Komentari za tekst "Epilepsija"

Komentara
44
Ostavite komentar
Ja sam dvoje dece rodila i dojila sa lamiktalom i hvala Bogu zivi su i zdravi. Oba porodjaja su bila prirodna.
imam epilepsiju od svoje 10 god....već 12 god...prije 4 mj.ostala sam trudna u to vrijeme sam pila depakine 300 mg ujutro i 500 navecer....sad mi je doktor smanjio...pijem samo navečer 500 s tim da nisam pila folnu prije trudnoće već kad sam saznala da sam trudna sad čitam da se depakine ne preporučuje trudnicama 😣
ps.radila sam dabl test i sve je u redu....i doktor mi je rekao da s tom dozom nebi trebalo biti problema
Dobro vece, ja imam napade od svoje 12 godine sad imam 20. u pocetku sam pila Eftil a u 2014 godini sam dobila uz to i kepru. Posto sam ostala trudna neurolog me posavetovao da pobacim i da ce mi ukinuti posle eftil da bih mogla roditi zdravu i pravu decu. Zelela bih neki savet od vas da dobijem po tom pitanju. Usput ukinula mi je i Keppru i sad mi prepisala Zanida lek. Da li ce sve posle biti u redu?
Zanida i keppra su isti lek,samo različiti proizvođači.
Imam epilepsiju već 10g od svoje 15god. Promenila sam do sada barem deset lekova, a sad pijem lamotrigin,Orfiril,topiramat. imam stalno napade Ja sam pila keppru dok sam bila trudna i sve je bilo ok. Evo baš danas mi je doktor dao folnu k. Ne želim još drugo dete ali kaže ako se slučajno desi jer pijem mnogo lekova. A onaj najgori je Orfiril (natriumvalproat) kaže moze da uzrokuju raznorazne deformitete ploda. Ali sa kepprom ne možes da dojiš barem mi nisu dali u bg. Ali u nemačkoj je već sve drugačije ako sam i došla da se lečim ovde.
Imam epilepsiju od 18 godine, sada imam 30 godina i planiram decu. Trenutno pijem Keppru 2000mg dnevno. Zanima me da li imas jos neko isustvo sa tim lekom u trudnoci? Dali su mi da pijem folnu kiselnu 5mg dnevno preventivno.
Zdravo.. kepra je super lijek za epilepsiju i za trudnocu nista ne smeta slobodno ga popijte,ja sam ga pila sa sinom i sam ga dojila hvala Bogu ziv i zdrav je i jos ja sa doplom dozom od vas.tako da samo napred i poz...
joooj za Keppru stvarno neznam i ako je 2000mg ja sam pila depakine 500mg od 5 godine ... i prestala sam prije nekoliko mjeseci nakon toga pokusavala zatrudniti nije islo i doktor moj specijalista u Ljubljani mi je rekao da Depakine nikako nisu dobre za zene.. Inace jos nisam cula za Keppru iako sam toliko godina bolovala ali eto.. Posavjetuj se sa lijecnikom i sa svojim ginekologom. nadam se pozitivnim :*
Ja sam danas saznala da sam trudna malo vise od mesec dana..inace imam hormonski poremecaj pa nisam bila sigurna da je trunoca u pitanju po izostanku memstruacije.Imam epilepsiju vec 4 god koju sam dobil 10 meseci nakon porodjaja blizankinja.Pijem jaku terapiju Depakine 500 mg i Kepra(levitracetram) 1000mg ujutru i uvece..doktor me poslao na kontrolu kod neurologa..Veliki me je strah jer elim da rodim dete ali se bojim za zdarvlje deteta
draga upravo vise ovog sam napisala komentar. da su mi rekli da tablete Depakine 500mg nikako nisu dobre ja sam ih pila od 5 godine jos piejs Keppru od 1000mg posavjetuj se sa lijecnikom da si trudna i da zelis da ti malo ublazi ..
Cao svima,10 godina pijem eftil 2× dnevno sada imam 27.god. Zelela bih bebu,zanima me koliko dugo moram da se cistim od leka da bi mogla ostati trudna!
zdravo...ja imam epilepsiju 19 god a sad mi je 20 i trudna sam 7 nedjelja pijem regretol cr 400 dnevno 800 i jako me je strah za mojz bebu ...
Dany
I ja sam saznala juce da sam trudna,pila sam eftil 11,god.,ali sam ga izbacila prosle god.jer mi je neuropsihijatar rekao da nije bas najbolji za trudnocu.Idi obavezno kod lekara i posavetuj se...Poznajem jednu devojku koja je rodila zdrave blizance a pila je eftil...:)
i ja bolujem od epilepsije od svoje 9 god, sad imam 22 i trudna sam, vec 5 mjeseci..pijem depakine i lamictal...napada nisam imala 5 god, medjutim od kako sam ostala u drugom stanju pocela sam ponovo dobijat napade..i dr mi ponovo povecao dozu lijekova..prva mi je trudnoca i veoma sam zabrinuta!!
ja isto pijem depakine i jos trileptal. trudna sam 7tj..Hvala bogu mjesec i pol dana prije trudnoce sam bezveze pocela pit folnu. ali od 400mikrograma. a vidim treba pit od 4miligrama. strah me da se dijete ne razvije kako treba jer sam pila premalu dozu folne..ne spavam nocima :(
Mene zanima ,naime epilepsiju sam dobila sa 15 godina sad imam 22,nitko u obitelji nije imao epi, dali je istina kad budem trudna da necu vise imat epilepsiju ,znam da moram imat planiranu trudnocu.hvala
ja imam epilepsiju 12 god. Prve dve godine par puta sam imala gubitak svesti a od tada imam povremene napade. Vremenom su sve slabiji. Lekar mi je ukinuo efril jer kaze da je rizican za trudnocu i sada pijem tegretol cr400.
Treba da se porodim za petnaestak dana i povremeno imam jako blage napade i dr kaze da nece uticati na bebu ali mene je i dalje strah. Nadam se da ce sve na kraju biti ok jer su svi rezultati i pregledi do sada bili u redu.
ja pijem lekove za epi vec 11 god...prvo sam pila eftil a sada vec 3ipo god pijem lamiktal,,,u medjuvrmenu sam pod lekom rodila zdravog decaka.nisam imala nikakvih problema ni napada u trudnoci...moj neuriolog nikako nije bila za eftil kaze da su to lekovi starije generacije i da mogu da izazovu vecu stetu od ovih novijih...svim zenama preporucujem da ne odustaju od materinstva zbog ove bolesti...nista nije vredno tog odricanja zbog straha...i potpuno zdrave zene nazalost mogu da rode bolesno dete,nazalost...samo napredi svima zelim sve najlepse!!!
Ja pijem karbamazepin vec 12 godina.Pre 2godine rodila sam zdravog decaka,a sada sam 8.mesec i sa drugim.Nadam se da ce i sa ovim biti sve o.k.Inace pijem neku minimalnu dozu 200mg dnevno.Da se ja pitam :) odavno bih prestala,ne osecam nikakve tegobe,12god.nisam imala napade,ali na eeg-u uvek ima nekih promena i eto zbog toga ja i dalje pijem te tablete koje su mi se odavno smucile!Mislim da je najvaznije da budete pod stalnom pratnjom doktora i sve ce biti o.k.
zanima me koliko je potrebno vremena od prestanka uzimanja eftila da se organizam ocisti od njega i koliko je potrebno sacekati da bi se ostalo u drugom stanju?Ivana
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »