Komentari za tekst "Šta je Gatrijev test i kad se radi"

Komentara
31
Ostavite komentar
koliko ja znam nije potrebno. jer do 4 je skroz normalan rezultat. moja beba je imala na prvom testu oko 8, ma da se kod nas kontrolise 3-4 dana po rodjenju u bolnici jos...ne moras privatno da juris taj test... pa kada smo opet morali da lezimo u bolnici je rezultat bio 14 pa 15, pa je dosao do 18,9 oa smo poceli terapijom.... sada moja cura ima hvala bogu 10 i po meseci i ziva je i zdrava! rezultati su joj uvek izmedju 1-4 sto je super, izbor hrane je prilicno veliki, samo sto je dosta skuplja hrana ..ali to nema veze.... vazno da je nasim bebama dobro :) pozdrav
Testirajte bebu,nemojte se voditi time kako bebe koje se rode na planini 200km od veceg mesta...Zasto detetu uskratiti normalan zivot?!Ako je test pozitivan i na vreme se primeni terapija ishod je taj da vase dete moze narmalno da se razvija i socijalizuje.
Baš me zanima kako bebe rođene negde na planini, 200km od većeg mesta, rođene u kući, vode na taj test?! Tako važan, i obavezan....??
U Novom Sadu se radi van porodilista, ali na otpusnoj listi pise kad treba da se odradi, i naglaseno je da je obavezan test, i da roditelji koji ne odvedu bebu na testiranje mogu da budu krivicno gonjeni zbog toga! Mojoj bebi su ga odradili u Decjoj bolnici, jer je tamo bila na lecenju.
Kada sam lezala u porodilist,u sobi je visio plakat ,koji je detaljno objasnjavao sve u vezi ove procedure.Ne znam za duga porodilista,ali u Beogradu bebama vade krv treci dan tj. pred otpust.
Ovaj test se radi u svim porodilistima osim u Novom Sadu, jer je otpustanje beba u roku od 72 sata, a test se radi 5. dan po rodjenju. Zato se naknadno ide na testiranje. Test je obavezan i pise na otusnoj listi
To se radi svakoj bebi u PORODILISTU,i sve bebe MORAJU proci ovaj test,hteli vi to,ili ne....Suzana tvojoj bebi su isto uzimali krv,budi sigurna u to,mislim da ne moraju da obaveste roditelje o tome,jer je ovaj test OBAVEZAN!!!!I od uvek postoji!!!!!
Taj test ne postoji od uvek, vec u Austriji, Nemackoj, Svajcarskoj postoji od 1966 godine. Tako da nasi roditelji , recimo moj otac 1963 godine NIJE testiran time...ma da je to u srbiji tek mnogo kasnije pocelo da se testira !! Moja cerka ima Pku, tako da sam se dosta informisala ;)
Dragi roditelji,
nista ne brinite,mojoj bebi su radili ovaj test jer je imao zutilo.Ja sam to prihvatila jer test ipak moze upozoriti na neke promjene pa da ih na vrijeme rjesavate.

Pozdrav iz Banja Luke
moja beba ima 4 meseca i ja sada prvi put cujem za ovako nesto,niko me nije obavestio o tome,ni u porodilistu,a kamoli ovako.ja sam sokirana...
Mene samo interesuje da li neko moze da me ubedi da su sve te analize deo normalne procedure koje se obavljau u Srbiji. Nisam siguran. Pa znate kolio bi se onda povecao obim posla koje bi zdravstvene ustanove trebale da obavljaju, a tek kolike bi plate trebali da imaju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Dečaka je u bazen gurnulo drugo dete u trenutku kada je čuvar bazena bio odsutan »
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jedan od esencijalnih vitamina za pravilno funkcionisanje celog organizma »
Koji su simptomi polenske alergije i kako ih ublažiti »
Jedan od esencijalnih vitamina za pravilno funkcionisanje celog organizma »
Potreba za vitaminima u trudnoći povećava se jer su vitamini potrebni i bebi »
Koji su simptomi polenske alergije i kako ih ublažiti »
Ja bre ne želim penziju i neću da potpisujem tu peticiju! »
Izluđujuća tuga stavila je glatki sjaj straha na površinu svega što sam osećala »
Čana i njegova porodica su postali svojevrsna lokalna senzacija, koja je privlačila turiste »
Mama u Južnoafričkoj Republici rodila desetorke »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Hormoni su odgovorni za to što novopečeni očevi više uživaju u igranju i nežnosti sa bebom »
Ono kad ti je tata idol - još od zaista malih nogu »
Dečaka je u bazen gurnulo drugo dete u trenutku kada je čuvar bazena bio odsutan »