Komentari za tekst "Da li se bebine uši čiste štapićima?"

Komentara
17
Ostavite komentar
Ne postoji ništa normalno u tome da deci a kamoli BEBAMA bušite uši! U tome se samo ogleda sebičluk roditelja da ispunjavaju svoje hirove. Vaša beba ima čitav život ispred sebe da se odluči da buši ili ne svoje telo. Nema potrebe da kitite decu od nekoliko meseci.
Molim mame da se malo osvrnu oko sebe. Da, telo jeste njeno. I da, ona ce u nekom trenutku svog zivota da pozeli nesto. Meni su probušili usi iglom, nisam imala ni dva meseca. Nikada do sada, od kad su pocele ove silne teorije da se prave na ovu temu nisam razmisljala da li su moji roditelji pogresili. Zensko sam. Pozelecu makar jedanput u zivotu da stavim mindjuse. A i ako ne poželim, pa sta, te rupice ionako zarastu. Ne vidim svrhu potenciranja - njeno telo, njena želja, kao da je u pitanju nekakvo maltretiranje i uznemiravanje najdražeg bića na svetu. Pa samo ciscenje nosa bebi nije prijatno a kamoli sta drugo. Do infekcije moze da dodje ali to ne mora da znaci da je to pravilo. Desi se, kao i infekcija grla. Ja cu mojoj devojcici ovih dana probušiti. I jedva cekam. A ako ona, kad shvati da je to njeno telo bude imala i želju da ih ne nosi-apsolutno ne mora😀
Šta vi gospođo pričate, poredite infekciju neželjno zdravstveno stanje deteta sa vašim hirom da nakinđurite bebu. Svašta.
Mogu da pitam samo nesto,ne mislim nista lose,samo me cisto zanima zaista Sta moze da se desi ako se probuse bebi usi?hoce posle biti u nekim kompleksima ako bude imala rupicu na usima i kuditi roditelje sto su joj tako groznu stvar uradili ili?ja licno nemam probusene usi i vise kudim roditelje sto mi to nisu uradili dok sam bila mala beba sad kad sam odrasla a zelim mindjuse mnogo se vise plasim tog pistolja i citave te scene iako mi svi kazu da to traje sekund 😊
Pitam se da li je ovo bilo pre? Sve devojčice su imale propuštene uši i kad su odrasle ne znam ni jednu koja nije htela da nosi minđuše. Članci se pišu da bi izazvali polemiku ispod i ništa drugo.
U pravu ste, sve što je pre bilo "normalno" i prihvaćeno treba zauvek da radimo bez obzira na nova saznanja jer se nama tako dopada.
Ali zasto busiti detetu usi? To je njeno telo i ona ima prava da odluci sta ce jednog dana sa njim uraditi. Ja imam izbusene usi, imala sam i nos, jezik i pupak. Sve mi je to jako lepo ali ne mora da znaci da ce se i mom detetu to svideti. Ostavite dete da samo odluci kad dodje vreme.
Nasa devojcica je imala 10 dana kada joj je patronazna sestra busila usi, suprug i ja smo tako zeleli i smatram da je bolje sto pre da se dete navikne.
Stvar izbora roditelja! A sto se tice stapica za usi mi ih koristimo posle kupanja obavezno kako bi pokupili vodu iz usne skoljke.
Ja svojoj devojcici cistim usi stapicima koji su bas za bebe stavim kap bebi ulja i nismo imali nikakvih problema naravno ne guram stapic u uvo nikako ali blago pokupim okolo sve sto iscuri samo. Sto se tice busenja usiju nisam za to nikako dok dete ne krene u skolu i samo svesno odluci da li to zeli. Imala sam priliku da vidim svakakve posledice i probleme tako da mame ne zurite sa mindjusama bolje je neka lepa trakica sa cveticem nego gomila problema sa usima.
Ja svojoj djevojcici cistim usi stapicima,i onim obicnim kad nemam ove za bebe,samo ne guram unutra. Nekad joj se skupi vosak pa samo izadje kao mala grudvica,to jednostavno pokupim stapicem.
Iako u tekstu pise iskljucivo bez stapica, ipak bih da pitam mame da li su koristile one posebne stapice za bebe? Negde procitam da ne treba uopste cistiti usi na bilo koji nacin, a negde da su stapici ok, pa bih molila mame da kazu kako su one to radile. Pozdrav.
Koristimo još...Nikad nismo imali problema. Samo ne svaki put nego kad se baš isprljaju uši.
ni ja ne razumem roditelje koji buse bebama usi. ruzno izgleda na bebici, a i sto to raditi, kad bude htela busice. dobro pa ih ne tetovirate kad su bebe
Ne razumem majke koje BEBAMA buše uši...Ja bih sačekala da poraste,pa ako želi neka ih probuši.
Ja sam mojoj Milici usi probusila sa 10 meseci u zlatari ,busila je pedijatrijska sestra sa pistoljem ,ali mi smo to uradili jer je on a bila mirna I smatrala sam da se nece buniti inace nije ni dirala posle usi niti smo imali bill kakvih problems tips infekcija I sl.
neznam koga e najdobar tajming za busenje usi?
Kada poraste pa pozeli sama da ima probusene usi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »