Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
587
Ostavite komentar
Hvala na odgovoru draga, spava sa nama od drugog meseca stavljam joj calgela na varalicu jer je napunila 8 meseci zubici jod nisu izasli, ali mislim da je definitivno odbacila varalicu :D samo sok i voda ..mislim da ne voli da spava nikako ..bilo je perioda kada je spavala 10 sati uvece, opet se vratila na 8 ..plus prepodne sat ipo,i popodne :D i nece drugacije.. pre neko vece je toliko plakala nisam mogla da je smirim dok nisam skontala da hoce sok malo je smanjila budjenje al svela je na svakih sat vremena :D
Moja beba se u poslednjih nedelju dana budi na svakih 15min uvece.. da li jos neko ima taj problem?Ima 7ipo meseci jako lepo jede kasice 3 na dan i jos ad pije, i oko 4 ujutro jos uvek ima taj obrok, 2 zubica su izasla ..pricala sam sa drugaricom njen bebac ima 2 meseca i isto se budi cak i na 10min :O da li neko zna sta se desava i kako da to sprecim..Par noci mislim da cu odlepiti :( do sad je htela varalicu i nije pila sok samo vodu uvece kad se budi legne oko 9 a krene oko ponoci samo se naliva vodom i sokovima pa tek onda hoce varalicu san 15min, budjenje i krug..
zubica su bila 2 krenula onako grebuckalo belo izviralo i sada jednostavno ih nema da li su desni otekle pa se ne vide ne znam al jednostavno nema.. :
Stavite je sa vama u krevet,kada se probudi vratite joj cuclu,mozete staviti malo daktanola na dudu...ja mesecima nisam spavala,i isto se tako budii na 10 min.i od kad spava sa nama spava celu noc,do 9h ujutru,probudi se ali mu vratim dudu i on nastavi...sad su u periodu kad hoce paznju cak i kada spavaju... preko dana spava u krevecu,a uvece sa nama,kazu da ne valja,navicicce se,ali kao sto je navikao tako ce se i odvici...probajte...
Pozdrav svim majkama i bebicama :) Da li su vase bebice prilikom nicanja zubica imale temperaturu ? Moja Dijana ima 7meseci i 2 nedelje ,zadnja 3 dana ima temperaturu 37,5 ,bili smo kod pedijatra kaze da je to zbog zubica . Samo bi da spava ,i da siki. Pojede 1 obrog ,voce, ali jedva . :( Sve ostalo je sasvim ok,lepo napreduje .
da li smem da dajem adaptirano mleko ako dete ima dijareju?
drage mame da li se i vama desilo da vam bebe poremete spavanje. moj sin je do pre nedelju dana isao na spavanje u 9 i probudi se u 7-8 ujutru, a sada nema sanse pre 1 ujutru da zaspi i to jedva. spava mu se ali ga jedva uspavam. uspavljivanje traje po sat ipo vremena. poljubac za sve bebce
Ista priča i kod nas...
Moja beba je anemicna i nisko gvodje. Slabo jede, ali je hiperativan. Poceo je nocu cesto da se budu to mu se nocu nije ranije desavalo. Da li me moze neko posavetovati sta da radim? Da li postoji neki sirup za povecanje apetita?
Sto se tice spavanja mislim da to nema veze sa anemijom i manjkom gvozdja moguce da je regresija spavnja, obicno anemicna deca tj. bebe vise spavaju. A za anemiju se konsultujte sa pedijatrom, moja beba je pila sirup gvozdja, kolicina se dozira prema kilazi i pola tablete folne kiseline koju sam usitnila i sa malo vode davala, krvna slika se sredila i pocela je bolje da jede ono sto je se svidja, ono sto nece nece ☺ mada mozete da probate i sa ishranom da regulisete u zavisnosti od toga koliko su parametri nizi ☺
... sve sve, ali da se MAME koškaju i prepiru na Bebcu, ne mogu da shvatim.

Dok čitam komentare osetim se kao da sam posetila sajt nekog tabloida i naletela na besmislenu prepisku nacionalista i gej lobosta.

Ovde treba KULTURNO da podelimo svoja iskustva i DOBRONAMERNA mišljenja, a ne da prosipamo neke kvazi pametne kritike koje ustvari takvim osobama služe samo da UZDIGNU SEBE pinižavajući druge.

Hvala i laku noć.
p.s. Hiljadu poljubaca za sve bebe - one ništa nisu krive ♥
Beba stara 7,5 meseci ima upalu usiju drugi put😔 Popili amoksicilin prvi put,sada nas salju na lezanje u Gradsku Bolnicu da prima longacef. Plasim se posledica po sluh. Ima li neko iskustva?:(
Drage mame, moja beba ima sedam i po meseci od pre neki dan uziva da posmatra svoje ruke. Okrece ih i zuri u njih, kao da ih je tek sada provalila, a inace odavno hvata predmete i drzi ih u rukama. Vrlo je zivahna, moze da se popne na sve sto joj je zgodno, ustaje oslanjajuci se na ogradicu kreveca, ali sada sam primetila ovo sa rukama. A citam da je to prikladno za decu oko treceg meseca. Da li ima jos neka mama slicno iskustvo? Meni je jako simpaticno dok ona to radi. Pozdrav za sve mame i bebe.
I kod nas je slicna situacija,jako su slatki kad prevrcu rukice,normalna pojava i oko 3 meseca i sad,jos bolje upoznaju svoje telo ,sad shvataju sta sve mogu sa rukicama da rade. Veliki pozdrav
Moja beba ima proliv vec 4dana,vodila kod dr dao sirup i probiotik al njoj to ne pomaze.. Sta ste vi davale bebi da zaustavite?
Do sada ste verovatno resili.problem.ali da odgovorim.za druge.mame. Najbolje bi bilo da od vaseg pedijatra trazite uput za gastroenterologa. Tako ce te biti sigurniji. Odradite sve potrebne analize i bicete mirni
Protiv proliva je dobra sargarepa i naravno mora dosta tecnosti da beba unosi. Postoje u apotekama kesice za nadoknadu elektrolita koje se razmute u vodi.
Mame, pomozite....kako da nateram bebu da pije vodu...pocela sam sa 2 meseca da joj nudim i vrlo sam uporna...ali ona nece uopste, dam na spric, pljuje, dam na kasicicu, pljuje...na flasicu nece da povuce uopste... inace imamo 7 meseci i 13 dana... hvala svima unapred...
Vaša beba sada već svakako pije i ručka, ali naše iskustvo može poslužiti nekome. Naša beba pije isključivo tople napitke - vodu, čaj, kompot, kada se ohlade samo pljuje. Srećno svim bebama i roditeljima!
Najbolje da.probate sa nekim.cajem za bebe. I moja nije htela vodu, pa sam joj ponudila caj, a sada i vodu pije. Pocela sam vodu tek kad je napunila sest meseci da joj nudim ali je pocela tek kasnije da pije.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »