežim i upotrebljivim za jelo »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...