Komentari za tekst "Emocije u trudnoći - evo šta možete da očekujete"

Komentara
151
Ostavite komentar
Za studiranje nemoj da brines. Probaj psihicki da se sastavis i uci dok se ne porodis i daji ispite. Ja sam do kraja devetog polagala ispite a ne shvatas koliko me opterecivalo to iako samimala podrsku veliku, jer spava ti se, samo bi da legnes a ovamo imas brdo stvari da zavrsis. A sto se tice njega, ako ga ti ne osvestis sada i to neduzno dete, niko nece. Zato sedi i popricaj sa njim i prosto mu reci neka se zapita da li je svestan da ce postati otac i koliko to ozbiljnosti nosi sa sobom i da bude fer prema twbi da ti kaze da li je spreman da zajedno to iznesete. Puno srece ti zelim
U potpunosti te razumem...emocionalna promenljivost je normalna..ako je on taj i pravi nema sto da se brineš...
Drage mame,
Ja sam ostala sama. Moj decko me je ostavio u 12.toj nedjelji trudnoce bez razloga. Samo se poceo svadjati i za sve sam ja bila kriva.
Sada sam u 29toj nedjelji i do sada sam gusila emocije a sada osjecam kao da mi nesto kosti izjeda i ne znam kako da objasnim kako se osjecam. Strah me je od svega. Ne znam kako da se nosim sa svim emocijama. Od velike srece do cinjenice da cu biti sama bez posla bez icega. Zaista mi je tesko i ne znam sta da radim. Oko.mene svi klimaju glavom kako me razumiju ali niko zaista ne razumije kako mi je. Ovaj osjecaj u zadnje vrijeme kako mi nesto kosti izjeda mi ne da da disem :(
Draga Nela,

moj e-mail je kunmarijana@gmail.com
Ja bi volila da se javis privatno da popricamo ako zelis naravno :)
Drage moje moram da podijeli. sa vama svoje probleme 26 sam nedelja trudnocee,cuvala sam jedan dan djevojcicu od jetrve i pomislih u sb od cega bebe postanu tad me sve zbunilo,ne oajecam nista nemam nikakve osjecaje ama bas nikakve ne mogu ni nasta da mislim immam taj neki strah od svega kao da cu se izgubiti ponekad se pitam od cega je ovo sve postalo i boji. se da cu poluditi a znam da samo umisljam gluposti onda pocnem razmmisljati o bebcu kako ce to sve biti hocel biti sve ok...najgore mi pada sto sam zbunjena i nemam nikakve osjecaje a ne bojim se nicega...ni poroda nista ujutro ustajem rano nemam apetita ne znam sta da radim?sta vi kazete jel to prolazna faza il?
Ja sam u 5 mesecu i vec su pocele katastrofalne emotivne turbulencije. Kako stvari stoje, deli cu sudbinu mnogih, bicu usamljena i tuzna do kraja.
I Mariju ispod u komentarima,i vas,razumem. U potpunosti. I kod mene je isto. I ne znam sta da radim. Potpuno nerazumevanje sa suprugove strane. Ponasa se cak prema meni kao da nisam trudna. Nemam napade,histerije i sl,jednostavno nisam takva,jaka sam jer On zeli da takva budem ALI mi je potrebno nekad neka neznost,poneki zagrljaj ponekad i da mogu da pricam sa njim o bilo cemu. A to ne mogu. Tuzna sam,ali bas bas.
Sva sreca da sam naisla na vas i vase komentare. Cini mi se da je mnogo lakse kad znam da nisam jedina. 4. mjesec kako jedno divno srce kuca ispod moga, a ja se plasim da mu ne naudim. Ne mogu reci da nema srecnih dana i momenata kad sve izgleda kao bajka, ali posle njih obicno slijedi mnogo suza, osjecaja tuge i bezvrednosti. Muz koliko zna da me usreci, toliko zna i da me uvrijedi i da me natjera da se osjecam kao neko ko ne zasluzuje da zivi. Svadje kratko traju ali za ta 3-4 dana pozelim da me nema jednostavno. Plasim se da ne naskodim bebi, ali ne uspjevam da ostanem imuna na sve te grube rijeci. Hvala dragome Bogu sto mi je podario ovaj blagoslov i najvecu srecu da budem majka, jedva cekam da dodirnem to njezno bice koje je dalo smisao mom zivotu. Rekla bih vam da je najbolje iskulirati muskarce i posvetiti se bebici sa sto vise radosti, ali evo ni sama ne znam kako pobijediti taj osjecaj. Izdrzite, Bog je veliki i pomoci ce nam da sve bude u redu... Veliki pozdrav svim buducim mama.
Volela bi da mi neko pomogne. ne znam sta da radim. osmi sam mesec i jako se brinem za bebu. muz mi se veoma neodgovorno ponasa i nekako nezainteresovano prema meni i mojim potrebama. cim pokusam da mu ukazem na ponasanje i probleme krece napadanje sa njegove strane i svadja. mene to jako pogadja. noci provodim placuci, a ne retko i dane. i tako stalno. u zadnje vreme ta stanja i svadje su sve cesce jer sto sam bliza porodjaju imamo vise obaveza a meni je potrebno sve vise paznje a on sve radi kontra, non stop se udaljava od mene i bezi od problema. i onda kad krenem ne mogu da stanem, placem zbog svega, sve vise i vise. uplasim se za bebu ali to me jos vise tera u plac, ne mogu da se smirim. i to traje dugo. kako pokusam da spavam neka misao mi se vrati i onda idem ispocetka. sta da radim? ne zelim da stetim bebi ali jednostavno ne mogu da se smirim. Pomozite, Posavetujte... Hvala
I ja imam isti problem. Inace sam takva bila u pms-u, osecaj da ni sebe ne mogu da podnesem a ostale pa tek i sada u osmom mesecu trudnoce. Do sada je sve bilo lepo ali zadnjih cetiri dana ne ustajem iz kreveta, samo se svadjam sve mi smeta , i samo placem i spavam..
Drage mame, ja sam presla termin pre 4 dana, samo cekam kad ce sve ovo da prodje i da uzmem bebicu u ruke. :) Puna sam strahova, podrske nemam ni od koga, nemam kome ni da se pozalim, svi pricaju samo o svojim problemima kada su sa mnom. Muz pola dana radi, kad dodje kuci na telefonu je, ili izadje u grad, ja sam uvek bila sama svih ovih 9 meseci, provela sam ih placuci, bez paznje, ljubavi i razumevanja koje mi je najvise trebalo. Ali samo da se sve zavrsi kako treba, sve je vredno tome. :) :*
jel ova grupa jos aktivna,ima li jos usamljenih trudnica ?
molim za savet trudna sam 16 nedelja suprug mi je bio dva meseca u inostranstvu i pre nedelju dana je dosao kuci ali danas je otputovao a ja ne mogu nikako da se smirim jako mi je tesko sto je nedelja brzo prosla kad je prvi put isao nisam toliko bila tuzna kao sada ne mogu suze da zaustavim a bojim se ne znam jel moze nesto bebi da se desi?
Drage moje danas sam izgubila kucnog ljubimca malog zeku umro je imao je tek 2 mjeseca i cijeli dan placem a u 31voj nedelji trudnoce sam bojim se da ne utjece na bebu a nikako da stanem s plakanjem kako god sve me posjeti na nju sta god radim trckarala je za mnom bila u kuhinji kada kuham perem kada sjedim u krilu je bila tu sada je nema sve u 10sekundi nestalo. valjda nece nista bebi biti
Devojke,ja sam u 8 nedelji,i plasim se za svoje psihicko stanje,sa suprugom sam 11 godina i nikada ga nista nisam pitala,a od kada sam trudna sve je izbilo iz mene,osecam se usamnjeno,emotivno prazno i ako je on tu,da li znate kome da se obratim,izludecu od ovoga?Brine me to sto vise mislim o njemu i nekim pre stvarima vezanim za njega,nego o svom detetu koje sam toliko zelela?!!
Ipak se obratite psihologu to je uvek za sve nas najbolje - jedan na jedan razgovor svakom dobro dođe.
U 11 sam nedelji. Ne znam odakle da pocnem da li od svakodnevnih mucnina i povracanja ili sto nemam energije kao da sam bolesna. Svi me nerviraju. Druga mi je trudnoca i za sada od uzivanja nema nista, nadam se da kad budem 4 mesec da ce sve doci ja svoje i da cu se bolje osecati. Blago vama koje ne gladujete i nemate mucnine a kod nervoze pomaze joga i meditacija. Pozdrav svima
Pozdrav drage Mame :-) Ja sam Nikola imam 25 godina ... Devojka mi je u 12 nedelji trudnoce i kako je ostala u drugom stanju dosta je hladna bez emocija tj nema toliko emocija koliko je bilo pre trudnoce i ja kao svaki muskarac msm da me manje voli da se pokajala ili sta vec ? Onaa tvrdi suprotno a ja nmg da se naviknem na to..
Zdravo svima!
Ja sam 24. nedelja i imam ogroman problem.. Pretvaram se da sam srecna, ali ustvari nemam onaj pravi osecaj da cu postati majka.. Jako sam mlada, i verovatno i to ima uticaja, strasno mi je sto razmisljam da sam pogresila i da nam dete jos ne treba.. Sa muzem nemam nekih vecih problema, navikao se na promene raspolozenja, samo sto sve redje imamo odnose jer je njemu neprijatno zbog stomaka, sto jos vice povecava moje nezadovoljstvo.. Poslednjih par dana se jako lose psihicki osecam, nikad nisam mogla da shvatim da majka ne voli svoje dete, a trenutno sam u slicnoj situaciji i ubi me savest zbog toga.. Iskreno se nadam da je to sve samo do hormona i da ce prestati cim ugledam bebca.. Veliki pozdrav svima!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »