Komentari za tekst "Beba i kućni ljubimci"

Komentara
8
Ostavite komentar
Ja sam majka dvoje dece
Starija kćerkica ima 5 godina a sin 2,5 mjeseci
Imamo dva psa Chihuahua od 6 godina i Rottweiler od 8 mjeseci
Ako pravilno postupate sa svima niko nije ljubomoran
Kad smo došli iz bolnice sa oba djeteta smo spuštali
Psima da ih upoznaju i od tog prvog susreta su oba psa zaštitnički
Nastrojena prema deci
A sto se tiče dlaka po kući svaki dan usisivač par puta dnevno mora da radi
😂😉
U 12 nedelji sam trudnoce,Imam malu civavu koja spava sa mnom u krevetu, dete bi imalo svoj krevetac, da li postoji mogucnost da dlake I samim tim spavanje psa u mom krevetu moze naskoditi bebi? I ako postoji , kako to da regulisem na najbolji nacin ?
U 30toj sam sedmici trudnoce jos malo ce beba doci a imam jednog zeku koji je stalno pusten valjda nece biti ljubomoran na bebu nadam de da ce biti dobri drugari 😀jeli ima neko vec bebu i zeku?
34 sam nedelja i imamo i macora od 14g (koji nikad nije izasao napolje) i dobermana od 6g i to u stanu. Ali werujem da nece biti problema... Samo wise ciscenja :-)
Moj sin je dobio psa sa 2,5 godine, jer sam smatrala da je u svakom pogledu zdravije da odrasta sa zivotinjom.. Pas je dobar deo dana u dvoristu a isto tako kao i noc provodi u kuci..
Naravno da ta kombinacija iziskuje vise vremena kad je rec o higijeni, ali nikako nije losa kombinacija..
Meni je dete inace slabijeg imuniteta bilo i ranije a za ovih sest meseci koliko ima psa razboleo se tri puta i svaki put kad je bio u gostima kod babe:) koja nema ni jednu zivotinju.
Ja se spremam na drugo dete i ni malo nisam skeptik po pitanju kucnih ljubimaca s tim sto oni onda yaista moraju biti vakcinisani i besprekorno praceni i zdravi, u tom slucaju oni za decu mogu biti samo pozitivni
Imam bebu od mesec i po dana i psa starog 10 godina. Od momenta kada je shvatio da ce doci beba, a shvatio je pre nas, postao je zastitnicki orijentisan. najpre prema meni, a potom i prema bebi od prvog momenta kada je stigla. Laje kada beba place, obavestavajuci nas, i ne pravi ama bas nikakve probleme, niti je ljubomoran. Ne dozvoljvavamo mu da ulazi u sobu gde je beba, ali je beba preko dana ceo dan sa njim u dnevnoj sobi, iako je pas veliki u dugodlak. Niko nikog ne dira. Sve je kao i ranije, samo je beba tu.
Imamo dve devojčice starija ima 4, a mladja 1 godinu. Mešanku pudle i terijera imam nekih 3 godine pre rodjenja starije.
Bilo je "iskrenih saveta" iz okruzenja da se zamislite "otarasimo psa" :( Grozno. Ipak, bilo je neophodno da uvedemo neke izmene. Pas je par meseci pre mog prvog porodjaja morao da promeni naviku da spava kod naših nogu na krevetu pa je dobila novi udoban krevetić. Vrata decije sobe držimo zatvorena tokom dana, i tu zaista pas nikada nema pristup (u dečijoj sobi devojčice uglavnom spavaju, a aktivan deo dana borave u dnevnoj sobi). Takodje par meseci pre mog prvog porodjaja uveli smo šišanje na svaka 2-3 meseca, higijensko šišanje tj. skraćivanje dlake što dosta olakšava održavanje higijene u prostoru.

Sada, dok je mladja ćerka u fazi puzanja i prohodavanja pas provodi manje vremena tokom dana u dnevnom boravku. Pod svakog jutra prebrišemo i mirna sam. Kada beba bude potpuno prohodala i prestala da boravi na podu, nauči da svoje igračke drži na nameštaju... pas će celodnevno boraviti u dnevnoj sobi sa nama.

Preporučujem da sami odredite svoje prioritete i tako isplanirate prostor na kom pas boravi. Osim toga, vremenom ćete uočavati i prilagodjavati se novonastalim okolnostima - deca ce rasti i ljubimac ce za njih biti ravnopravan clan porodice.
Treba napraviti zdravu ravnotežu izmedju navika ljubimca koje ne smeju biti previse poremecene i promena koje su neophodne u nekim slucajevima.
u 20-oj sam nedelji trudnoce... za nekoliko meseci ce doci beba a ja imam malog terijera koji se puno linja pa me interesuje ako mi neko moze odgovoriti, koliko je rizicno da pas bude pored tek rodjene bebe?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Upravnica GAK Dr Dragiša Mišović - dr Slađana Mihajlović govori o situaciji u klinici tokom epidemije korona virusa »
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Upravnica GAK Dr Dragiša Mišović - dr Slađana Mihajlović govori o situaciji u klinici tokom epidemije korona virusa »
Dr Nikolić trudnicama starijim od 35 godina preporučuje detaljniju prenatalnu dijagnostiku »
Od početka pandemije koronavirusa, skoro 300 dece primljeno je u KBC Dragiša Mišović. Trenutno ih je osmoro »
Zašto i kako treba koristiti Sudocrem pri svakodnevnoj nezi pelenske regije »
Swimming Dad odgovara na najčešće nedoumice roditelja u vezi sa plivanjem »
Mama Milena sa nama deli svoje utiske o trudnoći i porođaju tokom korona virusa »
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Iako se možda ne slažemo savršeno sa svojom majkom, ona nas poznaje bolje od bilo koga drugog »
Vreme provedeno na podu omogućiće bebi brži razvoj »