Komentari za tekst "Prednosti i nedostaci pilula za kontracepciju"

Komentara
17
Ostavite komentar
Pila ih 3 god. Nakon prestanka katastrofa, ciklusi se poremetili, imala sam ukupno 2 ciklusa za godinu dana. Zatim otkrivena insulinska rezistencija i PCOS, a pre toga nikakvih problema nisam imala, redovno sam se kontrolisla svake godine. U vreme insulinske, zdravo se hranila i trenirala, jedino sto je bilo lose su ocigledno te tablete koje su mi narusile ravnotezu i sve poremetile. Nakon malo jace od godinu dana sve se dovelo u red, ali ne bih preporucila onome ko ne mora i nema konkretan razlog (zdravstveni) da unosi u sebe vestacke hormone.
Sta moze da se desi ukoliko sam zatrudnela tokom uzimanja pilula, ali nisam znala, pa sam nastavila sa njima?
I mene ovo zanima
Pocela sam da ih pijem kada mi je proslo 40 dana od poroda i pise da se prve tablete piju od prvog dana ciklusa, tako sam i uradila i evo krvarim vec 3 sedmice, je li to normalno?
Zanima me koliko je moguca trudnoca u toku koristenja tableta, nisam ih pila redovno, bio mi je prvi Mjesec, jednom ili dva puta ih nisam popila, inace ih pocela pit da unormalim ciklus, imala odnos zadnji 4.7 a dobila krvarenje 5.7 koje je trajalo 3 dana a bilo je slabo, zatim sam nastavila da pijem tableta, i 3.8 u 8h sam imala samo smedji isjecak, dal postoji mogucnost da sam vec ostala trudna u toku prvog konzumiranja tableta, imam bolove u grudima vec 15 dana, bol u glavi i bol u ledjima
Dali te pilule za kontracepciju mogu da prekinu trudnocu hvala.
Ja sam poccela da pijem pilule.. Imam pitanje koliko vremenski se piju te pilule posto mi je ovo prva kutija i imam produzeni krvarenje.I koliko to krvarenje traje? Kada prestaje..?
Imam bebu 4 meseca staru, pocela sam da koristim midianu sto mi je doktorka prepisala...6-i dan koriscenja smo imali ne zasticeni odnos? Da li postoji verovatnoca trudnoce? Molim vas da mi odg, sta god sam citala svi razlicito pricaju...
Ja pijem pilule u 21h uzimam ih po redosledu prvu sam popila u cetvrtak. Danas je sreda a po redosledu trebam da uzmem utorak sad sam zbunjena jer se uopste ne secam kada sam preskocila pilulu.. Nastavila smam da pijem. Inace ovo su mi prve pilule u zivotu. Lekar mi ih je prepisao zbog regulacije menzisa.. Zanima me dali sam sad sve bacila u vodu ili se oprasta?
ja imam problem sa dlakama na bradi i na vratu a ne pijem pilule i nisam ih pila dali yna neko sta treba da radim ....? unapred hvala
Pila sam oko 8godina pilule, prvo Logest, pa zatim Yasmin. Yasmin mi je bas odgovarao, ciklus tacan kao sat, bez bolova, bez obilnog krvarenja. Gojila sam se i mrsavila dok sam bila na pilulama ali to je bilo uslovljeno koliko sam i sta sam jela a i trenirala... Nikad nisam imala imala problema sa kozom lica, bolnim ciklusima ni pre, ni za vreme, ni nakon uzimanja pilula. Ja imam pozitivno iskustvo i preporucujem ih svima.
Koristeci Yasmin da li ste primetili da nemate celulit? Da li ste imali problem sa zaboravljanjem tj pamcenjem?? Hvala na odgovoru
Pila sam Logest pilule pre deset godina po preporuci lekara zbog policističnih jajnika jeste sredile mi ciklus i lice je bilo čisto ali sam se ugojila 10kg koje nisam mogla da skinem godinama uz svakodnevne vežbe i unosom ograničenog broja kalorija sam tek uspela da skinem kilograme nakon 7 godina od prestanka korišćenja tableta. Ostala u drugom stanju porodila se a svi kilogrami se vratili već nakon 2 meseca trudnoće. Iskreno opet ću ih skinuti i kilograme opraštam pilulama ali dlake na bradi, oko bradavica i generalno jaču maljavost ne mogu oprostiti jer je zaista iscrpno voditi računa o tome toliko dugo. Zbog teške trudnoće i komplikacija ne smem da ostajem u drugom stanju najmanje 3 sledeće godine i doktor mi je opet prepisao kontracepciju uz moje argumente zašto je ne želim rekao je da ne postoji pilula koja bi mogla da smanji maljavost niti garancija da neće opet doći do neželjenih dlaka ili kilograma. Tako da... Ne.
Imam hiperinsulinemiju i PCOS "like" (samo jedan policistican jajnik i normalne hormone) pijem "Jaz" kontraceptiv 24/4. Prezadovoljna sam, sredilo mi je ciklus, nisam popila ni jedan lek za bolove, istina krvarenje je malo obilnije ali ponovo traje samo 4 dana. Lice mi se ocistilo, kosa i nokti dobili na kvalitetu ai kvantitetu. :) Naravno, drage moje, konsultujte se sa ginekologom, nemojte uzimati tako bitne stvari na svoju ruku, vase zdravlje je u pitanju a uvek biva sve u najboljem redu kada se u to ukljuci lekar.
Pila sam pilule 7 godina, za to vreme jednom mesecno sam po tri dana imala nesnosne glavobolje i uogijala sam se 10 kg. Lice mi je bilo savrseno. Kada sam prestala da ih pijem, osula sam se cela, ciklusi su mi se poremetili...i tako jedno godinu dana. Glavobolje su prestale cim sam prestala da ih pijem. Nakon godinu dana sam dovela kozu i telesnu tezinu u red i sad sam mama divnog decaka.
Pila sam kontracepcione piliule 10 god. bez pauze, prestala sam da ih pijem kada sam htela bebu i posle dva meseca ostala trudna. Sada sam u devetom mesecu trudnoce, ocekujem moju princezicu svakog dana. Tako da drage devojke nemojte slusati razne gluposti koje pisu o pilulama, nego se konslultujte sa svojim ginekologom koje su najbolje za vas. Kada prestanem da dojim bebu, pocecu opet da ih pijem. Zahvaljujuci mom ginekoligu odlucila sam se za tu vrstu kontracepcije i nisam pogresila.
Isto, ja sam ih pila pet godina. Bez negativnih posledica. Poref toga sto su pouzdane, sredile su mi lice, kosu i nokte. Sada sam u osmom mesecu trudnoce, ostala trudna posle mesec dana nekoriscenja.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »