Komentari za tekst "Koliko je bitna ishrana tokom dojenja?"

Komentara
32
Ostavite komentar
Dosla zena da se pohvali :)
mislim da si omasila temu
i mene zanima isto ovo sto je svetlana pitala...ja jedva da ista jedem pazeci da ne pojedem nesto od cega ce beba imati grceve...jer ovdje pise da su cedjeni sokovi dobri i da se pije sto vise mleka a ja sam vise puta cula da su citrusno voce i kravlje mleko losi ako beba ima grceve...sta je tacno uopste?
Koliko sam i javljam informisana, citruse treba izbegavati.
Da li mozete da date konkretne primere kako bi izgledao dnevni jelovnik zene koja doji dete od mesec dana a koje je sklono grcevima?
cao svim mama... ja imam cerkicu,moju dusu malu... ima tri ipo meseca... na rodjenju je bila 2900gr,a sada ima sa tri ipo meseca 6600gr,samo sisa,mene zanima da li dovoljno napreduje,i kada a pocnem sa unosenjem sokica i ostale hrane?
Jako sam tuzna..zbog hormonskog poromecaja sam izgubila dve trudnoce i nekako, Bogu hvala, izgurala trecu i rodila moju najlepsu devojcicu koja ima mesec dana...medjutim zbog istog tog hormonskog poremecaja sam potpuno izgubila mleko...placem vec nedelju dana...ne postoji nista sto nisam preduzela da mi mleko ostane, iako ga je od pocetka bilo nedovoljno, medjutim, svakog dana sam gledala kako nestaje...na kraju mi je i dr rekla da je to i ocekivala zbog mog hormonskog statusa, a ja i dalje izmlazavam i svaki mililitar dajem mojoj devojcici iako mi je dr rekla da prestanem jer mogu da napravim ozbiljan problem sa mlecnim zlezdama jer za citav dan izmlazam jedva 40ml i manje...imate li vi predlog...meni se i dalje ne odustaje...
Sto vise kvasa!!!
Mame najbolje ste!!!!!!!!!!
Ne dajte se!
Sto se tice dojena i mleka, kao sto je Diana rekla, ne treba da se nervirate, a i kada se nervirate... nemojte da razmisljate o tome da cete izgubiti mleko. Zasto bi dve brige brinule u paketu,umesto jedne (koja je previse)?!
Jedite redovno, pijte dovoljne kolicine tecnosti (voda, sveze cedjeni sokovi ili bar sto prirodniji, supe, corbe, cajevi,kompoti itd itd). U prvim danima izmuzite visak mleka koji beba ne moze da pojede. Polako.. ne nervirajte se sto ne ide kako ste zamislile. Uvezbacete se, treba strpljenja. Zamolite patronaznu sestru za pomoc.
Dajte bebi da sisa redovno kad god hoce i koliko hoce. Ona najbolje zna koliko joj odgovara. Vremenom ce se ustaliti na odredjeni ritam. I ona uci kao i vi!!!
I kao NAJBITNIJE!
NE doozvolite da vas ubede da imate slabo ili lose mleko, ili da nemate dovoljno mleka. Samo hrabro cak i kada I VI mislite tako. Ne odustajte! Zarad zdravlja vase bebe! Jer i najvecem ratniku dodju crni dani. Ali verujte... Vasem Andjelu je tako najbolje!

S postovanjem Julijana, mama male Aleksandre :*
pozdrav svim mamama i bebama.ja sam takodje doilja beba ima 2 meseca i 2 nedelje imam mleka fino,treba samo da se ne nervirate da pijete vise tecnosti mleka sa plazmom recimo ja to uzmem uvece i koju vocku jako prija,kompot od jabuka je takodje koristan,supa,nemojte jesti puno zacinjenu hranu,sokovi goje treba ih svesti na minimum bolje piti vodu...toliko od mene pozdrav svima
vas sajt je pravo osvezenje i na njemu sam nasla puno korisnih informacija koje su resile mnoge moje dileme.hvala sto ste tu za nas
super ste stvarno.svi vasi saveti donose me uspesnosti.moja beba ima dovoljno mleka i super napredjuje.ali bih htela da pitam:dali jej istina da mleko dodje od sto vise tecnosti nanosimo kao mleko.kisela voda,i razno razni sokovi?dali je tistina?posto vidim da vi ovde ne pominjete nista o tome? htela bih dobito odgovor na moju e-mail adresu.HVALa
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »