Komentari za tekst "Koji položaj je najbolji za podrigivanje?"

Komentara
26
Ostavite komentar
Stariji sin je vrlo retko podrigivao posle jela, evo i sad sa 4 godine nikad to ne radi. A mali bebac(3 meseca) podriguje kako god ga držimo 😁
Moja beba uvek podrigne nakon obroka, sem kad zaspi, nekad se desi da se uspava i onda mi bude zao da je podizem zato sto se odmah probudi pa je pustim na spava..
Moja devojcica skoro nikad nije podrignula a nosali smo je, na ramenu drzali a ispostavilo se da mnogo sporo sisa i da se nikad ne naguta vazduha. Sad ima 5 god i dalje nikad ne podriguje, jedino sto jede preterano dugo ko da preziva hehe. A mladja cura od samog starta halapljivo jela, podrigivanje bez problema posle svakog podoja a desi se cesto i sad kad jede hranu da podrigne. Nije do roditeljske tehnike nego do deteta i situacije
moj bebac nekad jednostavno ne podrigne ali to ucini kasnije i ako je drzim na ramenu ne podrigne odmah
Moja beba je vec u drugoj nedelji dobila grceve i od tad ne prestaje borba, i sa podrigivanjem i bljuckanjem, a i povracanjem povremeno :( kad god sisa krenu grcevi i od tog napinjanja se desi da sve ispovraca i moramo sve ispocetka. Sisa svakih pola sata, sat, par puta se desilo da odspava po 3 sata..za 3 dana ce napuniti mesec dana i problem nije nestao, jos uvek sisa na pola sata-sat, ja se jedino plasim da mi od umora ne nestane mleko :(
Istoooo, 12ti dan života su krenuli i trajali do 40dana tačno!!! Neko će reci kratko, ali ljudi moji, to su bile takve muke, ne postoje kapi i čajevi i ne znam ni ja šta vise, ali FLATULEX kapi!!! Kunem se u njih od mesec dana smo krenuli i krenuli su odmah da slabe, sa 40 prestali totalno
A posle treceg meseca, kako je spavala Vasa beba?
I kod mene je isto tako bilo i trajalo puna 3 meseca dok nisu prosli grcevi. Bila sam izbezumljena od umora
Nama je doktor rekao da beba ne mora svaki put da podrigne, ali je bitno ispraviti je i tako drzati 3-4 minute. Tako se hrana slegne i moze se desiti da podrugne puno kasnije kada je opet podigunta. To je ok.
Moja beba posle flasicce ne podrigne svaki put.Da li treba da se zabrinem?
Moja beba jako slabo podriguje,posle sisanja na jednoj dojci da,ali posle sisanja na drugoj ne.Onda posle nekog vremena pocne da bljucka kad ga stavim da spava i odmah za bljuckanjem ide i stucanje.Koje je cesto nekad i bez razloga.I ne prestaje dok opet ne pocne sisati.Jel ima neko neko resenje za to?
Savet mamama da beba brze podrugne, stavite bebu uspravno na vase rame,jednom rukom drzite bebinu glavu,a druga ruka neka bude na bebinoj guzi,onda je polako jedno 3-4 puta spustajte vodoravno prema kolenima i vracajte do ramena,lupnite je par puta po ledjima i to je to,sigurno ce podrignuti,probajte,meni je tako moja devojcica svaki put podrignula,ako ne odmah ponovite i vise puta to spustanje.
Moja bebica ima 4-ipo meseca i kada počne da štuca pustim je malo jer tako izbacuje visak vazduha i onda je ja malo podojim ali pazim da se ne zagrcne kada jako štuca i skoro uvek prestane.
neke bebe jednostavno ne podriguju,ili to rade jako retko. u svakom slucaju,uspravite je posle podoja (flasice)malo nosite i ako bude,bude. kada je spustite ako se meskolji ppdignite je opet ver ce podrignuti. nemojte ocekivati da to mora i siliti je i muciti sebe. meni je cerka podrignula ukupno 5 puta,a sin posle svakog podoja.. bljuckanje ppsle podoja je normalno,pogotovo do 3 meseca,ali ako je to vise povracanje u mlazu ili ako je beba nezadovoljna,nervozna onda kod pedijatra pp savet,a ako se samo prejela,sama ce nauciti koliko joj je dosta.
Moja malena ima 7 dana i jos ni jednom nije podrignula ,a ne mogu da je mucim i lupkam vise od 5 min ,s'obzirom da ima samo 2,5 kilice . Posle svakog dojenja stuca ponekad i do 15 minuta ,a ja ne znam sta da radim i kako da joj pomognem ,babica kaze da je to normalno i da se ne nerviram ,sta vi mislite? Pozdrav svim mamicama :*** :)
slobodane, nije moguce. grcevi krecu kasnije, od 15 dana. beba je uznemirena zbog neceg drugog. jedna iskusna babica mi je pokazala kako da beba pidrigne: stavite je uz sebe malo vise ka ramenu. gotovo da joj gornji deo stomaka pipa rame a drugom rukom blago tapsite ledja. uspe veoma brzo. ako bas nece stavite je na stomak da lezi. sacekajte malo uspece zagarantovano! srecno!
Nasa beba je stara 6 dana i nikako nece da podrigne, jako, jako retko podriguje.
Pokusali smo i na ramenu i licem nadole.
Jos vise nas brine sto cesto povrati posle hranjenja.

Bilo kakav savet bi bio koristan.

Hvala.
Beba je stara 6 dana. Desava nam se da nece da podrigne posle podoja ma koliko je drzali i u kom polozaju. Imate li savet kako da uspesno podrignemo? :)
I mi imamo isto problem sa podrigivanjem.Beba ima mesec dana i imali smo problem sa nadimanjem stomaka.Doktorica nam je rekla da je to sve zbog toga sto nije podrigivala,ili je retko kad podrignula,nakon dojenja.Da li je dovoljno i to da beba samo bljucne hranu kada je drzim na ramenu ili mora da podrigne svaki put?
Nasa beba ili ne zna da podrigne ili postoji neki drugi problem. Sve smo pokusali, i preko ramena, i u lezecem polozaju licem na dole i nista. Jedino nismo probali u sedecem, ali ne bih ga ni probali. Desi se neki put da se prevari ali retko. Sta ciniti?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »