Komentari za tekst "Ko ima pravo na alimentaciju?"

Komentara
47
Ostavite komentar
Tebi je krivo sto se opet ozenio. A druga stvar,ako ti je malo alimentacije,nadji posao pa radi,a ne gledaj da li tvoj ex ima novu zenu. Tebe to boli i krivo ti je sto pre njega nisi nasla novog coveka i udala se. Uaaa za razmazene zene! STOP DISKRIMINACIJI OCEVA!
Poštovanje,
evo kontradikcije, razveden sam dve godine imamo dava sina i redovno plaćam alimentaciju u iznosu od 40% mesečnih primanja sem za mesec juli kada dečaci provode ceo mesec kod mene. Bivša supruga podnosi neke trivijalne tužbe o neizmirenim uplatama gde sud donosi istog dana presudu o prinudnoj naplati bez konsultacije samnom ili mojim poslodavcem o visini mojih primanja već usvaja usmeno dat iznos mojih primanja od strane bivše supruge i bez sudskog rešenja upućenog meni mi blokira platu na meni nepoznat iznos. ovo nije Harlem pa da se upri prst u nekoga i kaže se on je veštac hajde da ga spalimo. Valjda treba da svaka strana kaže nešto ili priloži traženu dokumentaciju pre nego što bude osuđen. Ja ne bežim od svojih obaveza prema mojim sinovima i ne žalim se na bivšu suprugu jer ja sam nju birao za ženu kao i ona mene za muža ali ta deca nisu nas tražila vać mi njih i dužni smo da ih izvedemo na pravi put a ne da se prepucavamo oko novca jer oni nisu strvar. Ja samo želim mir u svom životu a ako moja bivša supruga u bilo kom momentu oseti da nije u mogućnosti da se stara o njima ja sam spreman da preuzmem odgovornost za dečake bez ikakve nadoknade od strane bivše supruge i bez ograničavanja dečaka da provedu vreme sa majkom jer za odgajanje dece su potrebne četiri a ne dve ruke. Smatram da zakon o porodičnom pravu se više bavi novcem nego samom decom i da pospešuje razvode brakova što uopšte nije dobro a o socijalim radnicima ne bih ni da komentarišem, nisu vredni toga.
Hvala najlepše..
Solo tata.
Saša, odlično ste preneli iskustva koja su nažalost iskusili mnogi očevi. Kao što nam je poznato, mnoge žene teže da "izvuku" što je moguće više novca na ovaj ili onaj način, ne razmišljajući da tim potezima prvenstveno škode deci, jer je taj novac zanemarljiv za njih koliko ih boli sukoba roditelja. Zakon ovo podržava uz pomoć socijalnih radnika (za koje se apsolutno slažem da nisu vredni komentara), a posledice za decu zbog produbljivanja sukoba mešu roditeljima, su nemerljive i u potpunosti zapostavljene.Ovo je jedan od bitnih faktora zbog kojeg se sve manje muškaraca odlučuje da uđe u brak, te samim tim dolazi do drastičnog pada nataliteta! I na kraju: da li je iko čuo za slučaj da otac staratelj tuži majku deteta?!?!
A od tad je proslo dve god.Slican slucaj :dvoje dece su provela mesec dana kod oca .Majka trazi alimentaciju i za taj mesec ,ko je u pravu ?
Sud sigurno nije doneo presudu isti dan kada je tužba podneta i uvek imate pravo na pravni lek, a sud je sigurno dosudio iznos prema prethodnoj odluci. Vama niko ne brani da tužite i tražite smanjenje alimentacije. Nije jasno kako to da redovno plaćate, a da je sud presudio u korist dece kao poverilaca alimentacije.
Postovani,
razvedena sam pet godina, imam sina od sedam godina bivsi supruznik neplaca redovno alimentacoju, dva puta sam ga tuzila I svaki put placanje duga se oduzi na tri meseca, iz tuzilastva su mi rekli da svaki put moram ponovo da podnosim tuzbu. Meni to deluje glupo I prenaporno da svaki put sastavljam novu tuzbu jer nemam sredstava za advokata. Znam da ima drugu porodicu I troje dece, netrazim povecanje alimentacije zbog pptrebe detea, nezove, neposecuje sina. Pa vas pitam dal postoji nekakav drucaciji nacin da olaksam I sebi I sinu dugovanje alimentacije, u smislu pored administrativne zabrane dal postoji jos nesto?
Unapred zahvalna
Možete samo da ga redovno tužite, i da se žalite, ali, ako kao što i sami kažete, neće da plaća alimentaciju, onda mu sledi zatvor. A od toga što je on u zatvoru nećete dobiti ništa, (bar ne finansijski). Ima i slučajeva kada može uslovno da mu se odredi da MORA da plati toliko, pa toliko da mu se odbija - skida sa plate, ali on može način da i to prevaziđe, i samo ode u zatvor.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Upravnica GAK Dr Dragiša Mišović - dr Slađana Mihajlović govori o situaciji u klinici tokom epidemije korona virusa »
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Upravnica GAK Dr Dragiša Mišović - dr Slađana Mihajlović govori o situaciji u klinici tokom epidemije korona virusa »
Dr Nikolić trudnicama starijim od 35 godina preporučuje detaljniju prenatalnu dijagnostiku »
Od početka pandemije koronavirusa, skoro 300 dece primljeno je u KBC Dragiša Mišović. Trenutno ih je osmoro »
Zašto i kako treba koristiti Sudocrem pri svakodnevnoj nezi pelenske regije »
Swimming Dad odgovara na najčešće nedoumice roditelja u vezi sa plivanjem »
Mama Milena sa nama deli svoje utiske o trudnoći i porođaju tokom korona virusa »
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Iako se možda ne slažemo savršeno sa svojom majkom, ona nas poznaje bolje od bilo koga drugog »
Vreme provedeno na podu omogućiće bebi brži razvoj »