Komentari za tekst "Nega noktiju"

Komentara
26
Ostavite komentar
Moja šestogodisnja ćerkica ima ožiljak na obrazu koji je zaradila tako što se ogrebala noktićem. Tada je imala nedelju dana. Inače, neonatolog mi je rekao da se rukavice ne preporučuju jer bebe razvijaju mozak tako što rukama opipavaju. To i jeste logično.
Da li neko moze da mi kaze, sta da radim bebi je na noznom palcu urastao noktic i crven je kako da saniramo to?
Na tufer vate nakapajte povidon još i time natapkajte nokat kad god presvlacite bebu. Nama je to pomoglo, posle 7 dana noktic je sam izašao napolje
Moja devojica nema 14 dana rekli su da ne smem sec nokte jos a noktic na ruci joj je crven i natekao je sta da radim mozetel mi pomoci
Ja imam 14 godina i kada isecem nokte nemogu nista ddrzim cim noktima nesto zakacim odma se jezim i to me jako nervira
Sta da radim
sta ces ti na ovom forumu da vidis kako ti ide trudnoca haha
Mojoj bebi se bio zacrveneo palac na obe noge i palci su bili oteceni. To smo izlecili za 2 nedelje i vise nemamo problem s tim. Mazali smo 2-3 puta na dan mast hlotamfenikol(to je antibiotik mast) i potapali noge svaki drugi dan u rastvor morske soli i u kalijum permanganat i to je trajalo oko 2 nedelje vise se tako nesto nije ponavljalo. I da bitno je ostaviti bebu posle kupanja da se brcka nekih 15 minuta u vodi jer tako odmekne koza oko noktiju. :)
Mojoj bebici od mesec dana se zacepio noktic na palcu i sada joj je jako crven i otecen...Na vrhu palca kao da ima nesto crveno crno ispod nokta ..Sta da radim?
Ja sam kupila manikir set za decu od čuvenih Zwilling-a (Blizanci, Solingen) i to ce da moci da koriste deca i kad budu i u pubertetu... ima inox (malo zatupljene) makazice, turpija i pinceta i preslatkk je upakovan set! Sad je na popustu, al ja sam ga pre kupila... http://www.pravipoklon.rs/shop/zwilling-manikir-set-za-decu/
Sečem bebi od 2 meseca nokte makazicama za bebe. Zna li neko da li postoji turpija za bebe i kada može početi da se koristi?
Problem je što joj nekada ivica nokta ostane oštra posle sečenja, pa se ogrebe.
Moj mališa nije imao duge nokte po rođenju, ali sad već lepo rastu. Pošto ni svoje ne znam ljudski da posečem makazama, tako ne znam ni njegove. U setu pribora za noktice (makazice i grickalica) bila je i mala turpija. Ta turpijica nam je spas. Nemamo ni jednu ogrebotinu, a stalno se igramo rukama po licu... Traži palac da sisa. :-)
Ja sam svojoj bebi od 3 meseca slucajno previse zarezala nokat, pojavilo se crvelilo i kao da je malo nateceno, neynam sta da radim..
haha moja Anđela turpijom sređuje nokte i to ponosno jer je mene vidjela jednom prilikom kako turpijam i od tada ona sama uzima turpiju i kao turpija :-)
Ja nisam morala da secem nokte ceo prvi mesec. Njeni noktići su bili toliko mekani da onaj deo koji poraste sam počne da se odvaja od onog spojen sa prstom. Tako da su se nekti sredjivali sami od sebe, samo je bilo potrebno da prstima skinem onaj delić koji visi i to je to. Posle sam joj sekla dok spava. Najlakše je tako.
i moj matea se rodio sa dugim noktima ja koliko znam svaka beba ikad se rodi ima duge nokte
moja beba je stigla na svet izgrebana i odmah tj. cim smo izaslae iz bolnice sam joj isekla noktice chicco makazicama.....
ok ok ovo je u redu al mene interesuje za odrasle
ja jos nemam bebu
xaxaxa
JA SAM TAKODJE BEBI SEKLA NOKTE ODMA PO IZLASKU IZ BOLNICE ZATO STO SU BILI PREVELIKI NOKTICI A JOS JE BILO LETO VRUCE JE BILO ZA RUKAVICE A I SPADALE SU JOJ.SAVETUJEM DA TREBA SECI BEBI NOKTE ODMA JER NEZNAM STO NEDAJU DA SE SEKU PRE SEST NEDELJA
U Austriji sam rodila sina, a cerkicu u Svajcarskoj i oba puta su me upozorili da bebi ne secem nokte prvih 6 nedelja. Jedva smo izdrzali oba puta, jer su rukaice spadale, pa sam ih non stop samo navlacila. Kazu da se tako pre dobija cvrstina noktica i kasnije se ne listaju. Znam da je to glupost, ali sam ipak poslusala.
Ja mom secem od druge nedelje zivota,sa chicco makazicama u zadovoljna sam.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »