Komentari za tekst "Zašto beba sisa prst i kako je odvići od toga?"

Komentara
61
Ostavite komentar
moj mali ima 1 mesec i 2 sedmice i primetila sam da sisa prstic al nije gladan ko neko zadovoljstvo to radi nece cucu
Moj sin ima 3 meseca i 6 dana sisa prst kada je pospan i gladan ...nervozan ...ma taj nacin se smiri .Cuclu non stop izbacuje ,moram da mu pridrzavam da bi poceo da sisa ..Sta da radim da ga naviknem na cuclu ,a ne na palac ?
Meni sa prvim nije uspelo, sada pokusavam sa drugim, prdrzavam mu cuclu inace nece.
moja beba ima 20 meseci. kad se uspavljuje redovno sisa prst. Kako da je odviknem od te navike?
Moja beba ima nepunih 3 meseca. Od pre 10ak dana je pocela da sisa palac. To se obicno desava kada je gladna ili kad zeli paznju. Da li je pustim da sisa palac ili da je pustim dok sama ne prestane, odnosno da je propratim jos neko vreme?
ja imam 20 god i jos uvijek sisam prst :(...dok sam bila mladja,roditelji su pokusavali sve i svasta da me odviknu od sisanja prsta,ali nisu uspjeli....a sada ni ja sama ne mogu da se odviknem...preko dana i izdrzim bez sisanja prsta,ali navece-pred spavanje,tad mi je najteze jer ne mogu da zaspim bez sisanja prsta....pokusala sam,ali ne ide...
Ahahahaha, šali se najverovatnije. 😂😂😂
Crkoh od smeha.
i moja sestra je jako dugo sisala palac. dok nije dobila dete. cak joj je taj palac zakrzljao,vidno je manji od drugog.
Ovako..JA imam 20godina i imam dete koje ima 5mesecu..Sisa prste znaci svaki ne bira ali mislim da je to zbog zubica..NAjvise pisem zbog sebe jer sam ja sisala palac do prvog razreda..Takodje moja mama je sve pokusavala ali nije vredelo..Kljucna recenica je bila da ce me izbaciti iz skole ako nastavim da sisam palac i tako ja preko noci zaboravim na tu ruznu naviku..Super su mi zubi palcevi takodje sta vise pustam nokte sad..Znaci nista nije falilo..Ne opterecujte se kad tad ce dete shvatiti da to ne treba da radi PozZ svim mamama :*
moja devojcica ima 6 god.i od 3 meseca sisa palac,probali smo sa paprikom,shok zvakom i td... nista nije pomoglo!Za sada su zubici i prst ok!Isti je problem i sa sinom koji ima 7 meseci!
Moj sin je sisao palac od 2.meseca do 5.godine. Nista nije pomoglo sve dok jednog dana nismo napravili deal sa njim, odveli ga u prodavnicu i rekli da izabere sta god hoce a da 2 meseca ne sisa palac. Om se slozio, krizao dane u kalendaru i uspeo!
Moja beba ima 9 dana,prst sisa od juce,a vec danas gura obe rucice odjednom,pa cak i kad sisa,odjednom odbaci dojku i uzme rucice.Pritom place panicno.Pokusala sam sa cuclom,to je trajako nekih 10-ak minuta,odbacila je i nju i nastavila da gura rucice.Help!
moja Mia ima godinu dana,jos uvijek doji,ali prst joj je jako bitan,nemoze zaspati bez njega i krpene bebe,prst doji,a bebu stavi na nosic i mirise je.Vec je stvorila kao zuljic na prsticu,pa ako neko ima neki predlog kako odvici dijete od toga bila bih jako zahvalna.MAJA-TUZLA.
Nadja ima 4 meseca i vec je stekla naviku da sisa palac i kaziprst desne ruke,dok ostale prste takodje gura u usta i verovatno jer puno balavi (sto je predznak nicanja zubica). Pokusavala sam da zamenim sa dudom,ali ne vredi,mada i neznam koliko dugo da budem uporna. Sada sam pocela bas da se brinem kako da je odviknem ,pa da nema neka neki savet?
moja dunja ima 5 meseci i sisa koji uhvati,ali palac ne...tako samo kad se uspavljuje i kad zaspi ja joj izvadimali u toku nci ona opet stavi...cuclu ni da cuje....valjda ce to prestati samo po sebi....
Stasha ima 2,5 meseca i sisa prst.
najcesce kad joj se spava..
Teodora ima 3,5 meseca i sisa celu saku i cuclu bez obzira da li je gladna ili ne, tako se, cini mi se, smiruje. Mislim da ce uskoro zubici. Najveci problem je sto uvece nece da zaspi bez cucle, sa njom se sama uspavljuje. Planiram jos malo da pocnem sa odvikavanjem od cucle pa cemo videti... Ma neka su oni zivi i zdravi... Pozdrav za sve mame i bebce!
JA SAM MAMA IMAM BEBU 3 MES. POCINJE DA SISA PRST! MISLIM DA JE JOS MALI I DA JE REFLEKS JACI OD POTREBE I ZELJE. JA SAM SISALA PRST DO 14 GODINA A TO JE SVE NEDOSTATAK MAMINIH ODGOVORA ANE PAZNJE.ODGOVORITE DETETU NA 1000 PITANJA AKO TREBA JER TAKO STICU SAMOPOUZDANJE I VEROVACE VAM A TE PAPRIKE I MAZANJE PRSTA NE POMAZE IGNORISITE TO JER JOJ TAKO POMAZETE.MENI SU VEZIVALI PRST ZA PIDZAMU PA NIJE POMAGALO.........kada stekne poverenje u nekoga prestace to vam govorim iz licnog iskustva
To je vec velika devojcica.Pa probaj sa ljutom paprikom kao sto sam napisala u predhodnoj poruci.Ili joj namazi jod i reci da je to kaka,nece moci da skine,a i mislim da ima lak protiv grickanja noktiju i gorak je ima u apoteci,pokusaj sad dok ne upropasti vilicu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »